Lehtikuva
Jalonen ja Soini oikoivat opposition väitteitä kabotaasiliikenteestä
Opposition kansanedustajat SDP etunenässä dramatisoivat torstain kyselytunnilla ulkomaisen rekkaliikenteen tuomia riskejä. Perussuomalaiset joutuivat oikomaan aivan liian hätäisiä väittämiä.
SDP väitti, että Suomi olisi vapauttanut ulkomaista rekkaliikennettä, vaikka ei olisi ollut pakko. Liikennevaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (ps.) puuttui tähän.
– Nämä kysymykset ovat olleet harhaanjohtavia. Olen siitä huolissani, koska kysymyksen esittäjät ovat liikennevaliokunnan jäseniä ja tämä todistaa sen, että he eivät ole tienneet, mistä he ovat olleet päättämässä, Jalonen kommentoi saaden eduskuntasalin kohahtamaan.
Kyse oli ns. kabotaasiliikenteestä, joka tarkoittaa sitä, että ulkomaille rekisteröidyllä ajoneuvolla hoidetaan kuljetuksia toisen maan sisällä.
– EU-asetushan on ollut voimassa jo monia vuosia. Asetuksen vastaisesti Suomi teki kansallisen lainsäädännön määritelläkseen tarkemmin väliaikaisen liikennöinnin ja sitä nyt on EU:n pakotteesta poistettu, Jalonen totesi.
Talvirengaspakko ja vinjettimaksu
Ulkoministeri Timo Soini kertoi että hallitus pyrkii suojelemaan suomalaisten rekkakuskien ajoja muualla laajassa EU:ssa.
– Me haluamme turvata kaikilta osin suomalaisen kuljetusyrittäjyyden tulevaisuuden. Ja se edellyttää, että pystymme toimimaan ulkomailla ympäristöystävällisesti ja kestävästi. Tämä on minusta erittäin tärkeätä. Asiahan oli viime kaudella täällä ja kas kummaa – se on taas täällä. Ja niin kauan kuin sitä ei hoideta, se on edelleen täällä. Mutta jos asia saadaan jengoilleen – vinjettimaksu on yksi ja talvirengaspakko toinen, näitä pystytään hoitamaan, Soini sanoi vastatessaan Jyrki Kasvin (vihr.) kysymykseen.
Kasvi oli kysynyt, voisivatko muut EU-maat rajoittaa suomalaisten yritysten ajelua omalla alueellaan tai vaatia Suomelta vahingonkorvausta omille yrityksilleen aiheutetuista vahingoista.
Soini mielestä Kasvin hyvä kysymys selitti täysin sen, miksi Suomen täytyi muuttaa rekka-autoilun säädöksiä.
Ministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan vinjettimaksua harkitaan ja talvirengasmääräyksiä kiristettäneen jo ensi syksynä.
Korjaus 12.6.2016 klo 20.24 – Poistettu Tanskaa koskeva kommentti.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää