

PS ARKISTO
Junnila esittää 5,9 miljardin euron tukipakettia pk-yrityksille
Perussuomalaisten kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Vilhelm Junnila on jättänyt lisätalousarvioaloitteen, jossa hän vaatii 5,9 miljardin euron tukipakettia työpaikkojen ja työntekijöiden toimeentulon pelastamiseksi.
Ison-Britannian mallin mukainen palkkatuki on suunnattu alle 250 henkilöä työllistäville yrityksille ja mitoitettu 90 vuorokaudelle.
– Suomalaiset ovat erittäin huolissaan työpaikoistaan ja toimeentulostaan. Aloitteen jättöaikaan mennessä yli 100 000 ihmiselle on jo ilmoitettu lomautuksista, ja monet yritykset harkitsevat lakkauttavansa toimintansa kokonaan. Tuen avulla yritykset pitäisivät työntekijänsä ja ostovoima säilyisi, vaikka heillä ei väliaikaisesti olisi varaa palkanmaksuun, Vilhelm Junnila toteaa.
Jopa 2 600 euron palkkatuki
Junnilan lisätalousarvioaloitteella mahdollistetaan palkkatuki yritysten henkilöstölle 2 600 euroon saakka kolmen kuukauden ajaksi. Vastaava malli on jo käytössä Saksassa sekä iso-Britanniassa. Aloitteessa esitetyt tukimallit mahdollistettaisiin vain koronaviruksen vuoksi kärsiville toimijoille, jotka pitävät työntekijät palkkalistoillaan ja joilla ei ole selvittämättömiä verovelkoja.
– Hallituksen on reagoitava nyt, jotta työllistäviä yrityksiä ei menetetä vain siksi, ettei asiaan reagoitu riittävän ajoissa. Muutoin joudumme paljon kalliimpiin toimiin työttömyysturvajärjestelmän kantokyvyn heikentyessä, Junnila kertoo.
Poikkeustoimia poikkeusoloissa
Perussuomalaisten kansanedustajat Veikko Vallin ja Jari Koskela tukevat aloitetta. Heidän mukaansa poikkeukselliset toimet ennaltaehkäisevät kriisin pahenemista.
– Nyt tarvitaan ennennäkemättömiä ja erittäin poikkeuksellisia toimia. Tuki vähentäisi merkittävästi lomautusten ja irtisanomisten määrää ja pelastaisi pk-yritysten toimintaedellytykset, talousvaliokunnan jäsen Vallin sanoo.
– Olen tyytyväinen myös siihen, että aloitteeseen on sisällytetty Suomen Yrittäjien yksityisyrittäjille ehdottama kriisituki, valtiovarainvaliokunnan jäsen Koskela kertoo.
Aloite on historiallisen suuri ja eduskunnan tietopalvelu on osallistunut sen laskentaan. Muiden maiden toimiin verrattuna se on kuitenkin maltillinen ja kohdistettu suoraan pk-yrityksiin. Ruotsin hallitus on ohjannut kriisinhoitoon peräti 28 miljardia euroa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- koronavirus Jari Koskela Veikko Vallin Palkkatuki Vilhelm Junnila Pk-yritykset perussuomalaiset työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Puisto: Suoraa tukea koronan vuoksi ongelmissa oleville pienyrityksille

Tavio: Hallitus velkaannuttaa tai kaataa pienyrittämisen – ”Haisee demarille”

Lundén: Yritykset lomauttavat työntekijöitään, ihmisillä kova hätä – ”Apua tarvitaan nyt eikä vasta valtavan paperisodan jälkeen”

Veikko Vallin: 90-luvun laman painajainen ei saa toistua koronan takia – yrittäjät ja heidän perheensä erityisessä vaarassa

Sheikki Laakso vaatii yrittäjien tukemista – varoittaa karuista seurauksista, ellei näin toimita

Purra: Huoltovarmuus ja omavaraisuus nousevat nyt merkittävään arvoon – ”Kaikkien toimien pitää hyödyttää suomalaisia”

Slunga-Poutsalo: Kela ei saa unohtua, kun suunnitellaan uusia toimia – saati lisärahoitusta
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää