PS ARKISTO
Junnila esittää 5,9 miljardin euron tukipakettia pk-yrityksille
Perussuomalaisten kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Vilhelm Junnila on jättänyt lisätalousarvioaloitteen, jossa hän vaatii 5,9 miljardin euron tukipakettia työpaikkojen ja työntekijöiden toimeentulon pelastamiseksi.
Ison-Britannian mallin mukainen palkkatuki on suunnattu alle 250 henkilöä työllistäville yrityksille ja mitoitettu 90 vuorokaudelle.
– Suomalaiset ovat erittäin huolissaan työpaikoistaan ja toimeentulostaan. Aloitteen jättöaikaan mennessä yli 100 000 ihmiselle on jo ilmoitettu lomautuksista, ja monet yritykset harkitsevat lakkauttavansa toimintansa kokonaan. Tuen avulla yritykset pitäisivät työntekijänsä ja ostovoima säilyisi, vaikka heillä ei väliaikaisesti olisi varaa palkanmaksuun, Vilhelm Junnila toteaa.
Jopa 2 600 euron palkkatuki
Junnilan lisätalousarvioaloitteella mahdollistetaan palkkatuki yritysten henkilöstölle 2 600 euroon saakka kolmen kuukauden ajaksi. Vastaava malli on jo käytössä Saksassa sekä iso-Britanniassa. Aloitteessa esitetyt tukimallit mahdollistettaisiin vain koronaviruksen vuoksi kärsiville toimijoille, jotka pitävät työntekijät palkkalistoillaan ja joilla ei ole selvittämättömiä verovelkoja.
– Hallituksen on reagoitava nyt, jotta työllistäviä yrityksiä ei menetetä vain siksi, ettei asiaan reagoitu riittävän ajoissa. Muutoin joudumme paljon kalliimpiin toimiin työttömyysturvajärjestelmän kantokyvyn heikentyessä, Junnila kertoo.
Poikkeustoimia poikkeusoloissa
Perussuomalaisten kansanedustajat Veikko Vallin ja Jari Koskela tukevat aloitetta. Heidän mukaansa poikkeukselliset toimet ennaltaehkäisevät kriisin pahenemista.
– Nyt tarvitaan ennennäkemättömiä ja erittäin poikkeuksellisia toimia. Tuki vähentäisi merkittävästi lomautusten ja irtisanomisten määrää ja pelastaisi pk-yritysten toimintaedellytykset, talousvaliokunnan jäsen Vallin sanoo.
– Olen tyytyväinen myös siihen, että aloitteeseen on sisällytetty Suomen Yrittäjien yksityisyrittäjille ehdottama kriisituki, valtiovarainvaliokunnan jäsen Koskela kertoo.
Aloite on historiallisen suuri ja eduskunnan tietopalvelu on osallistunut sen laskentaan. Muiden maiden toimiin verrattuna se on kuitenkin maltillinen ja kohdistettu suoraan pk-yrityksiin. Ruotsin hallitus on ohjannut kriisinhoitoon peräti 28 miljardia euroa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- koronavirus Jari Koskela Veikko Vallin Palkkatuki Vilhelm Junnila Pk-yritykset perussuomalaiset työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Puisto: Suoraa tukea koronan vuoksi ongelmissa oleville pienyrityksille
Tavio: Hallitus velkaannuttaa tai kaataa pienyrittämisen – ”Haisee demarille”
Lundén: Yritykset lomauttavat työntekijöitään, ihmisillä kova hätä – ”Apua tarvitaan nyt eikä vasta valtavan paperisodan jälkeen”
Veikko Vallin: 90-luvun laman painajainen ei saa toistua koronan takia – yrittäjät ja heidän perheensä erityisessä vaarassa
Sheikki Laakso vaatii yrittäjien tukemista – varoittaa karuista seurauksista, ellei näin toimita
Purra: Huoltovarmuus ja omavaraisuus nousevat nyt merkittävään arvoon – ”Kaikkien toimien pitää hyödyttää suomalaisia”
Slunga-Poutsalo: Kela ei saa unohtua, kun suunnitellaan uusia toimia – saati lisärahoitusta
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää