MATTI MATIKAINEN
Junnila: Turvapaikkapäätökset menettävät merkityksensä – suurempi houkutus kuin Sipilän tarjoama talo
Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnilan mukaan laittomasti maassa oleville koittavat kissanpäivät. Hän viittaa tapaan, jossa hallitus aikoo sivuuttaa turvapaikkajärjestelmän.
Aiemmin hädänalaisilla on ollut oikeus suojeluun ja elintasosiirtolaiset on rajattu sen ulkopuolelle. Nyt tilanne muuttuu.
– Jatkossa ei ole merkitystä mistä syystä tänne tullaan, koska hallitusohjelmassa turvataan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille oikeus yhteiskunnan kustantamaan varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja työmarkkinoihin, Vilhelm Junnila ihmettelee.
Oleskelulupa heltiää kenelle tahansa
Pääministeri Antti Rinne (sd.) mainitsi vaalintenteissä haluavansa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet äkkiä töihin ja kielikoulutukseen. Jos hallitusohjelman kirjauksesta pidetään kiinni, saavat sosialidemokraatit tahtonsa läpi.
Esimerkiksi Somaliasta, Afganistanista tai Irakista voidaan jatkossa saapua Suomeen ilman pelkoa palautuksesta, vaikka oikeutta turvapaikkaan ei tulisikaan.
– Oleskeluluvan voi saada työn perusteella, vaikka turvapaikkapäätös olisi kielteinen. Tämä on suurempi houkutus kuin Juha Sipilän tarjoama talo Kempeleellä. Lain rikkomisesta tulisi seurata rangaistus, eikä hopeavatia, Junnila jyrähtää.
Junnilan mukaan laittomasti maassa olevat tulisi ottaa talteen ja palauttaa kotimaihinsa.
Perheenyhdistäminenkin helpottuu
Hallitusohjelmassa kohtuullistetaan myös perheenyhdistämisen tulorajoja. Kansainvälistä suojelua saavaan alaikäiseen ei toimeentulovaatimusta sovellettaisi lainkaan.
Junnilan mukaan vaarana on, että Suomi näyttäytyy entistä houkuttelevammalta suhteessa muihin Pohjoismaihin.
– Muissa pohjoismaissa on jo nyt huomattavasti tiukempi perheenyhdistäminen. Hallitus luo Suomesta houkutuslinnun laajamittaiselle elintasosiirtolaisuudelle. Eikö Sipilän kutsusta opittu mitään? Junnila kysyy.
Lisäksi hallitus ottaa kiintiöpakolaisia vähintään 850.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- turvapaikkamenettely elintasosiirtolaisuus Pohjoismaat kielteinen turvapaikkapäätös oleskelulupa Perheenyhdistäminen Irak Vilhelm Junnila Antti Rinne Suomi Afganistan Somalia Juha Sipilä perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Purra ja Immonen: Hallitusohjelman maahanmuuttolinjaukset vahingollisia niin työmarkkinoiden kuin kestävyydenkin suhteen
Peltokangas: Hallitusohjelma on suora kutsuhuuto koko Afrikan mantereelle ja kolmansien maiden elintasosurffareille
Purra: Meillä on moraalinen velvollisuus suomalaisia kohtaan – ”Voitte jatkossakin kutsua sitä vääristyneeksi ihmiskuvaksi”
Halla-aho: Kehitysavun nostaminen 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta tarkoittaisi joka vuosi 600 miljoonan euron lisäkuluja valtiolle – mistä rahat otetaan?
Wihonen: Kansa pannaan hallituksen holtittomuuden maksajaksi
Jalkapannan käytöstä eripuraa hallituksessa – vihreät ja keskusta täysin eri linjoilla
Turtiainen: Hallitusohjelma kyykyttää pienituloisia, autoilijoita ja syrjäseutujen suomalaisia
Tavio: Hallituksen linja on täysin vastuuton – ”Ihmiset hukkuvat Välimereen, koska heitä houkutellaan lähtemään Afrikasta kohti Eurooppaa”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Miko Bergbom: Päätös Somalian maaohjelman keskeyttämisestä on oikea
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää