

MATTI MATIKAINEN
Johan oli keskustelu – PS esitti rikkaiden säätiöiden ja yhdistysten verollepanoa, Petteri Orpo turvautui karkeaan ivaan
Ryhmänjohtaja Leena Meri kertasi Tuumaustunnilla torstain kyselytunnilla tapahtunutta hämmentävää sananvaihtoa. Asia koski perussuomalaisten vaihtoehtobudjettiinsa nostamaa suursäätiöiden ja varakkaiden yhdistysten verotusta.
– Vaihtoehtobudjetissamme on kohta, että suursäätiöt ja varakkaat yhdistykset joutuisivat jatkossa maksamaan pääomaveroa, mikäli pääomatulot ylittävät 100 000 euroa. Esimerkkinä oli se, että VVO maksaa ammattiyhdistyksille miljoonia verottomina vuokratuloja, Leena Meri kertasi.
Asiaa on käsitelty mediassa paljon. Muun muassa Iltalehti kirjoitti 2017 maaliskuussa jättituloksen tehneestä VVO:sta, jonka osingoista huljahti valtava veroton summa ammattiyhdistyksille.
– Tein asiasta vuosi sitten kirjallisen kysymyksen. Tuolloin sanottiin, että asiaa selvitellään ja siihen palataan. Meillä on tähän asiaan ehdotus, mutta emme ole nähneet tästä juurikaan keskustelua. Eilen kyselytunnilla nostimme asian esille, mutta siihen ei tullut kunnollista vastausta, Meri kertoi.
Orpo kummallinen iva
Kun Meri kysyi asiasta torstaina Eduskunnassa, hän sai Petteri Orpolta vastaukseksi karkeaa ivaa siitä, että aina on mennyt perussuomalaisten veneveron kanssa.
Orpo kommentoi: ”Meillä on hallitusohjelman mukaisesti valtava määrä verohankkeita, verouudistuksia, lainsäädäntöhankkeita. Muun muassa täällä on Valmis-laki, joka on valtava veropaketti. Sen lisäksi me olemme joutuneet käyttämään aikaa muun muassa perussuomalaisten keksimään veneveroon, joka sitten upposikin Airistoon.”
Moitteet olivat varsin outoja, koska veneveron idea on kansanedustaja Martti Mölsän (sin.) ja sitä on puskenut eteenpäin erityisen voimakkaasti Orpon hallitustoveri Timo Soini (sin.).
Orpo jatkoi: ”Palaamme siihen, kun me saamme selvityksen valmiiksi. Mutta se ei ole ollut prioriteettilistalla kieltämättä ihan kärkipaikoilla.”
Leena Meren mukaan Orpon kommentti osoittaa, että silloin kun ei ole vastauksia, niin heitetään viisasteleva vastaus.
– Sanotaan, ettei ole aikaa. Jos halutaan ottaa huomioon se, mitä eduskuntaryhmät tuovat ideoina, niin tässä olisi esimerkiksi yksi idea rahan keräämiseen. Varmaankaan kukaan ei kokisi tätä epäoikeudenmukaisena, Meri pohdiskeli tuumaustunnilla.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Jäikö aamupäivän Tuumaustunti näkemättä? Katso se täältä

Ryhmänjohtaja Leena Meri vakuutuslääkäriasiasta: ”Asiat jäävät silleen ja ihminen jää tyhjän päälle”, ratkaisuksi käännetty todistustaakka

Halla-aho pitää Antti Rinteen (sd.) lupausta nigerialaishuijauksena: “Demarit eivät tule korottamaan kenenkään eläkkeitä”
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää