SU
Hyvinvointivaltio ja avoimet rajat eivät ole yhteensopivia – Ville Tavio suomii perustuslain tulkitsijoiden epäisänmaallisuutta (video)
Juristitaustainen kansanedustaja Ville Tavio (ps.) pitää ongelmallisena vallitsevaa perustuslain tulkintaa siitä, että oikeus sosiaaliturvaan kuuluu jokaiselle Suomessa oleskelevalle. Tavion mukaan perustuslaissa on valuvikoja.
– Eli joku tulee laittomasti maahan ja jää tänne – ja meillä on perustuslain tulkinta siitä, että hänelle kuuluvat kaikki oikeudet. Ei se näin pitäisi olla. Asia on eri maissa eri tavalla.
– Perustuslaissa määritellään jokaiselle oikeus sosiaaliturvaan. Tämä “jokaiselle”-sana tulkitaan niin, että se tarkoittaa jokaista, joka on Suomen oikeudenkäytön piirissä, eli käytännössä jokaista, joka on Suomen valtion rajojen sisäpuolella.
– Eihän se niin voi olla, että jos olet laittomasti maassa, niin sinulla on silti samat oikeudet. Tämä on oikeuden väärinkäyttöä.
Ville Taviota haastattelemassa Riikka Purra (ps.). Youtube, 13 min.
Tavion mukaan jokaisella ei tule oikeutta sosiaaliturvaan.
– Onko jokaisella oikeus sosiaaliturvaan? Ei tietenkään ole. Silloinhan opiskelijoiden pitäisi olla oikeutettuja täyteen sosiaaliturvaan. Samoin turistien, Tavio huomauttaa.
Tavio perustuslakiasiantuntijoista: “osa fiksuja”
– Perustuslakivaliokunnassa sinänsä tehdään hyvää työtä, mutta perustuslakivaliokunnan jäsenillä ei ole valiokuntaan tullessaan perustuslakiosaamista – sitä saadaan vasta jäsenenä. He joutuvat tukeutumaan perustuslakiasiantuntijoihin.
– Osa asiantuntijoista on fiksujakin kavereita, mutta valitettavasti siellä on ideologisesti sävyttäytyttä meininkiä, epäisänmaallista jopa, Tavio moittii.
Tavio muistuttaa perussuomalaisten kannasta, jonka mukaan perustuslaki on tehty suomalaisten perusoikeuksien turvaamista varten.
– Jos piiriä laajennetaan, joudutaan monenlaisiin ongelmallisiin tilanteisiin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Perustuslakiasiantuntijat hyvinvointivaltio Riikka Purra Ville Tavio Sosiaaliturva Perustuslaki maahanmuutto
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää