

LEHTIKUVA
Juvonen: Hallitus tuli perussuomalaisten linjoille – haluaa korottaa nyt lapsilisiä perussuomalaisten esityksen mukaan
Iltalehti uutisoi tänään, että hallitus on heräämässä romahtaneisiin syntyvyyslukuihin ja korottaa lapsilisiä. Lapsilisien korotuksia käsiteltiin eduskunnassa jo viime syksynä. Hallitus esitti ohjelmansa mukaisesti, että korotus lapsilisään tehtäisiin vasta neljännestä lapsesta lähtien. Perussuomalaiset sen sijaan esittivät korotuksia kaikille lapsiperheille, muistuttaa kansanedustaja Arja Juvonen.
– Perussuomalaiset toivat tilanteen esiin jo marraskuussa ja vaativat sosiaali- ja terveysvaliokunnassa muutosta esitykseen, jotta hallitus selvittäisi mahdollisuuden korottaa lapsilisää tuntuvasti jo ensimmäisen lapsen kohdalla. Valitettavasti hallituspuolueet eivät tätä esitystä tuolloin kannattaneet, Arja Juvonen sanoo.
Korotus jo ensimmäisestä lapsesta
Iltalehden mukaan hallituksen huoli Suomen tulevaisuudesta kasvoi torstaina Tilastokeskuksen julkaistua ennakkotilaston vuoden 2019 syntyvyysluvuista. Syksyllä perussuomalaiset perustelivat vastalausettaan muun muassa juuri alhaisella syntyvyydellä.
– Meidän mielestämme on tärkeää antaa yhteiskunnassa sellainen signaali, että lapsia kannattaa tehdä ja perheitä perustaa. Kaikki lapsiperheet ovat toki yhtä tärkeitä, mutta jos lapsikatoon halutaan puuttua, täytyy perheitä rohkaista hankkimaan ensin se ensimmäinen lapsi ja tukea tätä kaikin mahdollisin keinoin, Juvonen perusteli asiaa valiokunnassa.
Ansiotuloverotuksen lapsivähennys takaisin
Alueelliset erot elinkustannuksissa asettavat lapsiperheet eriarvoiseen asemaan. Kasvukeskuksissa lapsiperheitä kurittaa asumisen hinta, muualla liikkumisen hinta. Lisäksi ensimmäisestä lapsesta saa vähiten lapsilisää, mutta joutuu maksamaan suurimman päivähoitomaksun.
– Perussuomalaiset ovat ehdottaneet kannustimeksi perheen perustamiseen lapsilisän nostamisen rinnalle myös ansiotuloverotuksen lapsivähennyksen palauttamista. Perussuomalaiset ovat myös vaatineet hallitusta pidättäytymistä toimenpiteistä, jotka nostavat jo ennestään kallista asumisen ja liikkumisen hintaa ja siten vaarantavat lapsiperheiden toimeentulon, Juvonen moittii.
Liikkuminen ja asuminen kallistuvat
Juvosen mielestä hallitus ei tunnu tajuavan politiikkansa vaikutuksia juuri pienituloisimpiin ihmisiin; lapsiperheet ja eläkeläiset ovat niitä, joiden kukkarolla käydään.
– Hallitus rokottaa siitä, että suomalainen lämmittää kotiansa tai liikkuu autolla. Samalla hallitus – ja erityisesti keskusta – unohtaa hokemansa mantran: pidetään koko Suomi asuttuna.
– Kuitenkin se itse kurjistaa pitkien välimatkojen Suomessa juurikin esimerkiksi lapsiperheiden liikkumista ja tekee sen entistäkin kalliimmaksi, Juvonen kritisoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- asuminen ja liikkuminen lapsivähennys Lapsilisät perussuomalaiset Arja Juvonen hallitus lapsiperheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset vaati kyselytunnilla tukea lapsiperheille – ministeri pakeni vastuutaan

Ranne: Lapsiperheiden maalittaminen on lopetettava

Perussuomalaisten linja lapsilisien korottamisesta saa kannatusta myös hallituspuolueilta

Halla-aho: Merkittävä osa Suomessa syntyvistä lapsista syntyy maahanmuuttajille – “Tulevaisuudessa entistä pienempi joukko suomalaisia elättää entistä suurempaa joukkoa vapaamatkustajia”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää