MATTI MATIKAINEN
Jorma ”Remontti-Reiska” Piisinen: ”Äänestäjiltä saatiin huikea luottamuksen osoitus”
Rakennusalan yrittäjä Jorma Piisinen nousi 7 118 äänen rytinällä eduskuntaan Uudeltamaalta. Osana laajempaa perussuomalaisten vaalikampanjaa Piisinen rakensi oman vaalityönsä kolmen t:n varaan, eli talous, terveys ja turvallisuus. Myös EU-parlamentin päätöksestä asettua tukemaan energiatehokkuusdirektiivin uudistamista puhuttiin paljon vaaliteltoilla.
Jorma Piisinen sanoo, että ottaa vastaan kansanedustajan paikan nöyrän kiitollisena. Hän muistuttaa, että eduskuntaan nouseminen vaatii kuitenkin kovaa jalkatyötä jokaiselta ehdokkaalta.
– Aiemmasta televisiotyöstä minulla oli jonkin verran tunnettavuutta, mutta vaalikampanjan eteen olen tehnyt todella paljon. Melkein joka viikonloppu olen ollut jossain päin Uudenmaan alueella tapaamassa äänestäjiä. Kenttätyötä siis ja myös somea, sen verran kuin sitä osaan. Äänestäjiltä saatiin nyt puolueelle huikea luottamuksen osoitus.
EU-asioissa pitäisi olla ajoissa hereillä
Piisinen rakensi oman kampanjoinnin kolmen t:n varaan, eli talous, terveys ja turvallisuus. Näiden lisäksi maaliskuussa mukaan puheenaiheeksi tuli myös EU-parlamentin päätös asettua tukemaan energiatehokkuusdirektiivin uudistamisesta.
– Siitä olen saanut puhua oikeastaan koko ajan, eli mitä päätös merkitsee kotimaiselle omakotitaloasujalle ja ylipäätään suomalaisille, Piisinen sanoo.
Hän pitää EU-parlamentin hyväksymää ehdotusta järjettömänä muun muassa siksi, että ehdotus merkitsisi toteutuessaan aivan valtavia pakkoremontteja sellaisillekin rakennuksille, joille ei jatkossa ole mitään käyttöä.
– Näissä asioissa pitäisi olla tarkempana ja hereillä oikeaan aikaan. Viestiä pitäisi viedä reippaammin EU-parlamenttiin Suomen mepeille, että he paneutuisivat paremmin asioihin ja ajattelisivat suomalaisten etua. Ettei kävisi aina niin, että suomalaisille epäedulliset päätökset hyväksytään kauniisti hymyilemällä.
Ympäristövaliokunta kiinnostaisi
Piisinen on jo Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu sekä myös Järvenpään valtuuston jäsen. Kansanedustajan tehtävä on uusi. Piisinen ei ole miettinyt tulevaa eduskunnassa muuten kuin että toiminta ympäristövaliokunnassa kiinnostaisi häntä.
– Omaa vahvaa osaamisaluettani on tietenkin rakentamiseen ja remontointiin liittyvät asiat. Asiat kuitenkin selviävät ajallaan, ja nähtäväksi myös jää, onko perussuomalaiset mukana hallituksessa vai jäämmekö oppositioon. Jos jäämme hallituksen ulkopuolelle, sitten aletaan vääntämään hallituksen esitysten sisällöstä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- energiatehokkuusdirektiivi pakkoremontit Jorma Piisinen veronmaksajat Ympäristövaliokunta EU-politiikka Turvallisuus Terveys talous eduskunta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Ruotsalaiskommentit vaalitulokseen: Virta vie oikealle – hallituksen muodostaminen saattaa kestää kuukausia
Perussuomalaisille 16 uutta kansanedustajaa – Sara Seppänen nousi Lapin äänikuningattareksi
Uusi kansanedustaja Miko Bergbom: ”Äärimmäisen kiitollinen fiilis”
Wille Rydman: ”Hieno ilta isänmaan tulevaisuudelle”
Perussuomalaisten nuorin kansanedustaja Joakim Vigelius ajaa vastuullista taloudenpitoa ja tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa: ”Näistä aion puhua seuraavat neljä vuotta”
Kaksi uutta kansanedustajaa ja lisää kannatusta Keski-Suomessa: ”Muutosta haluttiin”
Leena Meri: Toimivaa hyvinvointiyhteiskuntaa ei voi olla, jos talous ei ole terveellä pohjalla
Ruotsalaislehti: ”Sanna Marin oli tarpeeksi tunteeton vaatimaan taktista äänestämistä perussuomalaisten pysäyttämiseksi”
Antikainen: Onko vasemmisto jo sytyttämässä punaista lyhtyä kapinan merkiksi?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.