Artikkeli kuva

LEHTIKUVA

Juvonen kyselytunnilla: Olen nähnyt hoitokärsimystä

07.10.2016 |13:25

Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen muisteli eduskunnan kyselytunnilla, kuinka hänkin on nähnyt hoitajana ollessaan hoitokärsimystä. Eduskunta puhui aiheesta pitkään ja Juvonen kysyi, kuinka hallitus aikoo lievittää hoitoalan epäkohtia.

– Valmistuin hoitajaksi 30 vuotta sitten ja olen miettinyt, olenkohan jäävi puhumaan, mitä kentällä tapahtuu. Arvokas ja hyvä vanhuus, lämpimät ja viipyvät kädet kuuluvat kaikille ikäihmisille. Olen nähnyt hoitoalalla myös hoitokärsimystä, kaltoin kohtelua, mistä täällä puhuttiin ja josta olen hyvin usein salissa puhunut, Juvonen aloitti.

– Viime eduskuntakaudella potilasturvallisuusstrategia oli uudistumassa, mutta se viivästyi, koska sote-uudistus ei valmistunut. Olen esittänyt, että siihen esitettäisiin myös keinoja, miten hoitokärsimystä voitaisiin estää ennakolta. Potilaskärsimys on nimittäin ensimmäinen askel potilasvahinkoihin, Juvonen sanoi ja kysyi, miten asian käsittely etenee.

Rehula: Potilasturvaa viimeistellään parhaillaan

Peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) vastasi, että vielä tämän kuun aikana tämä asiakirja käsitellään ministerityöryhmässä ja koko hallituksen piirissä.

– Asiakirjan laadinta on kalkkiviivoilla ja toivottavasti siitä tulee sellainen kuin on kentällä toivottu: tuki johtamiselle ja yhteiselle etenemiselle asiassa, Rehula sanoi.

Lindström: Aktiivimalli ei ole leikkaus

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) vastasi Li Anderssonin (vas.) väitteeseen, että hallitus kepittäisi työttömiä edistäessään työttömyysturvan aktiivimallia. Lindström kertoi neuvoteltavan uudistuksen taustoista.

– Alussa oli porrastus, joka muuttui Martti Hetemäen työryhmän aikana aktiivimalliksi. Se ei mennyt läpi, jonka jälkeen hallitus toi tähän sellaisia elementtejä, joilla päästäisiin tästä eteenpäin. Ja niitä tuli todella paljon ja todella merkittäviä. Muun muassa ikääntyvien kertaluonteinen eläkeputki, etsivän nuorisotyön kehittäminen, työttömyyden aikaisen omaehtoisen opiskelun kehittäminen, joka selvitetään yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa ja puoliväliriiheen mennessä valmistetaan nollatuntisopimuksiin reilut pelisäännöt, Lindström luetteli.

– Tämä kaikki ja paljon muuta tarkoittaa, että SAK:n puheenjohtaja Helsingin Sanomissa eilen sanoi: jos meille hankalia asioita jatkotyöstetään, suhtaudumme myönteisesti jatkoon. Näin myös perussuomalaiset, Lindström painotti.

 

 

Veli-Pekka Leskelä


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Viikon suosituimmat

Uusimmat

PS Naiset 3/2024

Mainos kuva

Lue lisää

Perussuomalainen 1/2024

Mainos kuva

Lue lisää