
Viikon 30/2019 luetuin
”Husu” Husseinin kannanotot ennustavat kärhämää sosiaalituista kantaväestön ja maahanmuuttajien välillä
Abdirahim ”Husu” Hussein nimitteli taannoin Twitterissä kaikkia perussuomalaisia ynnä puolueen kannattajia rasisteiksi. Husseinin logiikan mukaan perussuomalaiset on rasistinen puolue ja kaikki persut ja heitä äänestäneet ovat siten rasisteja. ”Vähemmistöiltä ei voi odottaa jatkuvaa nöyristelyä ja rasismin hyväksyntää, no more”, Hussein twiittasi jyrähtäen.
Hussein on pysynyt kannassaan ja tulossa saattaa ollakin käräjöinti siitä, ovatko Husseinin sanomiset kiihottamista kansanryhmää vastaan, kuten Suomen Uutiset raportoi aiemmin tällä viikolla. Husseinin viestinnän tarkempi tutkiminen paljastaa kuitenkin, että kyse saattaa olla muustakin, kuin helteiden jälkeen laantuvasta somekohusta.
Hussein nimittäin perusteli rasismisyytöstään HS:n haastattelussa sillä, että perussuomalaiset ajavat ”erilaisille ihmisille erilaisia lakeja. Koen, että se täyttää rasismin kriteerit, jos ihmisiä asetetaan lain edessä eri asemiin”.
Kyse on toimeentulosta
Kysyttäessä mihin lakiin Hussein viittaa, hän vastasi ”Esimerkiksi sosiaaliturvaan, joka olisi erilainen suomalaisille ja ulkomaalaisille”. Tämä onkin ilmeisesti asian ydin. Kyse on toimeentulosta ja siten ehkä pelosta, joka johtuu tukijärjestelmään kohdistuvista taloudellisista paineista. Kuka saa tukea ja kuka taas jää vähemmälle? Ihka oikea väestöryhmien eturistiriita siis ja aikuisen tärkeä keskustelun aihe.
Ajatus, että kansalaisia ja ei-kansalaisia ei saisi asettaa eri asemaan, käytännössä lakkauttaisi koko kansalaisuuden idean. Lopulta voitaisiin pitää rasistina sitäkin, jonka mielestä on aivan oikein, että vain kansalaiset saavat äänestää valtiollisissa vaaleissa.
Ajatuspaja Suomen Perusta selvitti keväällä, kuinka paljon 20–24-vuotiaana Irakista tai Somaliasta Suomeen muuttaneet maksavat keskimäärin yhteiskunnalle. Tuloksissa on laskettu henkilöiden maksamista veroista heille osoitetut julkisten palveluiden menot ja mahdolliset oikeusmenot.
Esimerkiksi yksi somali maksaa Suomelle selvityksen mukaan 951 000 euroa elämänsä aikana. Lasten vaikutus mukaan luettuna elinkaarikustannukset ovat entistä suuremmat. Tätä on verrattu valtaväestön odotusarvoon, joka on tutkimuksessa nolla.
”Persuista puhuminen pitää lopettaa”
”Husu” Hussein on nyt kaivanut somen sotakirveen esiin ja hän toteaakin HS:n haastattelussa, että twiitit ovat viesti: ”Ne näyttävät ihmisille, että tätä osataan pelata molemmissa päissä, jos näin halutaan”. Pelin politiikan sijasta saattaisi kuitenkin olla rakentavan keskustelun aika.
Vielä huhtikuussa Hussein oli itsekin tätä mieltä:
– Tämä persuista puhuminen pitää lopettaa. Annamme liikaa pee ärrää näille. Jutellaan mieluummin siitä, mitä me voidaan tehdä toisin, jotta nuo mummot ja ukot, jotka heitä äänesti tuntevat itsensä turvallisemmaksi omassa kotinurkillaan?
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Abdirahim Husu Hussein Rasismi Maahanmuuton kustannukset Sosiaaliturva
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Juvonen: Husseinin lausunnot ovat loukanneet monia äänestäjiä – ”Kannattaisi kiertää maata ja tutustua suomalaisiin”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää