KUVAKAAPPAUS/YLE
Junnila: Demarien maahanmuuttolinja ei perustu työllisyydelle – ”Tämä hallitus edistää vain sellaista maahanmuuttoa, jossa omalla palkalla tulee toimeen”
Demarien talous- ja työllisyyspolitiikan vahvana kärkenä on edelleen haalia Suomeen lisää maahanmuuttajia maailmalta sen sijaan, että kansallisin voimin pyrittäisiin löytämään keinoja kotimaisen työllisyyden vahvistamiseksi ja parantamaan työnteon kannustimia Suomessa.
Eilen Ylen A-studiossa demarien puheenjohtaja Antti Lindtman vaati hallitukselta lisätoimia ulkomaalaisen työvoiman maahan saapumisen lisäämiselle. Tänä aamuna samaa laulua Ylen Aamu-tv:ssa jatkoi Lindtmanin puoluesisar, kansanedustaja Tytti Tuppurainen, jonka mielestä työperäisen maahanmuuton kiristykset olisivat este ”osaavalle työvoimalle”.
– Työvoimaa ei hankita ulkomailta, vaan pikemminkin lähetetään viesti, että tänne ei pidä tulla. SDP haluaa vauhdittaa työvoiman maahanmuuttoa, koska nyt tarvitaan lisää työvoiman tarjontaa, Tuppurainen päästeli.
Rakenteellisia uudistuksia
Perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila huomautti Tuppuraiselle, että demarien tähänastinen maahanmuuttolinja ei ole perustunut työllisyydelle.
– Aiemmin teidän mallinne on perustunut siihen, että tietyille autoritäärisille valtioille annetaan kehitysyhteistyörahaa, ja maahanmuutto Suomeen ei ole perustunut työllisyydelle. Tämä hallitus edistää vain sellaista maahanmuuttoa, jossa omalla palkalla tulee toimeen.
– Luomme sekä kotimaista työtä että mahdollistamme kansainvälisten osaajien tulon tekemään sellaista työtä, jota Suomen veronmaksajien ei tarvitse subventoida.
Hallitus on jo toteuttanut laajoja työmarkkinauudistuksia sekä esimerkiksi lisännyt työn kannustavuutta keventämällä työhön kohdistuvaa verotusta. Junnila toi esille, että kyse on rakenteellisista uudistuksista, joiden tulokset eivät näy heti uudistuksien tekemistä seuraavana päivänä.
– Esimerkiksi paikalliseen sopimiseen on tulossa lisäratkaisuja. Myös jo aiemmat tehdyt työllisyystoimet tulevat jatkossa vaikuttamaan.
Demarit salasi oman vaihtoehtonsa
Hallituksen politiikkatoimet tähtäävät talouskasvun vauhdittamiseen ja julkisen talouden tasapainottamiseen. Samalla tarvitaan kuitenkin myös sopeutustoimia.
– Tietenkin menosopeutuksilla on myös vaikutusta talouskasvuun, mutta samalla on huomioitava, millaisia sopeutuksia on tehty. Kun nyt tingitään esimerkiksi rahan lappamisesta ulkomaille autoritäärisille valtioille kehitysavun kautta, niin eihän se tosiasiallisesti heikennä talouskasvua kotimaassa, Junnila sanoi.
Hän myös sivalsi Tuppuraista siitä, etteivät demarit ole esittäneet omaa vaihtoehtoaan.
– Jos mitään ei tehtäisi, ensi vuonna pitäisi ottaa neljä miljardia lisää velkaa. Sosiaalidemokraateilta ei ole tullut vaihtoehtoja, tai jos on tullut, ne on salattu kansalaisilta, Junnila sanoi viitaten SDP:n vaihtoehtobudjetin työllisyysvaikutuksiin, joita puolue ei ole suostunut julkistamaan.
Kansalaisten ostovoima vahvistuu
Junnila muistutti Tuppuraista myös siitä, että positiivisia taloussignaaleja näkyy aika ajoin jo nyt, vaikka varsinainen talouskasvu antaa vielä odottaa itseään.
Korkotason lasku, inflaation hidastuminen, piristyvä taloustilanne ja ostovoiman kasvaminen lisäävät kuluttajien luottamusta tulevaisuuteen, mikä näkyy myös rakentamisen piristymisenä.
– Tässä tilanteessa kannattaa huomioida myös, että tässä tilanteessa sekä kansalaisten tulot että ostovoima ovat kasvaneet. Mielestäni sekin on merkittävää.
Suomen Uutiset
Lue myös
Oleskeluluvan hakijoiden toimeentulorajat nousevat – nykyiset rajat eivät enää vastaa elinkustannuksia
Oleskelulupien myöntäminen tiukentui – jatkossa hakijan omalla toiminnalla entistä enemmän vaikutusta
Artikkeliin liittyvät aiheet
- taloustilanne työnteon kannustimet menosopeutukset ostovoima työllisyyspolitiikka ulkomainen työvoima Kehitysyhteistyö Tytti Tuppurainen Maahanmuuttopolitiikka Antti Lindtman Vilhelm Junnila Talouspolitiikka Inflaatio SDP
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Donald Trumpin vierailu Joe Roganin ohjelmassa keräsi ennätysyleisön
Kolmen tunnin keskustelu Joe Roganin kanssa onnistui näyttämään inhimillisen puolen Donald Trumpista. Jutellessaan UFC-selostajana tunnetun Roganin kanssa vapaaottelusta Trump ei vaikuttanut poliitikolta vaan kamppailu-urheilufanilta. Keskustelussa käytiin läpi myös poliittisia aiheita, kuten maailmankauppa, energiatalous, sodat ja vaalivilppi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Kun transkiihkoilu tieteen jyräsi: woke-aktivistilääkäri salasi tutkimustulokset, joiden mukaan murrosiän siirtäminen ei paranna nuorten mielenterveyttä
Merkittävänä transoikeuksien puolestapuhujana tunnettu lääkäri myönsi estäneensä julkaisemasta tutkimustuloksia vuosikymmenen takaisesta hankkeesta, jonka tulokset eivät miellyttäneet häntä. Veronmaksajien rahoittaman, 10 miljoonaa dollaria maksaneen hankkeen tarkoituksena oli selvittää murrosikää jarruttavien hoitojen vaikutuksia amerikkalaislapsiin. Tutkimuksesta ei löytynyt näyttöä sille, että murrosiän lykkääminen parantaisi potilaiden mielenterveyttä. New York Timesin haastattelema kohutohtori Johanna Olson-Kennedy uskoo, että lapsille suunnattujen transhoitojen kriitikot saattaisivat hyödyntää tutkimustuloksia poliittisesti. Olson-Kennedyn toimintaa on arvosteltu tieteen vastaiseksi. Kriitikot huomauttavat, että tutkimustulosten panttaaminen estää kansaa saamasta tieteellistä tietoa aiheesta, joka jakaa amerikkalaisten mielipiteitä erittäin jyrkästi.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää