Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps) puhuu eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 20. huhtikuuta 2017 / LEHTIKUVA
Jari Lindström: Puoliväliriihessä etsitään keinoja työllisyyden avuksi
Hallitus etsii ensi maanantaina ja tiistaina uusia keinoja työllisyyden kasvattamiseksi. vakuutti oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) tänään eduskunnan kyselytunnilla.
– Olen pääministerin kanssa yhtä mieltä siitä, että valoon päin ollaan menossa. Mutta ongelma on niin laaja, että mikään taikatemppu ei auta. Tarvitaan monenlaisia toimenpiteitä ja niitä hallitus maanantaina ja tiistaina miettii. Täytyy muistaa, että tämä hallitus on tehnyt monia ratkaisuja, Lindström aloitti.
– Aina ne eivät ole suosiollisia joillekin, mutta hyvä tavoite on, että Suomi lähtee nousuun. Se ei lähde yhtä ihmisryhmää kiusaamalla – kyseessä on tasapainoinen kokonaisuus, johon kaikki osallistuvat, varsinkin hyväosaiset, Lindström lupasi.
Opiskelua ehkä työttömyysturvalla
Tarja Filatov (sd.) kysyi, miten hallitus huolehtii esimerkiksi kelkasta tipahtavista nuorista.
Lindström vastasi, että hallitus pyrkii levittämään positiivista rakennemuutosta Lounais-Suomesta muualle maahan, mutta tekemistä riittää. Juuri äskettäin valmistui yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa selvitys, jossa puhuttiin opiskelusta työttömyysturvalla.
– Tämähän oli kolmikantaisessa työryhmässä ja tuli sieltä riitaisena ulos. Mutta se ei estä hallitusta käsittelemästä ja ottamasta kantaa siihen puoliväliriihessä. Alueelliset erot on tunnistettu: joillain aloueilla on huomattavia ongelmia. Siksi elinkeinorakennetta pitää monipuolistaa, esimerkiksi matkailua, jotta hyvää levitetään Itä-Suomeen ja Lappiin, Lindström viitoitti.
Nuoret mukaan työhön ja yhteiskuntaan
Hän painotti hallituksen jatkavan nuorten työllistämistä edelleen mm. hyviksi havaittujen nuorisotakuun ja ohjaamotoiminnan avulla.
– Toimet tähtäävät siihen, että kaikki saadaan voimiensa mukaan yhteiskuntaan. Ymmärrän, että kaikki haluavat mieluummin pysyvän työsuhteen, mutta pitäisi osata arvostaa lyhyempiäkin. Ymmärrän, ettei aina kannata ottaa työtarjousta vastaan. Siksi hallitus tähtää siihen, että työn ottaminen vastaan olisi aina kannattavaa. Se ei aina ole miellyttävää, mutta yhteiskunnalle se on äärettömän tärkeää, Lindström puntaroi.
Hän painotti myös, että uudistukset pyrkivät aina hyödyttämään työtöntä ja työtön saisi parempaa palvelua kuin nyt – että myös pitkäaikaistyötön saisi laadukkaita palveluita joka puolella maata, Lindström painotti.
Lindström listasi uusia keinoja
– Yksinyrittäjän palvelupaketti on puoliväliriihessä, jossa päätetään. Samalla on Maria Löfgrenin ja Harri Hellstenin raportti itsensätyöllistäjän aseman parantamisesta puoliväliriihessä. Leena Meri (ps.) viittasi ohjautuvuuteen: että ihmiset ovat oikeassa paikassa – se on syy näihin muutoksiin. Kaikki tietävät, ettei tämä järjestelmämme toimi: ihmiset ovat väärässä paikassa ja heille tarjotaan vääriä palveluita. Muuntokoulutusta mietitään: sitä tarvitaan muuallekin kuin rakennusalalle. Tarvitsemme notkean tavan reagoida muutoksiin, Lindström viitoitti.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Työttömyys on kääntynyt ennakoitua nopeampaan laskuun – käänne on tapahtunut
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää