LEHTIKUVA
Immonen: Tanska näyttää esimerkkiä vastuullisesta turvapaikkapolitiikasta – ”Humanitaarinen maahanmuutto on haitallista”
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ottaa Facebookissa kantaa viime päivinä keskustelua herättäneeseen Tanskan tiukentuneeseen linjaan turvapaikkapolitiikassa. Tanska on ensimmäinen eurooppalainen maa, joka kehottaa syyrialaisia pakolaisia palaamaan takaisin kotimaahansa, koska sen arvion mukaan osa Syyriaa on palautusten kannalta turvallinen.
Tanskan hallituksen mielestä vuosikymmenen jatkunut sisällissota ei tarkoita sitä, että koko Syyria olisi turvaton. Viime kesän jälkeen 189 syyrialaisen oleskelulupa Tanskassa on kumottu. Lupien peruuttaminen tapahtui sen jälkeen, kun Tanska katsoi, että Damaskos ja sitä ympäröivät alueet ovat turvallisia.
– Tanska näyttää muille Euroopan maille esimerkkiä siinä, millaista on vastuullinen turvapaikkapolitiikka. Tanskan tavoitteena on lopettaa turvapaikanhakijoiden tulo maahan kokonaan, Olli Immonen toteaa.
Entisten pakolaisten palattava kotiin
Tanskan maahanmuutto- ja kotouttamisministeri Mattias Tesfaye on sanonut, että Syyrian pakolaisille on alusta alkaen tehty selväksi, että heidän oleskelulupansa on vain väliaikainen. Se voidaan peruuttaa, jos suojeluun ei ole enää tarvetta. Tesfayen mukaan ihmisille voidaan antaa suoja sen aikaa, kun he sitä tarvitsevat, mutta kun olosuhteet kotimaassa paranevat, entisten pakolaisten tulee palata kotiin ja luoda siellä elämä uudelleen.
Immosen mukaan myös Suomen lainsäädäntö mahdollistaisi pakolaisten kansainvälisen suojelun lopettamisen. Hän jätti viimeksi viime vuonna hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa vaati hallitusta ryhtymään toimiin aktiivisen palautuspolitiikan toteuttamiseksi.
– Suomessa voidaan lakkauttaa pakolaisasema ja toissijaisen suojelun perusteella myönnetty oleskelulupa, mikäli henkilö ei ole enää suojelun tarpeessa ja jos olosuhteet, joiden vallitessa hänestä tuli pakolainen, ovat lakanneet olemasta, Immonen sanoo.
Jo vuonna 2018 Tanskan silloinen maahanmuuttoministeri Inger Støjberg kehotti Tanskassa oleskelevia somaleita palaamaan takaisin kotimaahansa.
– Jos et enää tarvitse suojelua eivätkä elämäsi ja terveytesi ole enää vaarassa kotimaassasi, sinun on tietysti palattava kotiin ja rakennettava uudelleen se maa, josta tulit, Støjberg totesi.
Myös Immonen on aikaisemmin kirjallisessa kysymyksessään vaatinut hallitukselta toimia somaleiden paluumuuton edistämiseksi.
Tanskan tavoite: Nolla turvapaikkahakemusta
Tanskan nykyinen pääministeri Mette Frederiksen on ilmoittanut, että hallituksen tulevaisuuden tavoitteena on nolla turvapaikkahakemusta Tanskaan. Pääministerin mielestä entiset poliitikot ovat asettaneet maahanmuuttajille liian vähän vaatimuksia.
Frederiksenin mukaan maahanmuuttajien on kyettävä elättämään itsensä, ja heidän on sopeuduttava tanskalaisiin arvoihin.
– Meidän pitää olla varovaisia, ettei maahamme tule liikaa ihmisiä, sillä muuten sosiaalinen yhteenkuuluvuutemme ei säily. Se on jo uhattuna, pääministeri on todennut.
Immosen mielestä Tanskan tavoite on oikea.
– Erityisesti kolmansista maista Eurooppaan suuntautuva humanitaarinen maahanmuutto on monin tavoin haitallista vastaanottaville yhteiskunnille. Se tuhoaa yhteiskuntarauhan ja maan sisäisen koheesion. Lisäksi se on valtava taloudellinen rasite. Mitä vähemmän humanitaarista maahanmuuttoa, sen parempi Euroopan maille.
Maahanmuuttopolitiikka Euroopan tiukimpia
Tanska on ainoa Pohjoismaa, joka on selkeästi ajan myötä muuttanut maahanmuuttopolitiikkaansa yhä tiukempaan ja vastuullisempaan suuntaan. Tanskan maahanmuuttopolitiikka kuuluu tätä nykyä Euroopan tiukimpiin.
– Tanskan tärkeimmät toimet humanitaarisen maahanmuuton rajoittamiseksi ovat olleet rajakontrollin lisääminen, perheenyhdistämisten tiukentaminen, sosiaali- ja muiden etuuksien merkittävä heikentäminen ja sitominen kotoutumisen onnistumiseen, oleskelulupien väliaikaisuuden lisääminen, vastamainonta, kansalaisuuden saamisen vaikeuttaminen ja vastaanottotoiminnan standardien lasku.
– Tanska myös tulkitsee pakolaissopimusta yleisesti muita Euroopan maita tiukemmin. Se esimerkiksi kielsi turvapaikan yhtenä ensimmäisistä maista, sillä perusteella, että hakija saapui turvallisen maan kautta, Immonen avaa.
Vähän erilainen demaripääministeri
Immosen mielestä Tanskan esimerkki osoittaa, että maahanmuuttopolitiikan huomattava tiukentaminen on mahdollista, jos vain poliittista tahtotilaa löytyy.
– Tanskan maahanmuuttopolitiikan signaali on selvä. Lainsäädännöllinen tehokkuus on ensinnäkin viesti salakuljettajille ja turvapaikanhakijoille, että Tanska on tosissaan. Toiseksi tanskalaisten poliitikkojen erilainen puhetapa, jossa turvapaikka on enemmän poikkeus kuin sääntö, vaikuttaa siihen, että maahanmuuttopolitiikan viesti on vahva.
– Tanskan poliittinen ilmapiiri on maahanmuuttokysymyksissä täysin erilainen kuin Suomessa, vaikka sielläkin istuva pääministeri on demari. Tanskan kansalaisia on jo vuosikymmenien ajan informoitu maahanmuutosta kattavasti ja totuudenmukaisesti myös median kautta, toisin kuin Suomessa. Tanskassa kansa myös äänestää innokkaammin maahanmuuton tiukentamisen puolesta, Immonen toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Inger Støjberg Mette Frederiksen paluumuutto Mattias Tesfaye Maahanmuuttopolitiikka Tanska Turvapaikanhakijat Suomi pakolaiset hallitus Olli Immonen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Immonen: Suomi luisumassa Ruotsin tielle – ”Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka ja massamaahanmuutto johtavat maan lopulta totaaliseen kaaokseen”
Hallitus kaavailee oleskelulupaa paperittomille – TNS Gallupin mukaan murskaenemmistö suomalaisista vastustaa ajatusta
Tanskalainen kansanedustaja Mette Thiesen: ”Pakolaiset palautettava takaisin turvalliseen kotimaahansa auttamaan jälleenrakennuksessa”
Perussuomalaiset: Työn perässä Suomeen muuttaville 3 000 euron vähimmäispalkkaraja kuukaudessa, humanitaarinen maahanmuutto lopetettava kokonaan ja ulkomaalaisille opiskelijoille lukukausimaksut
Kansa tukee Tanskan tiukkaa linjaa: Maahanmuuttokriittiset puolueet loistavat mielipidemittauksessa
Immonen: Vanhustenhoitajilta vaadittava riittävä suomen kielen osaaminen – “Vihervasemmistolle maahanmuuttajien etu menee vanhusten edun edelle”
Perussuomalaiset haluavat vastuun kotoutumisesta maahanmuuttajalle sanktioiden uhalla: “Emme halua Suomen luisuvan Ruotsin tielle”
Tanskalaisministerin eroon johtanut tuomio tuli alaikäisten turvapaikanhakijoiden erottamisesta – Yle jätti alaikäisyyden mainitsematta kahdesti pääuutislähetyksessään
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää