Kaikki paitsi pääministeri Marin pitivät Marinia ylistävää nettipoliisi Taposen twiittiä asiattomana – myös Taponen itse
Jos saat kehuja, kannattaako niistä kertoa muille? Silloinkin, jos kehut ovat abrsurdilla tavalla överiksivedettyjä? Tällaisten kysymysten äärellä pääministeri Sanna Marin (sdp.) tänään painiskeli. Lopputulos ei ole mairitteleva.
Tarinamme lähtee liikkelle Jari Taposesta, joka tapansa mukaan kohotutti kulmakarvoja.
Taponen kehui twiitissään antaumuksella pääministeri Sanna Marinia (sdp.), joka puolestaan sätti oppositiota olan takaa.
Eipä aikaakaan, kun puolueellisuussyytökset heräsivät Taposta kohtaan. Hän esiintyy somessa virkatehtävissä, ei yksityishenkilönä.
Taposen töpeksiminen nousi uutiseksi ainakin MTV:llä, Verkkouutisissa, Uudessa Suomessa ja Iltalehdessä, ja asiaa on tietenkin puitu myös sosiaalisessa mediassa pitkin päivää.
Muun muassa Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin huomautti, että poliisin virkatilin käyttö tällaiseen viestintään on ongelmallista.
Demokratiassa ei ole mitään kummallista siinä, että oppositio moittii hallitusta ja hallitus vastavuoroisesti oppositiota. Mutta ongelmallista voi olla, jos poliisiviranomainen virkatilillään asettuu oppositiota soimanneen pääministerin vahvaksi tueksi…1/2
— Ulla Appelsin (@AppelsinUlla) October 11, 2020
2/2…kehottaa ottamaan pääministeristä oppia ja pääministeri itse vielä retwiittaa viestin eteenpäin. Mitä polarisoituneemmassa maailmassa elämme, sitä tärkeämpää on usko siihen, että virkamieskunta on päivänpoliittisten kiistojen yläpuolella.
— Ulla Appelsin (@AppelsinUlla) October 11, 2020
Taponen katsoi parhaaksi poistaa ylistystwiittinsä ja pahoitella tilannetajuttomuuttaan.
Tämän päivän twiittini pääministerin ketjuun tulkittiin siten, että olisin hallituksen puolella. Tarkoitukseni oli kommentoida nykyistä keskustelukulttuuria yleisemmin. Se ei onnistunut.
Poistin kommentin ja pahoittelen tilannetajuttomuuttani!
— Jari Taponen (@JariTaponen) October 11, 2020
Kaikille sattuu kämmejä, joillekin useammin kuin toisille. Asiaan jäi silti pieni mutta.
Nimittäin se, että pääministeri Sanna Marin oli itse sunnuntain aikana ehtinyt käydä retweettaamassa (siis uudelleenjulkaisemassa) itseään koskevan kehun.
Kehut ovat tietenkin kivoja ja moni poliitikko niitä toisinaan somessa jakaakin. Mutta tällä kertaa kävi omituisesti.
Syystä että:
– Nettipoliisi Taponen ylistää pohjoiskorealaisesti Marinia.
– Marin ei havaitse Taposen tekstin absurdiutta ja räikeää puolueellisuutta, vaan uudelleentwiittaa itseään koskevan kehun.
– Kohu nousee, Taponen poistaa twiittinsä ja pahoittelee tilannetajuttomuuttaan.
– Taponen tuskin huomaa, että hän näin toimiessaan tulee nolanneeksi pääministerin perinpohjaisesti. Nyt ainoa, joka enää näyttää tilannetajuttomalta, on kehuille perso pääministeri.
Jussi Halla-aho (ps.) katsoi Taposen vahingoittavan suomalaisten luottamusta instituutioihin.
Jari Taponen, yksi poliisin näkyvimmistä puhuvista päistä, julkaisee pohjoiskorealaisen ylistystviitin johtaja Marinille ja johtaja Marin uudelleentviittaa sen.
Jos haluaisin tuhota suomalaisten luottamusta instituutioihin, toimisin juuri kuten Taponen ja Marin.
— Jussi Halla-aho (@Halla_aho) October 11, 2020
Kehut maistuvat
Jotkut ovat persoja makeisille, jotkut jäätelölle. Marin on perso kehuille.
Asiaan on kiinnitetty huomiota sosiaalisessa mediassa. Verkkoon on koottu listoja, joissa on Marinin omakehutwiittejä pääministerivalinnan jälkeiseltä ajalta.
Pääministerit operoivat yleensä minuuttiaikataululla. Missä välissä Marinilla on politiikan suurten kysymysten setvimisen lomassa aikaa etsiä netistä itseään koskevia kehuja ja uudelleentwiittailla niitä?
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Immonen: Pääministeri Marin enemmän huolissaan omasta valta-asemastaan kuin kansalaisten hyvinvoinnista
Halla-aho ei olisi myöntänyt kultaista Helsinki-mitalia Jari Taposelle – teki vastaesityksen kaupunginhallituksessa: ”Palkitseminen osoittaisi huonoa harkintakykyä”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää