

Kaikki paitsi pääministeri Marin pitivät Marinia ylistävää nettipoliisi Taposen twiittiä asiattomana – myös Taponen itse
Jos saat kehuja, kannattaako niistä kertoa muille? Silloinkin, jos kehut ovat abrsurdilla tavalla överiksivedettyjä? Tällaisten kysymysten äärellä pääministeri Sanna Marin (sdp.) tänään painiskeli. Lopputulos ei ole mairitteleva.
Tarinamme lähtee liikkelle Jari Taposesta, joka tapansa mukaan kohotutti kulmakarvoja.
Taponen kehui twiitissään antaumuksella pääministeri Sanna Marinia (sdp.), joka puolestaan sätti oppositiota olan takaa.
Eipä aikaakaan, kun puolueellisuussyytökset heräsivät Taposta kohtaan. Hän esiintyy somessa virkatehtävissä, ei yksityishenkilönä.
Taposen töpeksiminen nousi uutiseksi ainakin MTV:llä, Verkkouutisissa, Uudessa Suomessa ja Iltalehdessä, ja asiaa on tietenkin puitu myös sosiaalisessa mediassa pitkin päivää.
Muun muassa Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin huomautti, että poliisin virkatilin käyttö tällaiseen viestintään on ongelmallista.
Demokratiassa ei ole mitään kummallista siinä, että oppositio moittii hallitusta ja hallitus vastavuoroisesti oppositiota. Mutta ongelmallista voi olla, jos poliisiviranomainen virkatilillään asettuu oppositiota soimanneen pääministerin vahvaksi tueksi…1/2
— Ulla Appelsin (@AppelsinUlla) October 11, 2020
2/2…kehottaa ottamaan pääministeristä oppia ja pääministeri itse vielä retwiittaa viestin eteenpäin. Mitä polarisoituneemmassa maailmassa elämme, sitä tärkeämpää on usko siihen, että virkamieskunta on päivänpoliittisten kiistojen yläpuolella.
— Ulla Appelsin (@AppelsinUlla) October 11, 2020
Taponen katsoi parhaaksi poistaa ylistystwiittinsä ja pahoitella tilannetajuttomuuttaan.
Tämän päivän twiittini pääministerin ketjuun tulkittiin siten, että olisin hallituksen puolella. Tarkoitukseni oli kommentoida nykyistä keskustelukulttuuria yleisemmin. Se ei onnistunut.
Poistin kommentin ja pahoittelen tilannetajuttomuuttani!
— Jari Taponen (@JariTaponen) October 11, 2020
Kaikille sattuu kämmejä, joillekin useammin kuin toisille. Asiaan jäi silti pieni mutta.
Nimittäin se, että pääministeri Sanna Marin oli itse sunnuntain aikana ehtinyt käydä retweettaamassa (siis uudelleenjulkaisemassa) itseään koskevan kehun.
Kehut ovat tietenkin kivoja ja moni poliitikko niitä toisinaan somessa jakaakin. Mutta tällä kertaa kävi omituisesti.
Syystä että:
– Nettipoliisi Taponen ylistää pohjoiskorealaisesti Marinia.
– Marin ei havaitse Taposen tekstin absurdiutta ja räikeää puolueellisuutta, vaan uudelleentwiittaa itseään koskevan kehun.
– Kohu nousee, Taponen poistaa twiittinsä ja pahoittelee tilannetajuttomuuttaan.
– Taponen tuskin huomaa, että hän näin toimiessaan tulee nolanneeksi pääministerin perinpohjaisesti. Nyt ainoa, joka enää näyttää tilannetajuttomalta, on kehuille perso pääministeri.
Jussi Halla-aho (ps.) katsoi Taposen vahingoittavan suomalaisten luottamusta instituutioihin.
Jari Taponen, yksi poliisin näkyvimmistä puhuvista päistä, julkaisee pohjoiskorealaisen ylistystviitin johtaja Marinille ja johtaja Marin uudelleentviittaa sen.
Jos haluaisin tuhota suomalaisten luottamusta instituutioihin, toimisin juuri kuten Taponen ja Marin.
— Jussi Halla-aho (@Halla_aho) October 11, 2020
Kehut maistuvat
Jotkut ovat persoja makeisille, jotkut jäätelölle. Marin on perso kehuille.
Asiaan on kiinnitetty huomiota sosiaalisessa mediassa. Verkkoon on koottu listoja, joissa on Marinin omakehutwiittejä pääministerivalinnan jälkeiseltä ajalta.
Pääministerit operoivat yleensä minuuttiaikataululla. Missä välissä Marinilla on politiikan suurten kysymysten setvimisen lomassa aikaa etsiä netistä itseään koskevia kehuja ja uudelleentwiittailla niitä?
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen: Pääministeri Marin enemmän huolissaan omasta valta-asemastaan kuin kansalaisten hyvinvoinnista

Halla-aho ei olisi myöntänyt kultaista Helsinki-mitalia Jari Taposelle – teki vastaesityksen kaupunginhallituksessa: ”Palkitseminen osoittaisi huonoa harkintakykyä”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää