

LEHTIKUVA
Italian pääministeri haluaa koota konservatiivit yhteen ja ”työntää vasemmiston oppositioon myös Euroopan unionissa”
Kesäkuun alun EU-vaaleista odotetaan menestystarinaa konservatiivisille ja kansallismielisille puolueille. Vauhdittaakseen puolueensa menestystä meppiehdokkaaksi on asettunut myös Italian pääministeri. Hän tuskin ottaa pestiä vastaan, sillä tähtäin on vieläkin korkeammalla.
Pääministeri Giorgia Melonin Italian veljet -puolueen gallupkannatus on nyt 27 prosentin tanhuvilla – aivan kuten vuoden 2022 parlamenttivaaleissakin.
Asettumalla ehdokkaaksi kesäkuun alun EU-vaaleissa Meloni aikoo nostaa puolueensa vaikutusvallan eurooppalaiselle tasolle.
– Haluamme saada aikaan keskustaoikeistolaisen enemmistön ja lähettää vasemmiston oppositioon myös EU:ssa. Se on mahdollinen mutta haasteellinen tavoite ja sitä meidän on yritettävä, Meloni totesi puoluetapahtumassa Pescarassa.
Meloni jatkanee pääministerinä
Euroopan parlamentista kerrottiin verkkolehti Politicolle, että jos Meloni aikoo oikeasti ottaa parlamenttipaikan vastaan, hänen on luovuttava pääministeripostistaan. Mikä taasen on äärimmäisen epätodennäköistä.
Meloni aikoo siis mitä luultavimmin käyttää henkilökohtaista suosiotaan parantaakseen puolueensa mahdollisuuksia EU-vaaleissa. Samoin ovat toimineet aiemmin ex-pääministerit Silvio Berlusconi sekä Matteo Renzi.
Euroopan konservatiivien johtoon
Mediassa uumoillaan Melonin itse asiassa tavoittelevan keskeistä asemaa Euroopan konservatiivien johdossa. Tämä tapahtuisi mitä todennäköisimmin vahvistamalla Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmän (ECR) asemia Euroopan parlamentissa.
Eurovaaleissa on ehdolla tällä kertaa myös nykyinen ulkoministeri, Forza Italian Antonio Tajani. Mepiksi aikoo myös galluppien kakkosijaa pitävän Demokraattisen puolueen johtaja Elly Schlein.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Elly Schlein Euroopan konservatiivit ja reformistit EU-vaalit 2024 Italian pääministeri konservatiivit Giorgia Meloni kansallismieliset Euroopan unioni Silvio Berlusconi Antonio Tajani Euroopan parlamentti Matteo Renzi ECR EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Junnila: Kaikki äänestämään eurovaaleissa – ”Liian kauan olemme katselleet sivusta, kun joku muu päättää meidän puolestamme”

Purra: Edessä sukupolven tärkeimmät EU-vaalit – ”Todellinen mahdollisuus murtaa EU-parlamentin vasemmistoliberaali ylivalta”

Ruotsidemokraattien kärkiteema EU-vaaleissa on maahanmuutto: ”Minun Eurooppani rakentaa muureja”

Koponen: Pakkausjäteasetus on järjettömän kallis ja turha Suomessa – “Juuri tällaisia älyvapaita Suomen edun vastaisia asetuksia pitää osata vastustaa”

PS-Nuorison puheenjohtaja: EU:n itsetuhoinen ilmastopolitiikka ajaa teollisuuden muualle

Purra: Suomen on korkea aika karistaa EU-mallioppilaan rippeet pois

Neuvotteluvoitto – Orbanin Fidesz-puolue ECR:n ulkopuolelle ja silti ryhmä nousee nyt EU-parlamentin 3. suurimmaksi
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää