

SU
Juho Eerola kysyi ihmisiltä, mistä aiheesta pitäisi vappuna puhua – vastauksia tuli satoja, eläkeläisten asia nousi ylivoimaisesti korkeimmalle
Kotkassa vappupuhetta pitänyt Juho Eerola oli tiedustellut etukäteen ihmisiltä, mitä aiheita he haluaisivat vappupuheessa käsiteltävän. Näin he vastasivat.
– Kommentteja tuli valtava määrä, satamäärin. Laidasta laitaan. Parhaat palat päätin ottaa, Eerola avaa.
Juho Eerola. 13 min 25 sek.
Hieman erikoisempana pyyntönä häntä pyydettiin kehumaan hallitusohjelmaa.
– On muutamia asioita, joita hallitus on tehnyt oikein, jotain, mitä on saavutettu. On asioita, joita on tehty kaksi vuotta sitten, ja jotka vaikuttavat nyt. Näillä Kotkan seuduilla ei työttömyys enää nouse. Samoin silloisessa hallituksessa tehtiin turvapaikkapolitiikkaa kiristäviä päätöksiä.
Eläkeläisten asia
Ylivoimaisesti eniten palautetta Eerola sai siitä, että hänen pitää ottaa elekeläisten asioita esille ottaminen.
– Se on tärkeä asia. On esimerkiksi iäkkäitä naisihmisiä, joilla ei ole työuraa takana. Koko elämä on mennyt kaikkein tärkeimpään työhön – lasten kasvattamiseen. Jotkut heistä joutuvat valitsemaan ruoan ja lääkkeiden välillä. Tällaisista ihmisistä meidän on huolehdittava.
– Sain tällaisen viestin: “Joudun maksamaan 30 vuotta YEL-yrittäjäeläkemaksuja. Nyt vielä yli 70-vuotiaana joutuu tekemään töitä, kun eläke on niin pieni.” Onko tämä reilua? Ei ole.
– Perussuomalaiset ovat eduskunnassa ajaneet sitä, että eläkeläisverotus kohtuullistettaisiin. Tästä olemme tehneet aloitteen. Samoin taitettu indeksi pitää korjata pienten eläkkeiden kohtalla.
– Henkilöt, jotka nyt ovat eläkeläisiä, ovat rakentaneet tämän maan. Tarvitaan sisäistä solidaarisuutta, yli sukupolvien.
Uhkailua ryhmässä
– Yksi asia, joka viesteissä nousi vahvasti esiin oli siniset. Yhdet sanoivat, että heistä pitää puhua. Toiset sanoivat, että älä puhu heistä.
Eerola ei pidä aiheesta puhumisesta, mutta sanoo siitä silti muutaman sanan.
– Vuosi sitten, näihin aikoihin perussuomalaisten eduskuntaryhmässä oli yksinkertaisesti sellainen tilanne, että muutama ministeri käytännössä päätti, että mitä tehdään. Eri mieltä ei saanut olla. Tai sitten kysyttiin, että oletko mukana seuraavissa vaaleissa vai etkö ole.
– Silloin päätettiin, että tähän puolueeseen tarvitaan uusi johto ja mahdollisesti muutama uusi ministeri.
Miten kävi? Sen tietävät kaikki suomalaiset. Emme saaneet vaihdettua ministereitä, mutta saimme vaihdettua puoluejohtoa.
Eerola kertoo, että mikäli Jyväskylän 2017 puoluekokousvalinnoissa olisi käynyt toisin.
– Oli noin yhdeksän silloista kansanedustajaa, jotka olisi potkittu pois – kenties puolueesta tai ainakin eduskuntaryhmästä. Olin itse siinä yhdeksän porukassa. Ihan hyvä, että ainakin omalta osaltani kävi näin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää