LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Immonen: Ei hunnutettuja poliiseja Suomeen
Helsingin Sanomien artikkelissa haaveillaan hunnutetuista poliiseista. Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen tyrmää ajatuksen ja korostaa, että Suomi on suomalaisten kotimaa, jossa maahanmuuttajien tulee toimia maan tapojen ja normien mukaan.
Toimittaja Tommi Nieminen kirjoitti 14.3. Helsingin Sanomissa artikkelin “2030-luvun konstaapelit”, jossa hän ilmoitti haluavansa Suomeen hunnutettuja poliiseja, koska maamme muuttuu ja jakautuu nopeasti maahanmuuton seurauksena.
Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen tyrmää Niemisen ajatuksenjuoksun.
– Käynnissä oleva väestönmuutos on ikävä kyllä todellisuutta, mutta sitä varten emme tarvitse monikulttuurillisen taustan omaavia poliiseja.
Haikailua patriarkaalisen naiskuvan aikoihin
Helsingin Sanomien toimittaja perustelee hunnun käytön mahdollistamista muun muassa sillä, että pään peittäminen huivilla oli Suomessa tavallista vielä muutama sukupolvi sitten.
– Täytyy muistaa, että moni muukin asia, kuten lasten fyysinen kurittaminen, naisten alistaminen jne. olivat vielä normaaleja asioita muutama sukupolvi sitten. On harvinaista lukea toimittajan haikailevan menneisiin patriarkaalisen naiskuvan aikoihin, Immonen toteaa.
Kasvattaa epäluottamusta poliisia kohtaan
Hunnutettuja poliiseja vaaditaan erityisesti sillä perusteella, että maahanmuuttajat eivät koe luottamusta perinteistä poliisin univormua käyttäviä ja eri etniseen ryhmään kuuluvia poliiseja kohtaan.
– Jos Suomessa sallittaisiin poliisien hunnun käyttö, maassamme hyväksyttäisiin se, että maahanmuuttajien on oikeutettua kokea epäluottamusta suomalaisia poliiseja kohtaan, koska nämä edustavat eri etnistä ryhmää, eivätkä nämä käytä huntua, Immonen sanoo.
Turvallisuusriski voimankäyttötilanteessa
Immosen mukaan poliisin hunnun käyttö vaarantaisi poliisin maineen luotettavana ja puolueettomana viranomaisena.
– Poliisin virkapuvun tehtävä on nimenomaan esittää poliisi yhdenmukaisena ja puolueettomana viranomaisena.
– Hunnun käyttö olisi poliisille käytännössä myös työturvallisuusriski, esimerkiksi voimankäyttötilanteessa. Lisäksi kärjistyneeseen välienselvittelytilanteeseen paikalle tullut poliisi voisi huntunsa vuoksi ennemminkin provosoida osapuolia kuin rauhoittaa tilannetta, Immonen toteaa.
Immonen korostaa, että Suomi on suomalaisten kotimaa, ja maahanmuuttajien tulee toimia täällä maan tapojen ja normien mukaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- univormu naisten hunnuttaminen Työturvallisuus maahanmuuttajat Helsingin Sanomat Luottamus perussuomalaiset Poliisi Olli Immonen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Islamistipuolue uhkaa Ruotsia sisällissodalla mikäli ruotsidemokraatit pääsevät valtaan – peruu nyt puheitaan
Ronkainen: Orpo myöntää maahanmuuttajien ohituskaistan poliisin ammattiin
Tanska kieltää musliminaisten naamioitumisen – Halla-aho: “Suomen on syytä liittyä hyvään seuraan”
Purra: Miten kukaan suomalainen voi sanoa, että burkini on vain pala kangasta?
Maahanmuuttajanaisille poliittinen koti perussuomalaisista
Immonen: Väestö muuttuu maahanmuuton seurauksena – “Tämän Hesarikin myöntää, paitsi silloin, kun se ei sovi omaan agendaan”
Immonen: Vanhustenhoitajilta vaadittava riittävä suomen kielen osaaminen – “Vihervasemmistolle maahanmuuttajien etu menee vanhusten edun edelle”
Klaanit ovat tuoneet omat roolimallinsa ruotsalaiseen esikouluun: ”Kunniakulttuuri sortaa tyttöjä ja tekee pojista aggressiivisia sortajia”
Iranissa alkaa uusi mielenosoitusten aalto keskiviikkona – levottomuudet levinneet jo elintärkeään öljyteollisuuteen
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.