SU
Juho Eerola kysyi ihmisiltä, mistä aiheesta pitäisi vappuna puhua – vastauksia tuli satoja, eläkeläisten asia nousi ylivoimaisesti korkeimmalle
Kotkassa vappupuhetta pitänyt Juho Eerola oli tiedustellut etukäteen ihmisiltä, mitä aiheita he haluaisivat vappupuheessa käsiteltävän. Näin he vastasivat.
– Kommentteja tuli valtava määrä, satamäärin. Laidasta laitaan. Parhaat palat päätin ottaa, Eerola avaa.
Juho Eerola. 13 min 25 sek.
Hieman erikoisempana pyyntönä häntä pyydettiin kehumaan hallitusohjelmaa.
– On muutamia asioita, joita hallitus on tehnyt oikein, jotain, mitä on saavutettu. On asioita, joita on tehty kaksi vuotta sitten, ja jotka vaikuttavat nyt. Näillä Kotkan seuduilla ei työttömyys enää nouse. Samoin silloisessa hallituksessa tehtiin turvapaikkapolitiikkaa kiristäviä päätöksiä.
Eläkeläisten asia
Ylivoimaisesti eniten palautetta Eerola sai siitä, että hänen pitää ottaa elekeläisten asioita esille ottaminen.
– Se on tärkeä asia. On esimerkiksi iäkkäitä naisihmisiä, joilla ei ole työuraa takana. Koko elämä on mennyt kaikkein tärkeimpään työhön – lasten kasvattamiseen. Jotkut heistä joutuvat valitsemaan ruoan ja lääkkeiden välillä. Tällaisista ihmisistä meidän on huolehdittava.
– Sain tällaisen viestin: “Joudun maksamaan 30 vuotta YEL-yrittäjäeläkemaksuja. Nyt vielä yli 70-vuotiaana joutuu tekemään töitä, kun eläke on niin pieni.” Onko tämä reilua? Ei ole.
– Perussuomalaiset ovat eduskunnassa ajaneet sitä, että eläkeläisverotus kohtuullistettaisiin. Tästä olemme tehneet aloitteen. Samoin taitettu indeksi pitää korjata pienten eläkkeiden kohtalla.
– Henkilöt, jotka nyt ovat eläkeläisiä, ovat rakentaneet tämän maan. Tarvitaan sisäistä solidaarisuutta, yli sukupolvien.
Uhkailua ryhmässä
– Yksi asia, joka viesteissä nousi vahvasti esiin oli siniset. Yhdet sanoivat, että heistä pitää puhua. Toiset sanoivat, että älä puhu heistä.
Eerola ei pidä aiheesta puhumisesta, mutta sanoo siitä silti muutaman sanan.
– Vuosi sitten, näihin aikoihin perussuomalaisten eduskuntaryhmässä oli yksinkertaisesti sellainen tilanne, että muutama ministeri käytännössä päätti, että mitä tehdään. Eri mieltä ei saanut olla. Tai sitten kysyttiin, että oletko mukana seuraavissa vaaleissa vai etkö ole.
– Silloin päätettiin, että tähän puolueeseen tarvitaan uusi johto ja mahdollisesti muutama uusi ministeri.
Miten kävi? Sen tietävät kaikki suomalaiset. Emme saaneet vaihdettua ministereitä, mutta saimme vaihdettua puoluejohtoa.
Eerola kertoo, että mikäli Jyväskylän 2017 puoluekokousvalinnoissa olisi käynyt toisin.
– Oli noin yhdeksän silloista kansanedustajaa, jotka olisi potkittu pois – kenties puolueesta tai ainakin eduskuntaryhmästä. Olin itse siinä yhdeksän porukassa. Ihan hyvä, että ainakin omalta osaltani kävi näin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää