

MATTI MATIKAINEN
Immonen: Eurovaalit ratkaisee Suomen ja Euroopan kohtalon
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen korostaa tuoreessa blogikirjoituksessaan äänestämisen tärkeyttä tulevissa europarlamenttivaaleissa.
Kansanedustaja Olli Immonen muistuttaa, että arviolta jo noin 70–80 prosenttia Suomen lainsäädännöstä perustuu Euroopan unionissa tehtyyn lainsäädäntöön.
– Jatkossa vanhat puolueet pyrkivät luovuttamaan suomalaisille kuuluvaa päätäntävaltaa yhä enemmän EU:lle. Liittovaltiopuolueet haluavat syventää EU:n integraatiota eli luoda EU:sta muun muassa tulonsiirtounionin, jossa vahvemmat kansantaloudet rahoittavat heikompia kansantalouksia. Lisäksi järjestelmäpuolueet haluavat EU:lle suuren yhteisen budjetin ja yhtenäisen veropolitiikan, Immonen toteaa.
– Tällä hetkellä suuri osa maatamme koskevasta talous-, finanssi-, maatalous-, ympäristö- ja liikennesääntelystä sanellaan meille Brysselistä. Vaikka EU näyttäytyy monille suomalaisille kaukaisena, todellisuudessa EU määrää jatkuvasti suomalaisten asioista. Nämä ovat jo itsessään tärkeä syy äänestää perussuomalaisia, eli ainoaa puoluetta Suomessa, joka vastustaa EU:n liittovaltiokehitystä ja kansallisen itsemääräämisoikeudestamme luovuttamista ylikansallisille tahoille.
Suuri ryhmä takaa suuremman vaikutusvallan
Immonen pitää hyvänä asiana perussuomalaisten tavoitetta päästä vaikuttamaan EU:ssa osana uutta, mahdollisimman suurta kansallismielisten puolueiden ryhmittymää, jolla on mahdollisuudet päästä vaikuttamaan unionin kehityksen suuntaan.
– Poliittinen tilanne Euroopassa on muuttunut viimeisten vuosien aikana. Varsinkin vuoden 2015 maahanmuuttoinvaasio aiheutti suuria poliittisia muutoksia useissa Euroopan maissa. Kansallismieliset puolueet ovat kasvaneet ja nousseet hallitusvaltaan muun muassa Itävallassa, Italiassa ja Virossa. Tämä tulee väistämättä vaikuttamaan jatkossa myös EU:n päätöksentekoon, Immonen toteaa.
– Perussuomalaisten tavoitteena on olla seuraavalla kaudella samassa ryhmässä esimerkiksi Tanskan kansanpuolueen, Vaihtoehto Saksan, Itävallan vapauspuolueen, Italian Liigan sekä Viron konservatiivisen kansanpuolueen kanssa. On tärkeää tehdä yhteistyötä kaikkien niiden puolueiden kanssa, jotka jakavat keskeiset yhteiset tavoitteet. Suurella europarlamenttiryhmällä on enemmän vaikutusvaltaa.
Immonen näkeekin tilanteen myös siten, että perussuomalaisten ehdokkaat ovat keräämässä ääniä uudelle, nousevalle eurooppalaiselle kansallismieliselle liikkeelle.
– Perussuomalaisten on ollut ensiarvoisen tärkeää asettaa vaaleissa ehdolle mahdollisimman paljon hyviä ehdokkaita, jotka kykenevät keräämään mahdollisimman paljon ääniä yhteiseen eurooppalaiseen kansallismieliseen pottiin.
”Perussuomalaiset vastaan muut”
Immonen nostaa kirjoituksessaan esiin, että kommunismin romahdus 1980-90-lukujen taitteessa muutti poliittisen kentän sosialismi-kapitalismi-akselilta enemmän talouspolitiikkaan perustuvalle vasemmisto-oikeisto-akselille. Vasemmisto-oikeisto-jako on liittynyt myös siihen, miten suuri rooli valtiolle halutaan antaa yhteiskunnassa.
– Kiihtyneen globalisaation ja maahanmuuttoinvaasion myötä puolueet ovat asettuneet uudelle globalismi-kansallismielisyys-akselille. Voidaankin sanoa, että suomalaisilla äänestäjillä on valittavanaan vaaleissa vain kaksi vaihtoehtoa: globalistiset vanhat puolueet tai kansallismieliset perussuomalaiset.
Vaalien boikotoiminen ei kannata
Immonen toivoo, että kansallismieliset ja EU-kriittiset äänestäjät eivät protestoisi EU:ta vastaan jättämällä äänestämättä, sillä tällöin europarlamenttiin saadaan kansallismielisten sijaan liittovaltiokehityksen ja haittamaahanmuuton edistäjiä.
– EU-myönteisten puolueiden kannattajat ovat tunnetusti aktiivisia äänestäjiä. Siksi äänestämättä jättäminen eurovaaleissa on suoraan vallan ojentamista liittovaltiokehitystä ja haittamaahanmuuttoa edistäville puolueille.
– Vanhat puolueet haluavat EU-maiden toimivan globaaleina sosiaalitoimistoina. Perussuomalaiset taas ajavat EU:ssa ensisijaisesti suomalaisten etuja, mutta samalla myös koko eurooppalaisen sivilisaation etua. Haluamme puolustaa Euroopan kansojen itsemääräämisoikeutta, identiteettejä, kulttuureita ja perinteitä sekä tukkia Euroopan ulkorajat laittomilta maahantulijoilta. Tämän lisäksi Eurooppaan tulleet elintasopakolaiset ja rikolliset on saatava palautettua takaisin lähtömaihinsa, Immonen korostaa.
Immonen mielestä Euroopan maiden on tärkeää tehdä omista lähtökohdistaan käsin yhteistyötä koko mannertamme koskettavissa suurissa kysymyksissä ja luopua kasvavaa eripuraa aiheuttavista vanhan EU-eliitin hankkeista, erityisesti EU:n liittovaltiohankkeesta.
PS tuonut vaihtoehdon takaisin politiikkaan
Immonen muistuttaa, että Suomessa elettiin pitkään aikakautta, jolloin kaikki puolueet näyttäytyivät äänestäjien silmissä samanlaisena harmaana massana. Nyt perussuomalaiset ovat muuttaneet tilanteen.
– Perussuomalaiset ovat tuoneet vaihtoehdon takaisin suomalaiseen politiikkaan. Pyrkimyksenämme on haastaa nykyiset valtasuhteet, jotka eivät ole Suomen edun mukaisia. Haluamme vaikuttaa politiikallamme siihen, että suomalaiset saavat jatkossa päättää itse omista asioistaan. Mitä lähempänä päätöksentekovalta on kansaa, sitä paremmin päätökset vastaavat kansan tahtoa.
– Perussuomalaisten politiikka lähtee siitä, että vain Suomen kansalla on rajoittamaton oikeus päättää vapaasti ja itsenäisesti omista asioistaan. Jos kansalaiset haluavat palauttaa kansallisen itsemääräämisoikeutemme sekä säilyttää Euroopan Eurooppana ja Suomen Suomena, ääni perussuomalaisille eurovaaleissa on ainoa vaihtoehto, Immonen korostaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- liittovaltiokehitys äänestäminen EU-kriittisyys ympäristöpolitiikka haittamaahanmuutto Kansallismielisyys Talouspolitiikka perussuomalaiset Liikenne Eurovaalit Maatalous Olli Immonen EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Uusi pelinavaus: Vähintään neljännes EU-budjetista ilmastonmuutoksen torjuntaan

Eurovaaliehdokas Korpinen: ”Sananvapautta on puolustettava mielensäpahoittajien totalitarismilta”

Eurovaaliehdokas Raatikainen: Hallitsematon maahanmuutto pysäytettävä tai terrori-iskujen määrä kasvaa entisestään

Eurovaaliehdokas Karri Ollila perää reilun kaupan sääntöjä myös suomalaisille viljelijöille

Eurovaaliehdokas Kotro: ”EU:n laajetessa suomalaisen leipä kapenee”

Eurovaaliehdokas Hakkarainen: Ilmastonmuutos on tekosyy kerätä rahat pois kansalta

PS-Nuorten puheenjohtaja: Maahanmuuttoahdistus koskettaa monia suomalaisia

Saksan maahanmuuttopolitiikan hintalappu nousi viime vuonna railakkaasti 23 miljardiin euroon

Halla-aho kansallismielisten puolueiden menestyksestä: EU on epäonnistunut ratkaisemaan ongelmia, jotka koskettavat tavallista ihmistä
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää