– Agenda 2030 sisältää sinällään kauniilta kuulostavia tavoitteita, köyhyyden poistamista ja maailman palauttamista lähes paratiisimaiseen olotilaan, jossa kaikki ovat ystäviä keskenään. Millään tavalla realistinen ohjelma se ei kuitenkaan ole, Kaisa Garedew toteaa.
– Ohjelman takana on vihervasemmistolainen ideologia, jossa heikennetään itsenäisten valtioiden päätäntävaltaa sosialisoimalla kaikki varat ja vastuut yhteisiksi, hän lisää.
Suomen päästöillä ei ole mitään vaikutusta
Agenda2030:n tavoitteiden toteuttamisen on arvioitu maailmanlaajuisesti vaativan jopa 4 000 miljardia euroa vuosittain. Käytännössä maksumiehiä ovat lähinnä länsimaiden kansalaiset ja yritykset, kansainväliset tukipaketit ja velkaraha.
– Ohjelmassa on kyse valtavan suurista valtioilta, yrityksiltä, monenkeskisiltä toimijoilta ja sijoittajilta kerättävistä rahasummista ja niiden käytön ohjailusta. Missä on paljon rahaa, siellä on aina myös vallanhalua ja oman edun tavoittelua, Garedew varoittaa.
Erityisen kriittisesti Garedew suhtautuu ohjelman ilmasto- ja ympäristötavoitteisiin.
– Ilmasto on aina muuttunut ja tulee aina muuttumaan. Ilmakehässä on 0,04 prosenttia hiilidioksidia. Tuosta hiilidioksidimäärästä 96 prosenttia syntyy ilman ihmisen toimia, luonnosta ja meristä. Vain neljä prosenttia hiilidioksidista on ihmisen aiheuttamaa. Tästä neljästä prosentista Suomen päästöt ovat vain 0,1 prosenttia. Niillä ei ole mitään vaikutusta globaaliin ilmaston lämpenemiseen, eikä niiden vuoksi ole mitään syytä hankaloittaa suomalaisten elämää, Garedew painottaa.
Ilmastolaki ei ole Suomelle eduksi
Sanna Marinin hallituksen säätämässä ilmastolaissa Suomen hiilineutraalisuustavoite on asetettu vuoteen 2035. Garedewin mielestä ilman kustannusarvioita tehdystä tavoitteesta tulisi luopua.
– Sekä valtion että kuntien tasolla on aika tehdä tiliä ilmastotoimista ja käydä rehellistä keskustelua myös ilmastolaista. Suomalaisilla on oikeus tietää, paljonko heidän verorahojaan käytetään näihin täysin turhiin puuhasteluihin. Kuinka moni suomalainen hyväksyisi nämä toimenpiteet, jos tietäisi niiden todelliset kustannukset? Garedew kysyy.
– Sen puoleen ilmastolaki kuin Agenda 2030:kään ei ole suomalaisille eduksi. Niiden ajamat tavoitteet kurjistavat taloutta, heikentävät kilpailukykyämme ja kohdistaisivat suhteettoman raskaita kustannuksia tavallisiin ihmisiin, ellei nykyinen hallitus olisi päättänyt kompensoida niitä, hän luettelee.
– Minun mielestäni sekä Agenda2030:n toimeenpanosta että ilmastolaista tulisi luopua kokonaan. Se olisi Suomen etu, Garedew summaa.