

LEHTIKUVA
Immonen ja Ronkainen: “Ylellä on peiliin katsomisen paikka”
Hallitusohjelman mukaisesti liikenne- ja viestintäministeriö asetti viime vuoden lokakuussa kansanedustajista koostuvan työryhmän pohtimaan Yleisradion tulevaisuutta.
Ryhmään perussuomalaisten edustajana kuuluva kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kertoi Suomen Uutisille tiistaina 8.3. näkemyksiään Ylen toiminnasta ja sen rahoituksesta. Hakkarainen totesi työryhmän pitävän esimerkiksi Ylen rahoitusta erittäin ongelmallisena. Hänen mukaansa verorahoituksella toimiva Yle ylläpitää keinotekoisesti vanhoja rakennelmia, koska sillä ei ole minkäänlaista tulosvastuuta.
100-150 miljoonan leikkaukset oikeansuuntaisia
Ylen hallintoneuvoston jäsenet, perussuomalaisten kansanedustajat, Olli Immonen ja Jari Ronkainen allekirjoittavat edustajakollegansa Hakkaraisen näkemykset.
– Hakkarainen ehdotti Ylen rahoituksen leikkaamista 100 – 150 miljoonalla eurolla, mikä on oikeansuuntainen esitys. Ylen toimintaa ja organisaatiota tulee tehostaa sekä toimintatapoja järjestellä uudelleen siten, että turhia kuluja saadaan karsittua ja budjettia pienennettyä, kansanedustaja Ronkainen sanoo.
Kansalaiset pettyneitä ja ärtyneitä
Immonen ja Ronkainen näkevät Hakkaraisen tavoin ongelmallisena ruotsinkieliset kanavat ja ohjelmat, jotka vievät heidän mielestään liian suuren osan Ylen budjetista. Niihin uppoaa laskentatavasta riippuen vuosittain jopa yli kymmenen prosenttia budjetista, vaikka ruotsinkielistä väestöä Suomessa on vain viisi prosenttia.
– Yleisradion toimintaa koskevasta laista on myös poistettava monikulttuurisuuden edistäminen, sillä Ylen tehtävä ei ole määritellä kansalaistensa mielipiteitä ja ajaa tiettyä poliittista agendaa, vaan edustaa koko kansan näkemyksiä. Monikulttuurisuusideologian kannattaminen ei kuulu poliittisesti neutraalin median tehtäviin, Immonen toteaa.
– Saamamme palautteen perusteella suuri joukko kansalaisia ovat pettyneitä ja ärtyneitä Ylen toimintaan, eivätkä enää haluaisi olla rahoittamassa verorahoistaan nykyisenlaista Yleä, jonka toimittajakunnan ohjelmissa esittämien mielipiteiden nähdään edustavat vain pienen punavihreässä kuplassa elävän kansanosan näkemyksiä, Ronkainen toteaa.
Päätoimittajien vetoomus tekopyhä
Maaliskuun ensimmäisenä päivänä julkaistua suurten suomalaisten medioiden päätoimittajien yhteistä kannanottoa ”luotettavan median puolesta” Immonen ja Ronkainen pitävät tekopyhänä.
– Kannanotossa päätoimittajat arvostelevat ”valemedioita” ja kannattavat ”oikeisiin tietoihin perustuvaa ja merkityksellistä journalismia”. Päätoimittajat syyllistävät muita siitä, mihin suomalainen valtamedia on myös itse vuosien ajan syyllistynyt: tiedon hämärtämiseen, poliittisten toisinajattelijoiden vainoamiseen ja mustamaalaamiseen sekä puolueelliseen uutisointiin esimerkiksi maahanmuuttoasioissa, Immonen jatkaa.
– Ylen on ollut selvästi vaikea sopeutua uuteen toimintaympäristöön, jossa tietoa on vapaasti kaikkien saatavilla internetissä. Selkeästi asenteelliselle ja puolueelliselle tiedonvälitykselle ei yksinkertaisesti ole enää sijaa suomalaisten keskuudessa. Toivomme jatkossa verovaroin ylläpidetyltä Yleltä tasapuolisuutta ja neutraalia tiedonvälitystä, Ronkainen kiteyttää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tolppanen: Yleä tarvitaan

Ylen uutislinjaukset hämmästyttävät – “punavihreässä kuplassa” ei uutisoida edes tuhotöistä tai väkivallanteoista

Rahoitus ja tehtävät hiertävät Yle-työryhmää – Hakkarainen: Monikulttuurisuus ja hömppä pois

Ronkainen Forssan joukkotappelun uutisoinnista: Yksipuolista tiedottamista – Yle “unohti” kertoa turvapaikanhakijoiden käyttämistä aseista

Luottamus Ylen riippumattomuuteen ja luotettavuuteen notkahti – “Vääristelee tietoja ja pimittää rahankäyttöä”

STT ryhtyi Ylen vahtikoiraksi: Epäili helsinkiläisopettajaa vihapuheesta – päätoimittaja: “Nyt lopetetaan tämä puhelu”
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää