Vasemmalla: Kadun kukka - Prostituutiosta vapauteen -kirjan kansi. Oikealla ohjelmajohtaja Ronja Salmi. Lehtikuva.
Ihmeellistä on feminismi – kirjamessujen ohjelmajohtajalle Ronja Salmelle kelpaa jihadismi, ei afrikkalaisen prostituoidun ja ihmiskaupan uhrin kärsimys
Jos vihervasemmisto syrjii, niin onko kyseessä silloin syrjintä?
Vuosi sitten syntyi melkoinen haloo, kun Helsingin kirjamessujen vastanimitetty ohjelmajohtaja Ronja Salmi esti inhokkiensa osallistumisen messuille. Pois jäivät piispojen tekemät kirjailijahaastattelut sekä vuoden kristillisen kirjan valintatilaisuus. Lisäksi pääsy estettiin kustannustoimittaja Timo Hännikäisen Kiuas-kustantamolta.
Seurakuntalainen-lehti kertoi viime vuonna, ettei ohjelmajohtaja suostunut myöntämään kirkolle lava-aikaa eikä myöskään halunnut keskustella asiasta.
Kristilliset kustantajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Merja Pitkänen harmitteli päätöstä tuolloin. Hän piti selvänä, että kristillinen usko ja kirkko ovat erottamaton osa suomalaista kulttuuria.
Pysyvä kielto?
Vuoden kristillinen kirja valittiin tänään sunnuntaina. Tilaisuuden avannut Yrjö Rossi pahoitteli kauppakeskus Triplassa sijaitsevan seurakunnan tiloihin kokoontuneelle yleisölle sitä, ettei kirjamessuilta löytynyt heille tilaa.
Kristilliseksi kirjaksi valittiin Maarit Erosen Kadun kukka – Prostituutiosta vapauteen. Kirja on tositarina eteläafrikkalaisen ihmiskaupan uhrin kärsimyksestä, eheytymisestä ja uudesta alusta.
Tilaongelma on vain veruke
Messukeskuksen valtavan koon huomioiden on epätodennäköistä, että kielto johtuisi tilanpuutteesta.
Messuilta löytyi tilaa tänä vuonna Alvar Renqvist -palkinnon jaolle, aikakauslehti Kanavan tietokirjapalkintoehdokkaiden julkistamiselle, Minna Canth -palkinnon jakamiselle, Nuori Aleksis- ja Pikku-Finlandia-palkintojen jaolle, Tietokirjailijapalkintojen jaolle sekä Vuoden 2019 kirjastokunta -kilpailun palkintojen jaolle. Neljän messupäivän aikana lavoille kapusi 1100 erilaista esiintyjää.
On selvää, että ohjelmajohtaja Ronja Salmen linjaus ei johdu tilanpuutteesta vaan siitä, ettei hän halua kuulla evankelisluterilaisten kirkon jäsenten puhetta.
Toiminta on oppikirjanmukaista deplatformingia – siis julkisen puheen estämistä. Deplatforming on eräs niistä poliittisen aktivismin keinoista, joiden avulla yritetään estää ei-vasemmistolaisten toimijoiden puhe ja toiminta julkisessa tilassa.
Salmi toimii Ryöväri Oy:n toimitusjohtajana. Yritys ilmoittaa tekevänsä ainoastaan feminististä sisältöä.
Kirjamessut onkin pullollaan erilaista vasemmistolaista toimijaa ja kirjakustantamoa. Niukat tilat eivät selvästikään koskettaneet esimerkiksi kirjakauppa Rosebudia, joka paraatipaikalle rakennetulla valtavalla osastollaan tuputtaa sakean ideologista sisältöään lähes joka niteessä.
Suuressa maailmassa kirjamessujen vieraita ei ole tapana valikoida.
Suomalainen älymystö, jonka olettaisi suhtautuvan nihkeästi sensuuriin ja syrjintään, on ollut asiasta vaiti.
Väristystehtäviä
Evankelisluterilaisen kirkon syrjintä ei ole aivan kaikenkattavaa. Kirkolle oli herunut lapsille kohdistetulta osaltolta tila, missä messuvieraat saivat askarrella erilaisia väritys- ja puuhatehtäviä sekä jutella kirkon työntekijöiden kanssa.
Pääministerin esiintymislavan vieressä päivysti puolestaan Ahmadiyya-muslimiyhteisön Suomen-osasto. Liike kannustaa kirjalliseen jihadismiin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Feministipoliitikon perustamaa Silakkaliikettä yritetään brändätä humanismin, ihmisoikeuksien ja suvaitsevaisuuden kylkeen – keskittyy lähinnä mätkimään perussuomalaisia somessa
Päivi Räsänen poliisikuulusteluun – kyse siitä, onko Raamatun siteeraaminen todellakin laitonta
Lukiolaistyttö kritisoi islamia netissä – tappouhkauksia satelee eikä kukaan puolusta
Suosittu Päivän Byrokraatti -blogi lopettaa – syynä vihervasemmiston vaino
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Rydman: Helsingin väestökehitys on haitallista – ”Lähiöissä tikittää aikapommi”
Helsingin pormestariksi ensi kevään kuntavaaleissa pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman rohkaisee helsinkiläisäänestäjiä ja toteaa, että kehityssuunta, jossa suomalainen kantaväki on jäämässä vähemmistöksi omilla asuinalueillaan, voidaan vielä pysäyttää ja suunta voidaan kääntää. – Perussuomalaisilla on kaikki edellytykset tavoitella suurimman puolueen paikkaa kuntavaaleissa.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Yöllä nousevat piiloistaan Butšan noidat – naiset putsaavat Ukrainan taivasta vihollisen drooneista
Päivisin he ovat eläinlääkäreitä, opettajia, yrittäjiä. Yöllä heistä kuoriutuu aivan jotakin muuta. Butšan noidat puhdistavat ilmatilaa venäläisten drooneista rynnäkkö- ja konekivääreillä. Vuoden 2022 verilöyly ja kansanmurha eivät unohdu, oli sodan lopputulos mikä hyvänsä.
Puheenjohtaja Koskelalla ei ollut laskelmia työllisyystoimiensa tueksi illan A-talkissa: “Mulla ei ole antaa lukua sulle”
Pääministeri Petteri Orpo peräsi eilisessä A-talkissa vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskelalta lukuja kasvutoimiin. Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetti julkaistaan ensi viikolla, mutta Koskelalla ei ollut vielä antaa lukuja puheidensa tueksi. Suomen talouden tilaa koskevassa puheenjohtajien välisessä keskustelussa olivat paikalla Orpon ja Koskelan lisäksi perussuomalainen valtiovarainministeri Riikka Purra ja SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä nyt on tullut aika, että Suomi irrottautuu jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta.