LEHTIKUVA
Immonen peräänkuuluttaa avointa keskustelua maahanmuutosta: Vanhat puolueet herätys, ennen kuin on liian myöhäistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on huolissaan maahanmuuttokeskustelun puutteesta Suomessa. Ruotsissa ja muualla Euroopassa maahanmuutto on noussut merkittävimmäksi poliittiseksi keskustelunaiheeksi esimerkiksi terrorismin ja lähiöissä tapahtuvien ongelmien seurauksena.
Euroopassa herätty ongelmaan
Maahanmuuttokriittisten puolueiden kannatuksen kasvu muissa Euroopan maissa on luonut vanhoille puolueille painetta keskustella aiheesta. Tilanne on johtanut siihen, että sellaisetkin puolueet, kuten sosiaalidemokraatit, vaativat esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa merkittäviä kiristyksiä turvapaikkapolitiikkaan.
– Suomessa perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka pitää maahanmuuttoon liittyviä ongelmia aktiivisesti esillä ja esittää konkreettisia keinoja ongelmien ratkaisemiseksi. Vanhoissa puolueissa sen sijaan halutaan vältellä keskustelua koko aiheesta, Immonen toteaa.
– Kaikkien puolueiden Suomessa tulisi aktiivisesti etsiä ratkaisuja, joilla vältämme esimerkiksi Ruotsin kaltaisen tilanteen, jossa ongelmat ovat räjähtäneet käsiin ja jossa korjaustoimiin on ryhdytty aivan liian myöhään.
Rajat auki -politiikan on loputtava
Immonen muistuttaa, että maahanmuutto on aiheuttanut Euroopan maissa valtavia ongelmia, jotka näkyvät muun muassa julkisen talouden, turvallisuuden ja yhteiskunnan sisäisen koheesion heikkenemisenä.
Immonen peräänkuuluttaa aktiivista maahanmuuttokeskustelua medialta ja muilta puolueilta.
– Vanhat puolueet uhkaavat ajaa liberaalilla rajat auki -politiikallaan Suomen samaan tilaan Ruotsin kanssa. Median olisi tärkeää vaatia esimerkiksi kokoomukselta, keskustalta ja SDP:ltä vastauksia kysymykseen siitä, miksi ne sallivat Suomen alasajon vastuuttomalla politiikallaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Avoimien ovien aika alkaa Ruotsissa olla takana – 60 % kansalaisista haluaa vähemmän pakolaisia, demarit esittävät tiukennuksia pakon edessä
Halla-aho: Turvapaikkapoliittista keskustelua on Suomessa käytävä faktapohjalta, ei pakolaisaktivistien ja punavihreiden tarjoaman vääristyneen kuvan perusteella
Suorasanainen jihadismin tutkija Atte Kaleva: Totuus on parasta antirasistista työtä, ongelmista on voitava puhua ilman rasismin leimaa
Halla-aho: Enemmistö ei hyväksy laittomasti maassa oleskelevien maksuttomia palveluita – ”Kansalaiset alkavat olla hyvin maahanmuuttokriittisiä”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää