Kansanedustaja Immonen ja PS-Nuorten puheenjohtaja Kinnunen: PS-Nuoria syrjivä päätös korjattava
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen jätti jo 6.11.2019 hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen Perussuomalaiset Nuoret ry:n valtionavustuksen lopettamisesta ja avustuksen takaisinperinnästä.
Opetus- ja kulttuuriminiteriö (OKM) päätti lopettaa valtionavustuksen PS-Nuorille ja periä takaisin sille jo maksetun avustuksen. OKM:n päätös liittyy PS-Nuorten Twitter-tilillä tämän vuoden toukokuussa julkaistuun yksittäiseen viestiin, joka OKM:n mukaan oli maahanmuuttajia syrjivä.
PS-Nuoret eivät hyväksy OKM:n päätöstä, ja järjestö on valittanut asiasta Helsingin hallinto-oikeuteen.
Ministeriltä ala-arvoinen vastaus
Olli Immosen mukaan OKM:n päätös syrjii PS-Nuoria, ja hän vaatii hallitusta korjaamaan päätöksen. Immosen kysyi kirjallisessa kysymyksessä, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, jotta poliittisille nuorisojärjestöille myönnetään jatkossa avustusta oikeudenmukaisemmin, jotta demokratia toteutuu.
Keskustalainen tiede- ja kulttuuriministeri, nykyinen toimitusministeri, Hanna Kosonen antoi kirjalliseen kysymykseen vastauksen, jota Immonen pitää ala-arvoisena.
– Vastauksessa Kosonen muun muassa väittää, että PS-Nuorten toiminta olisi ”nuorisolain tavoitteiden vastaista tai niiden suhteen välinpitämätöntä”. Väite on täysin perusteeton ja absurdi.
Avustuksissa tarkasteltava tosiasiallista toimintaa
Myös Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen pitää OKM:n toimintaa asiassa epäoikeudenmukaisena. Kinnusen mukaan yksittäisten jäsenten ulostulot eivät saa vaikuttaa yhdistykselle myönnettävän avustuksen määrään, vaan avustusharkinnassa tulee tarkastella järjestön tosiasiallista toimintaa.
– PS-Nuorten säännöissä määritellyt tehtävät tai järjestön tarkoitus eivät ole ristiriidassa nuorisolain tavoitteiden kanssa eikä ole niiden suhteen välinpitämätön, vaikka ministeri vastauksessaan näin väittää. Haluaisin ministerin osoittavan, mihin kohtaan PS-nuorten säännöissä hän viittaa. Sellaista kohtaa ei säännöistä löydy, Kinnunen toteaa.
Päätös rikkoo syrjintäkiellon periaatetta
Suomen perustuslain mukaan ”ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella”.
– Nähdäkseni ministeriön päätös rikkoo syrjintäkiellon periaatetta. Kaikille poliittisille mielipiteille on annettava Suomessa tilaa, Immonen sanoo.
PS-Nuoret haluaa lopettaa lainsäädännöllisin ja hallinnollisin keinoin haitallisen humanitaarisen maahanmuuton.
– Tavoite on täysin lainmukainen ja järjestö ajaa sitä demokraattisin keinoin. Toimitusministeri Kosonen antaa kuitenkin vastauksessaan ymmärtää, että kyseinen tavoite olisi peruste evätä julkinen tuki, jota muuten jaetaan järjestöille riippumatta poliittisesta katsantokannasta. Kosonen tulkitsee nuorisolakia mielivaltaisesti eikä kykene perustelemaan vastaustaan.
Puhtaasti poliittinen temppu
Immonen ja Kinnunen korostavat, että PS-Nuorten toiminta ei ole nuorisolain tavoitteiden vastaista tai niiden suhteen välinpitämätöntä.
– Päätös avustusten eväämisestä ja takaisinperinnästä on puhtaasti poliittinen, ja sillä pyritään selvästi hankaloittamaan opposition toimintaa. Ministeriö on tällä hetkellä sellaisten tahojen käsissä, jotka eivät suvaitse erilaisia mielipiteitä. Vihervasemmiston mainostama ”suvaitsevaisuus” on hyvin valikoivaa.
– Perussuomalaiset nauttivat tuoreiden gallupien mukaan yli 20 prosentin kannatusta. Tätäkin taustaa vasten ministeriön päätös on käsittämätön. Perussuomalaisten pelko on kova, Immonen ja Kinnunen toteavat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- syrjiminen avustus nuorisolaki Hanna Kosonen OKM poliittiset nuorisojärjestöt Hallinto-oikeus Perussuomalaiset Nuoret perussuomalaiset Olli Immonen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Opetus-ja kulttuuriministeriö ilmoitti hylänneensä PS-Nuorten lähettämän oikaisupyynnön
Immonen kysyy hallitukselta PS-Nuoria syrjivästä ministeriön päätöksestä
PS-Nuorille vain muodollinen avustuskorotus: “Ministeriö pitää meitä sylkykuppina”
PS-Nuoret valtiontukien arviointikriteereistä: Mielivaltaista arviointia ja valheellisia lukuja
Taviolta kirjallinen kysymys PS-Nuorten epäreilusta kohtelusta: “Vanhat puolueet kähmivät rahaa omille järjestöilleen”
Mitä ihmettä? Sitra pyysi PS-Nuorten puheenjohtajan paneelikeskusteluun – perui yllättäen kutsun viime tingassa
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää