

Julkinen terveydenhuolto avataan myös paperittomille?
Eduskunnassa pidettiin tänään keskustelutilaisuus paperittomien henkilöiden terveydenhuollosta. Tilaisuudessa puitiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tuoreessa julkaisussa esitettyjä malleja paperittomien terveyspalveluiden järjestämiseksi. Ensimmäinen malli esitti kattavia terveyspalveluita paperittomille niin kiireellisen kuin kiireettömänkin hoidon tapauksissa. Toinen malli esitti paperittomille vastaavia palveluita kuin turvapaikanhakijoille. Kolmas, niukin malli takaisi paperittomille hoiton kiireellisissä tapauksissa sekä esimerkiksi synnytyksissä.
Anteliaammat mallit eivät ilahduttaneet perussuomalaisten eduskuntaryhmää tilaisuudessa edustanutta kansanedustaja Johanna Jurvaa.
– Yhteiskuntamme on rakennettu siten, että verovaroin pystymme ylläpitämään palveluja ja huolehtimaan myös vähäosaisista kansalaisistamme. Taloudelliset resurssit ovat kuitenkin rajalliset, Jurva totesi ja huomautti, että kaikkien suomalaistenkaan terveyspalvelut eivät tällä hetkellä toteudu asianmukaisesti. Jurvan mukaan moni vanhus on vailla laadukasta ja asianmukaista hoivaa. Lisäksi moni lapsi jää vaille riittävän varhaista tukea, ja moni jätetään yksin mielenterveysongelmiensa kanssa.
– Koko ajan etsitään uusia säästökohteita, jotta yhteiskuntamme pyörisi jatkossakin. Jos julkinen terveydenhuolto avataan paperittomille, kuinka monta paperitonta kansalaiset ovat verovaroin valmiita hoitamaan? Entä avataanko terveyspalvelumme seuraavaksi muillekin? Millä perusteella julkiset terveyspalvelut evättäisiin esimerkiksi turisteilta, mikäli ne maassa laittomasti oleskelevillekin kuuluvat, Jurva kysyy.
Perussuomalaiset korostivat, että päätöksiä tehtäessä tulisi arvioida niiden vaikutuksia. Laittoman toiminnan hiljaisen hyväksymisen ja siitä palkitsemisen sijasta olisi perussuomalaisten mukaan järkevää keskittyä itse ongelman ratkaisemiseen: laittoman maassaolon kitkemiseen sekä paperittomien vakuutusturvan saamiseen sille tasolle, että heidän terveyspalvelunsa tulisivat turvatuksi.
THL:n selvityksen mukaan paperittomien terveydenhuollon järjestämisen kustannukset olisivat kattavien palveluiden osalta 1,2 miljoonaa euroa tuhannen paperittoman osalta.
PS VERKKOTOIMITUS
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää