LEHTIKUVA
Immonen ja Ronkainen: “Ylellä on peiliin katsomisen paikka”
Hallitusohjelman mukaisesti liikenne- ja viestintäministeriö asetti viime vuoden lokakuussa kansanedustajista koostuvan työryhmän pohtimaan Yleisradion tulevaisuutta.
Ryhmään perussuomalaisten edustajana kuuluva kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kertoi Suomen Uutisille tiistaina 8.3. näkemyksiään Ylen toiminnasta ja sen rahoituksesta. Hakkarainen totesi työryhmän pitävän esimerkiksi Ylen rahoitusta erittäin ongelmallisena. Hänen mukaansa verorahoituksella toimiva Yle ylläpitää keinotekoisesti vanhoja rakennelmia, koska sillä ei ole minkäänlaista tulosvastuuta.
100-150 miljoonan leikkaukset oikeansuuntaisia
Ylen hallintoneuvoston jäsenet, perussuomalaisten kansanedustajat, Olli Immonen ja Jari Ronkainen allekirjoittavat edustajakollegansa Hakkaraisen näkemykset.
– Hakkarainen ehdotti Ylen rahoituksen leikkaamista 100 – 150 miljoonalla eurolla, mikä on oikeansuuntainen esitys. Ylen toimintaa ja organisaatiota tulee tehostaa sekä toimintatapoja järjestellä uudelleen siten, että turhia kuluja saadaan karsittua ja budjettia pienennettyä, kansanedustaja Ronkainen sanoo.
Kansalaiset pettyneitä ja ärtyneitä
Immonen ja Ronkainen näkevät Hakkaraisen tavoin ongelmallisena ruotsinkieliset kanavat ja ohjelmat, jotka vievät heidän mielestään liian suuren osan Ylen budjetista. Niihin uppoaa laskentatavasta riippuen vuosittain jopa yli kymmenen prosenttia budjetista, vaikka ruotsinkielistä väestöä Suomessa on vain viisi prosenttia.
– Yleisradion toimintaa koskevasta laista on myös poistettava monikulttuurisuuden edistäminen, sillä Ylen tehtävä ei ole määritellä kansalaistensa mielipiteitä ja ajaa tiettyä poliittista agendaa, vaan edustaa koko kansan näkemyksiä. Monikulttuurisuusideologian kannattaminen ei kuulu poliittisesti neutraalin median tehtäviin, Immonen toteaa.
– Saamamme palautteen perusteella suuri joukko kansalaisia ovat pettyneitä ja ärtyneitä Ylen toimintaan, eivätkä enää haluaisi olla rahoittamassa verorahoistaan nykyisenlaista Yleä, jonka toimittajakunnan ohjelmissa esittämien mielipiteiden nähdään edustavat vain pienen punavihreässä kuplassa elävän kansanosan näkemyksiä, Ronkainen toteaa.
Päätoimittajien vetoomus tekopyhä
Maaliskuun ensimmäisenä päivänä julkaistua suurten suomalaisten medioiden päätoimittajien yhteistä kannanottoa ”luotettavan median puolesta” Immonen ja Ronkainen pitävät tekopyhänä.
– Kannanotossa päätoimittajat arvostelevat ”valemedioita” ja kannattavat ”oikeisiin tietoihin perustuvaa ja merkityksellistä journalismia”. Päätoimittajat syyllistävät muita siitä, mihin suomalainen valtamedia on myös itse vuosien ajan syyllistynyt: tiedon hämärtämiseen, poliittisten toisinajattelijoiden vainoamiseen ja mustamaalaamiseen sekä puolueelliseen uutisointiin esimerkiksi maahanmuuttoasioissa, Immonen jatkaa.
– Ylen on ollut selvästi vaikea sopeutua uuteen toimintaympäristöön, jossa tietoa on vapaasti kaikkien saatavilla internetissä. Selkeästi asenteelliselle ja puolueelliselle tiedonvälitykselle ei yksinkertaisesti ole enää sijaa suomalaisten keskuudessa. Toivomme jatkossa verovaroin ylläpidetyltä Yleltä tasapuolisuutta ja neutraalia tiedonvälitystä, Ronkainen kiteyttää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Tolppanen: Yleä tarvitaan
Ylen uutislinjaukset hämmästyttävät – “punavihreässä kuplassa” ei uutisoida edes tuhotöistä tai väkivallanteoista
Rahoitus ja tehtävät hiertävät Yle-työryhmää – Hakkarainen: Monikulttuurisuus ja hömppä pois
Ronkainen Forssan joukkotappelun uutisoinnista: Yksipuolista tiedottamista – Yle “unohti” kertoa turvapaikanhakijoiden käyttämistä aseista
Luottamus Ylen riippumattomuuteen ja luotettavuuteen notkahti – “Vääristelee tietoja ja pimittää rahankäyttöä”
STT ryhtyi Ylen vahtikoiraksi: Epäili helsinkiläisopettajaa vihapuheesta – päätoimittaja: “Nyt lopetetaan tämä puhelu”
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää