MATTI MATIKAINEN
Juho Eerolan ehdokashaastattelu: EU:n osallistuttava viisumivapauden kustannuksiin
Politiikkaan Juho Eerola lähti vuonna 2006 liityttyään perussuomalaisiin. Sen jälkeen hän on osallistunut kaksi kertaa kunnallisvaaleihin sijoittuen molemmilla kerroilla kolmen Kotkassa eniten ääniä saaneen ehdokkaan joukkoon ja kaksi kertaa eduskuntavaaleihin. Edellisissä eurovaaleissa hän toimi kotkalaisen Freddy Van Vonterghemin vaalipäällikkönä, joka keräsi toiseksi eniten ääniä koko Kymen vaalipiirissä Timo Soinin jälkeen.
Eduskunnassa Eerola on muun muassa EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan jäsen ja maailman ensimmäisenä perussuomalaisena Euroopan neuvoston kunta- ja alueparlamentin jäsen. Eerola on myös Pohjoismaiden neuvoston viidenneksi suurimman puolueen Vapaan Pohjolan (Nordisk Frihed) puheenjohtaja, jonka muodostavat perussuomalaiset ja Tanskan Kansanpuolue.
– Koska sekä Kymen että Etelä-Savon piirit kannattivat minua eurovaaliehdokkaaksi, oli kyseessä jo niin kova mandaatti, ettei siitä enää voi kieltäytyä. Olen huomannut, että minulla on kohtalaisesti kannatusta kentällä. Mieltäni lämmitti sijoittumiseni kymmenen suosituimman perussuomalaisen kansanedustajan joukkoon ministeriehdokkaaksi Ylen kyselyssä viime kesänä, Eerola kertoo.
Ei yhteisvastuille
Tärkeä kysymys nimenomaan kaakkoissuomalaisten kannalta on EU:n ja Venäjän välinen viisumivapaus, joka on tulossa, halusimmepa sitä tai emme. Pietari on lähempänä kotkalaisia kuin Turku ja siellä asuu enemmän ihmisiä kuin Suomessa yhteensä.
– Viisumivapaus tulee koskettamaan eniten Kaakkois-Suomea, niin hyvässä kuin pahassakin. Edellytän, että EU:n on osallistuttava täysimääräisesti niihin kustannuksiin, joita Suomelle tästä koituu.
Eerola vastustaa myös eteläeurooppalaisten ajamaa yhteisvastuuta siirtolaisuudesta. Suomen ei tule osallistua millään tavalla maahanmuuton aiheuttamiin kustannuksiin näissä maissa, kustannammehan niiden ongelmia jo nyt hyvin monella eri tavalla. Viisumivapauden myötä itärajan toiselta puolelta tulevan maahanmuuton kustannukset Suomelle tulevat huimasti kasvamaan, missä on riittävästi maksamista meille.
– Euroopan unioni on joiltain osin toimiva enkä halua sitä purkaa, mutta liittovaltiokehitys on pysäytettävä. Budjetti- ja päätösvaltaa on palautettava jäsenmaille. Tulevaisuuden unionin näen jäsenmaidensa välisenä vapaakauppa-alueena, jota päämäärää kohti haluan taistella.
Vaalikampanja jäi päälle
Juho Eerola on paitsi poliitikko, myös laulaja ja sanoittaja rock-yhtyeessä nimeltä Suuri Tuntematon. Syksyllä yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa, joka nousi heti ensimmäisellä viikolla Suomen virallisen albumilistan sijalle 28. Se on huima saavutus ennestään tuntemattomalle yhtyeelle ottaen huomioon, ettei bändi ole mitenkään ratsastanut Eerolan maineella.
Vaalikampanjaansa Eerola aikoo heittäytyä samalla kuviolla, jolla on menestynyt aikaisemmissakin vaaleissa. Hänen tyylinsä poikkeaa perinteisestä, mutta sen tarkemmin Eerola ei halua vaalikampanjansa yksityiskohtia vielä paljastaa.
– Sen verran voin sanoa, että minulle jäi vuoden 2007 eduskuntavaalikampanja päälle, eli minulla on käynnissä jatkuva matalan intensiteetin vaalikampanja. Mitään hirmuista loppukiriä en aio ottaa, sillä olen havainnut tasaisesti jatkuvan työn johtavan huomattavasti parempaan tulokseen kuin jos vasta juuri ennen vaaleja puskisin itseni sairaalakuntoon.
Aikaisempiin vaaleihin Eerolan ei ole rahallisesti juuri tarvinnut panostaa. Tähän mennessä hän on käyttänyt omaa rahaa kaikkiin aikaisempiin kampanjoihinsa yhteensä viisituhatta euroa. Näissä vaaleissa hän aikoo tuplata tuon summan.
– Lisäksi puolueelta tulee jonkin verran tukea, mikä myös kaikki käytetään. Todennäköisesti jonkin verran tulee myös lahjoituksia, jotka myös otan kiitollisena vastaan.
Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 15/2013 -lehdessä.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää