

Turvapaikanhakijoita Kemin rautatieasemalla syyskuussa 2015. / LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Kanta-Häme hakee väestönkasvua maahanmuuttajista – “Tilalle otetaan yhä enemmän tulonsiirtojen varassa elävää väkeä”
Hämeen maakuntahallituksessa hyväksyttiin maanantaina 8.10. Kanta-Hämeen väestösuunnite maakunnan kehittämisen ja suunnittelun lähtökohdaksi ja -aineistoksi. Suunnite tähtää Kanta-Hämeen väestömäärän kasvattamiseen muun muassa pyrkimällä voimakkaasti lisäämään ulkomaalaistaustaisen väestön määrää maakunnassa.
Hämeenlinnan kaupunginhallituksen ja Hämeen maakuntahallituksen perussuomalainen jäsen Lulu Ranne näkee maakuntahallituksen päätöksessä ongelmallisena muun muassa sen, ettei Kanta-Hämeen suurin ongelma suinkaan ole väestöllinen vaan taloudellinen huoltosuhde, eli työvoiman ulkopuolella olevien määrä suhteessa työssäkäyvien määrään.
– Taloudellinen huoltosuhde on meillä huonompi kuin Suomessa keskimäärin. Kokoomus ja SDP ovat jyllänneet täällä pitkään, ja tulokset näkyvät elinvoiman ja väestön hiipumisena. Jos elinolosuhteita Kanta-Hämeessä koko ajan huononnetaan, lähtevät työssäkäyvät ihmiset muualle. Tilalle otetaan yhä enemmän tulonsiirtojen varassa elävää väkeä, Ranne kertoo.
Maahanmuutosta ei saa edes keskustella
Ranne teki maakuntahallituksen kokouksessa aiheesta muutosesityksen, jonka mukaan toimenpiteet tulisi suunnata taloudellisen huoltosuhteen parantamiseen muun muassa parantamalla niin kantasuomalaisten kuin alueelle jo asettuneiden maahanmuuttajienkin työllisyyttä.
Ehdotus ei saanut kannatusta eikä herättänyt maakuntahallituksessa minkäänlaista keskustelua, joten Ranne jätti asiasta perustellun eriävän mielipiteen.
– Emme ole huoltosuhteen osalta vielä niin ylikuormittuneita kuin pääkaupunkiseudulla, mutta nykyisenkaltaisen politiikan seuraukset näkyvät jo meilläkin. Mielestäni vastuuta pitäisi ottaa heistä, jotka jo asuvat maakunnassamme.
– Joka puolella Suomea on nähtävissä, ettei maahanmuutosta saa edes keskustella eikä maahanmuuttajilta myöskään saa vaatia mitään. Yksisilmäisesti vain halutaan kasvattaa väestömäärää miettimättä sen vaikutuksia taloudelliseen huoltosuhteeseen, palvelutarpeisiin ja esimerkiksi veroprosenttiin, Ranne sanoo.
Edessämme on Ruotsin tie
Ranne on samoilla linjoilla puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kanssa siitä, että meidän tulisi oppia elämään kutistuvan ja vanhenevan väestörakenteen kanssa. Olisi tietysti hienoa, jos nuoret haluaisivat hankkia enemmän lapsia, mutta siihen tuskin löytyy helppoa ratkaisua. Missään tapauksessa Suomen ei pidä pyrkiä muuttamaan omaa kansallista väestöpohjaansa.
– Edestämme löydämme sen, mitä Ruotsissa jo on, jos sama meno saa nykyisellä tavalla jatkua, Ranne toteaa.
Moni pelkää rasistin leimaa
Ongelmia pahentaa se, että nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä moni pelkää rasistin leimaa, jos maahanmuutosta edes yrittää keskustella eri näkökulmia esiin tuoden.
Lähtökohtaisesti asennoidutaan siten, että perussuomalaisten tekemiä esityksiä ei tarvitse edes kuunnella. Silmät ja korvat suljetaan todellisuudelta ja realiteeteilta, kun äänessä ovat perussuomalaiset.
– Nyt pitäisi keskittyä Suomessa jo elävien ihmisten työllistämiseen, eikä mihinkään tempputyöllistämiseen vaan esimerkiksi oppisopimuskoulutusta ja työllistymisprosesseja kehittämällä parantamaan työllisyyttä Suomessa. Tämä koskee niin kantasuomalaisia työttömiä kuin tänne jo kotiutuneita maahanmuuttajiakin. Taloudellista huoltosuhdetta ei paranna se, että hankitaan tänne vain lisää maahanmuuttajia, sanoo Ranne.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
- eriävä mielipide Hämeen maakuntahallitus Kanta-Häme huoltosuhde väestönkehitys tulonsiirrot Lulu Ranne maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Ruotsin kiristyvä maahanmuuttopolitiikka saattaa ajaa kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneet rajan yli Pohjolan hölmölään

Tutkimus: Työikäinen Irakista tai Somaliasta saapuva kuormittaa julkista taloutta keskimäärin yli 13 000 eurolla joka vuosi, eikä kotoutuminen auta asiaa

Analyysi: Maahanmuuttajien kotoutuminen erityisen heikkoa ja kallista

Ranne: Hallitusohjelma on täysin epärealistinen – luvataan kaikkea ihanaa kaikille, mutta taloudellinen pohja pettää
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää