LEHTIKUVA
Jimmie Åkesson haluaa samat säännöt kaikille: Ruotsissa asuminen ei kuulu ihmisoikeuksiin
Ruotsidemokraatit suostui tukemaan maan uutta hallitusta, koska sai hallitusohjelmaan oman maahanmuuttopolitiikkansa keskeiset tavoitteet. Maahanmuuttajien määrää rajoitetaan voimakkaasti ja lähtö tulee mahdollisimman monelle karkotuspäätöksen saaneelle. Ruotsissa oleskeleminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.
Ruotsidemokraatit sai maan uuden hallituksen ohjelmaan periaatteessa kaikki oman maahanmuuttopolitiikkansa keskeiset vaatimukset. Moderaatit, kristillisdemokraatit ja liberaalit kirjasivat näin sovitun neljän puolueen yhteiseen Tidö-sopimukseen.
Maahanmuuttoa tullaan sopimuksen mukaan rajoittamaan voimakkaasti ja pakolaisten määrä painetaan EU:n ja kansainvälisten sopimusten minimivaatimusten tasolle. Tarkoituksena on myös karkottaa maassa luvatta oleskelevat.
– Pohjimmiltaan kyse on siitä, että karkotuspäätöksen saaneita ihmisiä on vaikeata saada ulos maasta, jos he eivät syyllisty rikoksiin. Täytyy siis löytää muita keinoja, joiden avulla ongelma ratkaistaan, ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson sanoo Svenska Dagbladetissa.
Epäsosiaalinen elämäntapa vauhdittaa karkotusta
Tidö-sopimuksen osapuolet ovat yksimielisiä siitä, että karkotuksen toimeenpano voisi olla mahdollista epäsosiaalisen elämäntavan vuoksi (bristande vandel). Tällöin lähtö olisi lähellä, jos henkilö liikkuu rikollisissa piireissä, on prostituoitu, käyttää huumeita tai elää yhteiskunnan ulkopuolella.
– Ihminen voi liikkua rikollisporukoissa, vaikka häntä ei olisi syytetty rikoksista tai elää ja toimii tavalla, joka ei hyödytä yhteiskuntaa, Åkesson määrittelee TT:n kiertohaastattelussa.
Miten ehdotukset sitten toimivat käytännössä, siihen ruotsidemokraattien puheenjohtaja ei vielä osaa vastata. Yksityiskohdat tarkentuvat selvitystyön kuluessa.
Ruotsissa asuminen ei ole ihmisoikeus
Ruotsissa elää maahanmuuttoviraston mukaan 300 000 pysyvän oleskeluluvan omaavaa henkilöä, jotka eivät kykene hakemaan Ruotsin kansalaisuutta tai eivät sitä halua. He ovat vaalien jälkeen olleet huolestuneita omasta asemastaan ja pelkäävät oleskeluluvan mitätöintiä.
– Jos ihmisellä on syy olla Ruotsissa ja hän haluaa olla osa ruotsalaista yhteiskuntaa, niin ei syytä huoleen. Mutta Ruotsissa asuminen ei ole mikään ihmisoikeus, Åkesson muistuttaa.
Ruotsidemokraateilla on mahdollisuus vaikuttaa kaikkiin hallituksen toimeenpaneviin selvityksiin. Siihen miten lait ja säännökset kirjoitetaan ja kuka työn tekee. Ruotsidemokraateilla on edustajansa myös hallituksen koordinaatiokansliassa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Tidö-sopimus Ruotsin hallitus 2022 Moderaatit epäsosiaalinen elämäntapa rinnakkaisyhteiskunta varjoyhteiskunta rajoitukset Karkotus Kristillisdemokraatit Liberaalit Jimmie Åkesson oleskelulupa Maahanmuuttopolitiikka Maahanmuuttovirasto Ruotsidemokraatit Prostituutio Turvapaikanhakijat pakolaiset Ihmisoikeudet Rikollisuus maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset tyrmää hallituksen esityksen laittomasti maassa olevien terveyspalveluista – ”Keskusta lupasi laittomasti maassa oleville jalkapannan, nyt tulikin ilmainen terveydenhuolto”
Kokoomus esitti ensin satojen miljoonien sosiaaliturvan leikkaamista – muutama tunti myöhemmin halusi tarjota toimeentulotukea laittomasti maassa oleville
Katuväkivalta ja jengirikollisuus pitkälti seurausta maahanmuutosta – perussuomalaiset esittää listan toimia ilmiön kitkemiseksi: ”Vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulos maasta”
Ruotsin tappoluvut hämmentävät brittiprofessoria: Södertäljessä ammutaan hengiltä yhtä monta ihmistä vuodessa kuin Lontoossa
Uusi hallitus kiristää otetta: “Rikollisilla tulee olemaan Ruotsissa todella kurjaa”
Jimmie Åkesson: Ruotsi ei saa mennä liian pitkälle Turkin myötäilyssä
Migrin ylijohtaja etsii laista porsaanreikiä maahantulosäännösten kiertämiseksi – Rantanen: Suomi ei voi olla maahanmuuttajien valintatalo
Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson: Perussuomalaisia tarvitaan politiikan muuttamiseksi Suomessa
Jimmie Åkessonin vaalivinkki: ”Menestys perustuu uskottavuuteen – olkaa oma itsenne ja puhukaa samaa kieltä äänestäjien kanssa”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää