SU
Kansanedustaja Sakari Puisto analysoi EU-elvytyspakettia videohaastattelussa: “Muuttaa unionin luonnetta. Ei tule olemaan kertaluontoinen. Ei hyödytä Suomea.”
“Ei tule olemaan kertaluontoinen. Ei hyödytä Suomea.” Tällaisen EU-budjetin osaksi leivotun elpymisrahaston kohtalosta äänestetään pian eduskunnassa. Hyväksytyksi tullessaan paketti muuttaisi koko Euroopan unionin luonnetta, mistä kansanedustaja Sakari Puisto varoittaa.
– Taustalla on idea siitä, että kavennetaan yksittäisten jäsenvaltioiden vaikutuksia päätöksentekoon. Kansallinen suvereniteetti vaarantuu tai ainakin uhkaa heikentyä merkittävästi.
Puisto palauttaa mieliin sen, että vastaava järjestelmä on ollut joidenkin haaveena jo vuosikaudet.
– Tilaisuus siihen on nyt tullut, kun britit eivät enää ole olleet estämässä.
Kansanedustaja Sakari Puisto (ps.) toimittaja Marian Asunnan haastateltavana “Vaaran viikko”-teemalla (juttu jatkuu kuvan alla):
Youtube, 19 min 53 sek.
Vaarassa Suomen ja EU:n etu
EU-elvytyspaketti on periaatteellinen askel kohti ensimmäistä yhteistä EU-velkaa, jonka jäsenmaat takaavat. Pottia käytetään toisten kuin velan takaajien hyväksi.
Suomen hallitus on ollut vakuuttanut paketin kertaluontoisuudesta, mutta viimeksi eilen EU-komissio kaavailee järjestelmästä pysyvää toimintamallia. Myös demarivaikuttaja Erkki Tuomioja on sanonut ääneen, että elvytysrahastolle voisi olla tarvetta myös tämän kriisin jälkeen.
Sakari Puisto korostaa, että elvytyspaketti on ristiriidassa EU:n omien perussopimusten kanssa. Aiemmin on siis sovittu, ettei toisten maiden veloista vastata eikä EU:n talous pyöri velkarahalla.
– Monen EU-myönteisen pitäisikin vastustaa pakettia, Puisto sanoo ja muistuttaa siitä, että kyseessä on talouden buustaus kun koronashokin akuutti vaihe on jo ohi.
– Elpymisrahasto ei ole Suomen kansallinen etu eikä pitkällä tähtäimellä EU-yhteisönkään etu. Vaarana on, että rikotaan Euroopan sisäistä solidaarisuutta ja taloudenpidon periaatteita murentamalla perussopimusten henkeä.
Pitäisi palata takaisin neuvottelupöytään
Hallitus perustelee huonosti neuvoteltua diiliä yhteisvastuulla ja solidaarisuudella. Samaan aikaan pelotellaan mainehaitalla, markkinahäiriöllä, unioninlaajuisella pyörremyrskyllä, sekasorrolla, EU-rahoituskehyksen kaatumisella ja jopa turvallisuusuhkalla.
– Tämä on enimmäkseen sisäpoliittista liioittelua, Puisto kommentoi.
– Jos EU-paketti hylättäisiin, se olisi uutisissa viikon, kaksi. Sen jälkeen palattaisiin neuvottelupöydän ääreen.
Paketti tulisi uskaltaa hylätä eduskunnassa
Yhtä kaikki Suomessa äänestetään kohta asiassa, joka Sakari Puiston mukaan on tärkein äänestys vuosiin tai jopa vuosikymmeniin.
Kansanedustajat äänestävät äänestäjiensä heille antamalla mandaatilla talouspoliittisesti äärimmäisen tärkeässä asiassa. Äänestystulos vaikuttaa siihen, onko EU tulevaisuudessa velkaunioni, tulonsiirtounioni ja maahanmuuttounioni.
– Paketti tulisi uskaltaa nyt hylätä eduskunnassa, Sakari Puisto sanoo.
MARIA ASUNTA
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Eduskunta äänestää tällä viikolla 750 miljardin EU-elvytyspaketista, perussuomalaiset pyrkii kaatamaan paketin – Mäkelä: ”Nyt on aika puhaltaa peli poikki ja sanoa, että tämä ei käy”
Niemi: Elvytysrahan pumppaaminen EU:n kautta kiertävään näennäistoimintaan ei rakenna kestävää yritystoimintaa
Keskustelu elpymispaketista alkoi – Halla-aho tyrmäsi hallituksen ja kokoomuksen väitteet: Paketti ei liity koronaan, ei ole kertaluonteinen eikä elvytä
Tavio: Argumentit elvytyspaketin puolesta ovat hävinneet – ”Suomalainen veronmaksaja laitetaan korkeilla veroillaan maksamaan muiden maiden matalampaa verotusta”
Perussuomalaisen Nuorison avoin vetoomus kansanedustajille: “Hylätkää elpymispaketti”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää