LEHTIKUVA
Juvonen: Hallituksen ilmastopolitiikka ja hiilineutraaliustavoitteet kiristävät silmukkaa suomalaisten ympärillä – ”Karkottaa Suomesta yritykset ja teollisuuden”
Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen patistaa hallitusta tuomaan esille ratkaisuja, joilla kestävyysvaje tukitaan ja talous saadaan taas nousuun ilman, että samalla elinkeinoelämä, työllisyys ja peruspalvelut kärsivät enempää. – Samalla on kiinnitettävä huomiota suomalaisten hyvinvointiin, Juvonen sanoi eilen Ylen A-Talkissa.
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen puoliväliriihi on edennyt töksähdellen johtuen yhteisten näkemysten puutteesta tai paremminkin sellaisten kaikille kelpaavien keinojen puutteesta, joiden avulla tavoitteisiin ja ratkaisuihin päästään. Myöhään torstai-iltana neuvottelutilanne oli edelleen avoinna, keskeisesti työllisyys- ja talouskysymyksiin liittyen.
Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen patistaa kuitenkin hallitusta tuomaan esille ratkaisuja, joilla koronavuoden jälkeen Suomen talous saadaan nousuun.
– Kehysriihen tärkein tehtävä olisi nyt löytää vastaukset siihen, miten Suomen kestävyysvaje tukitaan ja millä tavalla talous saadaan taas nousuun ilman, että samalla elinkeinoelämä, työllisyys ja peruspalvelut kärsivät enempää. Samalla on kiinnitettävä huomiota suomalaisten hyvinvointiin, Juvonen sanoi eilen Ylen A-Talkissa.
Juvonen arvioi, että myös yleinen poliittinen tilanne ja puoluekannatukset kasaavat painetta kehysriihessä.
– Selvästi kaikesta huomaa hallituksen ristivedon, ja varmasti tulevat kuntavaalit myös vaikuttavat taustalla. Toivottavasti uusilla gallupeilla ei kuitenkaan ole vaikutusta kehysriihen ratkaisuihin.
Menokuri ei maistu vasemmistolle
Kehysriihen tilanteesta keskustelemassa olivat myös hallituspuolueiden kansanedustajat Antti Kurvinen (kesk.) ja Matias Mäkynen (sd.) sekä oppositiota edustanut kokoomuksen Elina Lepomäki. Lepomäki vaati hallitukselta erityisesti rakenteellisia uudistuksia, ja menokuria, jotka tunnetusti maistuvat huonosti SDP:lle ja etenkin vasemmistoliitolle.
Pääministeri Marin on esittänyt ensi vuoden kehystason, eli menokaton nostoa vajaalla miljardilla eurolla. Mäkynen vetosi A-Talkissa koronatilanteeseen ja esitti, että Suomen taloustilanne paranee talouskasvulla. Lepomäki huomautti, että hallitus oli lisännyt velanottoa jo kauan ennen koronaa.
Kurvisen mukaan Säätytalolla neuvotellaan nimenomaan siitä, että hallitus toteuttaa sellaisia työllisyystoimia, jotka tuovat lisää rahaa julkiseen talouteen, eikä ”tempputyöpaikkoja”.
Nuoret tarvitsevat työtä ja toivoa paremmasta
Julkisen talouden vahvistamiseksi yksi tehokkaimpia toimia on työllisyyden lisääminen. Pääministeri Marin on äskettäin esittänyt jopa tavoitteita 80 000 uudesta työllisestä. Eri asia kuitenkin on, vahvistaisivatko Marinin ajattelemat uudet työpaikat talouskasvua ja kertyisikö niistä valtion tarvitsemia verotuloja.
Juvonen ei pidä hallituksen tavoitteita uskottavana.
– Uskottavuuden puute liittyy siihen, kun katsotaan, miten aiemmin on toimittu. Perussuomalaiset kuitenkin yhtyy siihen, että työpaikkoja on oikeasti luotava ja julkista taloutta tasapainotettava. Samalla velan määrää on vähennettävä.
Perussuomalaisille on tärkeää paitsi se, että ihmisillä on työtä, myös ostovoimaa. Perussuomalaiset esittääkin ostovoiman vahvistamista työn verotusta laskemalla ja verokiilaa pienentämällä.
– Veroja siis alemmas ja raha kiertämään. Jos ihminen joutuu laskemaan, onko varaa pieniin ostoksiin, kuten kahvikupilliseen, niin ei sillä nosteta Suomen taloutta eikä luoda työpaikkoja, Juvonen sanoo.
Hän nostaa esille erityisesti nuorten vaikean aseman työmarkkinoilla. Juvonen korostaa, että nuorten työllistäminen on erittäin tärkeää, ja siihen on löydettävissä myös luovia ratkaisuja: Juvonen on esimerkiksi itse tehnyt Espoon valtuustossa aloitteen, jonka mukaan kotitaloudet voisivat työllistää nuoria muun muassa kesäsetelin kautta.
– Työllistämisellä voimme samalla myös luoda toivoa ihmisille, ja varsinkin nuoret sitä nyt tarvitsevat.
Ilmastotoimet heikentävät kilpailukykyä
Hallituksen veronkiristykset ja kunnianhimoiset ilmastotoimet heikentävät yritysten kilpailukykyä ja ovat osaltaan ajamassa teollisuutta ja työpaikkoja pois Suomesta. Viimeisimpänä Kemin veitsiluodon paperitehtaan alasajo, jonka seurauksena katoaa yli 600 työpaikkaa.
Juvonen sanoi, että Veitsiluodon tehtaan tilanne ja työttömäksi jäävien tilanne tuntuu kauhealta.
– Hallituksella on nyt paljon mietittävää. Kunnianhimoinen ilmastopolitiikka ja hiilineutraaliustavoitteet kiristävät silmukkaa suomalaisten ympärillä, Juvonen sanoi ja viittasi samalla hallituksen tavoitteeseen saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.
– Tämä karkottaa Suomesta yritykset ja teollisuuden. Muissa Euroopan maissa tavoitteet on asetettu kauemmaksi, Miksi näin, Juvonen ihmetteli.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Veitsiluodon tehdas Matias Mäkynen ilmastotoimet Antti Kurvinen ostovoima suomalaiset Puoliväliriihi Yritykset Julkinen talous Kemi Sanna Marin Elina Lepomäki Kestävyysvaje Arja Juvonen hallitus työllisyys verotus Kilpailukyky Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ranne: Hallituksen talouspolitiikkaan tarvitaan täyskäännös – ”Velkaelvytyksen sijaan välttämättömät elvytystoimet toteutettava työn verotusta ja verokiilaa pienentämällä”
Perussuomalaiset vaatii hallitukselta: Kansalaisten ostovoimaa ja yritysten kilpailukykyä parannettava – ilmastotavoitteet laskettava muiden EU-maiden tasolle
Halla-aho Veitsiluodon tehtaan sulkemispäätöksestä: Taivastelu ja sympatiat eivät pelasta suomalaista vientiteollisuutta – ilmastopolitiikassa tarvitaan täyskäännös
Halla-aho: Hallituksesta lähtemisellä uhkaileva keskusta on jo lopun ajan tunnelmissa – ”Jokainen irti lähtevä hillotolppa pyritään ulosmittaamaan, kun vielä ehditään”
Juvonen haluaa eduskuntaan selkokielisen kyselytunnin: “Jokainen voi harjaantua puhumaan myös selkokielellä”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää