

PS ARKISTO
Juuso toivoo kolmannen kustannustukipaketin nopeaa käsittelyä ja arvonlisäveron tilapäistä alentamista: “Yritykset vaarassa kaatua ja jotakin täytyy tehdä”
Koronakriisi on romahduttanut palvelujen kysyntää ja johtanut liikevaihdon merkittävään supistumiseen monissa palvelualan yrityksissä. Hallitus on rajoittanut monien toimialojen toimintaa, ja sen myötä tilanne on edelleen kevään mittaan pahenemassa. Kansanedustaja Kaisa Juuso toivoo hallitukselta arvonlisäveron tilapäistä alentamista, jotta pahimmalta konkurssiaallolta vältyttäisiin.
Rajoitukset vaikuttavat eniten matkailu- ja ravintola-alan yrityksiin. Uhkana ovat yritysten konkurssit ja massiiviset työpaikkojen menetykset.
Hallitus on nyt antanut eduskunnalle esityksen kolmannesta kustannustukipaketista. Lakiesityksen mukaan yritysten määräaikaisen kustannustuen myöntämistä jatketaan Suomessa toimiville yrityksille pandemiasta aiheutuvien liiketoiminnan yleisten vaikeuksien helpottamiseksi.
– Hallituksen esitys olisi voinut tulla jo viikkoja aikaisemmin. Pidän tässä nopeaa aikataulua ja kustannustukea koskevien päätösten nopeaa käsittelyä todella tärkeänä. Monen yrityksen pääomat ovat menneet, ja moni yrittäjä pohtii, miten jatkaa eteenpäin. Monesta kolmen A:n luottoluokituksen yrityksestä on vuodessa tullut kriisiyhtiö. Pääomat ovat menneet, ja yritykset miettivät, miten saavat tarvittavia vakuuksia kasaan. Kustannustuen lisäksi myös arvonlisäveron väliaikaisesta alentamisesta olisi hyötyä tässä tilanteessa, sanoo kansanedustaja Kaisa Juuso.
Alv-prosenttia alennettu muuallakin
Elinkeinoelämän keskusliitto ja Palvelualojen ammattiliitto ovat esittäneet arvonlisäveroprosentin tilapäistä alentamista. Saksa tiputti laajasti alv-kantaansa 2–3 prosenttiyksikköä ja Irlanti 2 prosenttiyksikköä puoleksi vuodeksi. Kriisialoille kohdennettua alv:n alentamiselvytystä on annettu muun muassa Belgiassa, Itävallassa ja Norjassa puoleksi vuodeksi erityisesti matkailu- ja ravintola-alan tukemiseksi. Britannia alensi ravintoloiden alv-kantaa viidenneksellä yhdeksän kuukauden määräajaksi.
– Yrityksiä on vaarassa kaatua, ja jotakin täytyy tehdä. Liittojen esitys alv-prosentin tilapäisestä alentamisesta voisi olla hyvä ratkaisu, sillä onhan parempi saada alennettuja veroja kuin ei veroja lainkaan. alv:n tilapäinen alentaminen lisäisi myös Lapin matkailu- ja palveluyritysten selviämismahdollisuuksia.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Palvelualojen ammattiliitto konkurssiaalto Elinkeinoelämän keskusliitto matkailuala ravintola-ala koronakriisi veronalennukset Kaisa Juuso Arvonlisävero Kolmas tukipaketti
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hallitus, nukuit prinsessa Ruususen unta! – Kaisa Juuso ja Mari Rantanen harmissaan korona-toimien velttoudesta

Perussuomalaiset: Sote-esityksen käsittelyä lykättävä koronakriisin yli

Tuulivoimateollisuus valtaamassa tuhansien järvien maan valtavalla voimalla – Juuso vaatii ympäristölupaa tuulivoimaloille

Perussuomalaiset vaatii parempaa ja oikeudenmukaisempaa kustannustukea yrityksille – yrittäjät edelleen liian ahtaalla

Antikainen pitää ravintolasulun jatkamisen ulottamista Itä-Suomeen kohtuuttomana: “Miksi hallitus ei noudata eduskunnan linjausta ravintolarajoitusten kuntakohtaisuudesta kuin Lapissa?”

Veikko Vallin moittii hallituksen kolmatta kustannustukipakettia: Hallitus haluaa tukea Euroopan kilpailijamaita ennemmin kuin suomalaista yrittäjää

Juuso kysyy THL:n toimitusten tasapuolisuudesta: “Mitään aluetta ei saa syrjiä”

Junnila vaatii koronarajoitusten purkamista Tanskan esimerkin mukaisesti
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää