
Juhani Huopainen kertoo, mitä median käynnistämä Imperiumin vastaisku tarkoittaa
Imperiumin vastaiskuksi nimetty Ylen ja HS:n mediaoffensiivi yrittää poisselittää seksuaalirikosilmiötä ja esittää korjaavat toimenpiteet mahdottomina. Taloustoimittaja Juhani Huopainen kommentoi Ylen ja Helsingin Sanomien julkisuuteen tuputtamia puheenvuoroja ja avaa median toimintatapoja.
Lue ensin Imperiumin vastaiskusta täältä >
Sanotaan, että todellisuudella on nuiva bias: toteuttamalla maahanmuuttopolitiikkaa, jolla on aiemmin saatu meillä ja muualla tietynlaisia tuloksia, saamme jatkossakin samanlaisia tuloksia.
Koska tosiasiat johtavat maahanmuuttokriittisten näkemysten vahvistumiseen, monet pyrkivät joko vaientamaan tosiasiat ja niistä tapahtuvan keskustelun tai vaihtamaan puheenaihetta. Jos on ihan pakko keskustella, silloin pyritään keskustelemaan vain miellyttävistä kohteista. Oli arvattavissa, että ikävien uutisten jälkeen tapahtuu Imperiumin vastaisku.
Aiemmat puheet työvoiman paikkaamisesta tai ikävistä yksittäistapauksista asettuvat naurettavaan valoon tilastotietojen valossa. Ei ole epäselvää, että tilastojen mukaan humanitaarisen maahanmuuton keskeisistä lähtömaista tulevat henkilöt ovat voimakkaasti yliedustettuina seksuaalirikostilastoissa. Vaikka lukuja kuinka yritettäisiin oikaista tai selittää maahan tulleiden nuorella iällä, miessukupuolella ja alhaisella sosioekonomisella tasolla, yliedustus on huomattava.
Suomessa kaikista tuomioon johtaneista raiskauksista joka kolmannes on ulkomaan kansalaisen tekemä. Helsingissä ulkomaalaisten osuus raiskauksista on jo yli puolet. Luku olisi vielä suurempi, jos ulkomaalaisiksi laskettaisiin Suomen kansalaisuuden hiljattain saaneet, esimerkiksi äidinkielen tai syntymämaan perusteella.
Suomessa kokeiltiin aika pitkään niinsanottua vastuullista tiedottamista, missä rikoksien tekijöiden taustoista vaiettiin. Päinvastoin kuin Ylen Päivi Happonen kirjoitti, viime vuosina, kun rikoksen tekijä oli kantasuomalainen, asia usein mainittiin. Jos kyseessä oli ulkomailla syntynyt, mutta Suomen kansalaisuuden saanut, saatettiin mainita suomalaiseksi. Jos lehdessä ei mainittu taustasta mitään, monet arvasivat, että kyseessä on maahanmuuttajataustainen.
Tämä vaikenemisen kulttuuri, johon sekä poliisi poliittisen ohjeistuksen alaisuudessa että kotimainen media osallistuivat, oli keskeinen syy sille, miksi Suomeen syntyi vastamedia. Medialle ja poliisille alettiin naureskella ja luottamus heikkeni. Informaatiovaikuttamiselle ja luottamuspulalle altisti vaientaminen, eikä avoimuus.
Imperiumi kertoo meille nyt, että avoimesti tosiasioista tiedottaminen on vaarallista ja että yliedustus on monimutkainen kysymys. Että keskustelun pitäisi olla asiallista, ja toimittajien tuntea vastuunsa ja siirtää keskustelu takaisin ilmastonmuutokseen ja muihin mukavampiin asioihin. Että kaikki mahdollinen on tehty ja kansainväliset sopimukset sitovat meitä toimimaan tietyllä tavalla.
Ylellä oli jo kova kiire kertoa, että lähestyvissä EU-vaaleissa eurooppalaiset äänestäjät pitävät ilmastonmuutosta tärkeimpänä aiheena. Helsingin Sanomien pääkirjoituskin ehti mainita asiasta. Todellisuudessa Suomea lukuunottamatta käytännössä kaikissa EU-maissa tärkeimmäksi aiheiksi kansalaiset ovat kyselyissä nimenneet maahanmuuton.
Suomi on poikkeus. Se johtuu siitä, että Imperiumi on tehnyt kaiken voitavansa sen eteen, että meillä ei vahingossakaan olisi maahanmuuttovaaleja, vaikka niin on kaikissa muissa Euroopan maissa. Todellisuudella on nuiva bias, ja tosiasiat voittavat lopulta. Kyse on vain siitä, kuinka paljon peruuttamatonta tai hitaasti korjattavissa olevaa vahinkoa ehditään aiheuttaa ennen tosiasioiden voittamista.
JUHANI HUOPAINEN
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää