PS ARKISTO
Huhtasaarta pyydettiin keskustelemaan kansallismielisyydestä – Ylen juontaja ryhtyi tenttaamaan Raamattua
Yleisradion Perjantai-keskusteluohjelmassa aiheena oli kansallismielisyys, ja vieraana nähtiin perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari. Kuten arvata saattoi, keskustelu luisui sivuraiteille, kun ohjelman juontaja ryhtyi yllättäen kyselemään Huhtasaaren vointia ja tenttaamaan Raamatun tekstien merkitystä.
Juontaja Sean Ricks kysyi, mitä Laura Huhtasaari ajattelee näkemyksestä, jossa kansallisuus sidotaan geeniperimään.
– Jos ajatellaan, että ei ole suomalaista kansaa, niin silloin tietenkään kukaan ei voi olla suomalainen. Kuitenkin on olemassa suomalainen kansa, samalla tavalla kuin on olemassa esimerkiksi Japanin kansa ja vaikka juutalaiset. Silloin samalla on myös tiettyjä asioita ja kriteerejä, jotka määrittelevät kansan ja kansakunnan, Huhtasaari vastasi.
Hän jatkoi, ettei kuitenkaan ole yksiselitteistä ja aukotonta määritelmää sille, onko joku suomalainen vai ei.
– Esimerkiksi geeniperimä ei ole ainoa määrittelevä tekijä. Mutta, jos minä itse vaikka menisin Japaniin ja sanoisin olevani japanilainen, niin kyllä siellä moni olisi kummissaan.
”Uskot sä, että näin tapahtui?”
Vaikka aiheena piti olla kansallismielisyys, juontaja Ricks ryhtyi yllättäen kuulustelemaan Huhtasaarta Raamatun sisällöstä.
Ricks väitti myös pokkana Huhtasaarelle, että tämä suhtautuisi kriittisesti tieteelliseen tietoon.
– Uskot sä, et näin tapahtui? Ricks tivasi viitaten Raamatun tarinaan Baabelin tornista.
– Uskon Raamattuun, mutta samalla se on toki hyvin kuvainnollinen ja historiallinen, kertomuksiin perustuva kirja. En ihan osaa sanoa, pystynkö siis tulkitsemaan Raamattua täydellisesti, Huhtasaari vastasi.
Yllättäen Ricks halusi tietää, mitä Huhtasaari ajattelee siitä, että uusimpien tietojen mukaan ihmisen alkukoti on paikannettu Botswanasta.
– Otan mielelläni aina uutta tietoa vastaan. Ainahan tiede on ihmisen tekemää, joten ihmiset sitä myös muuttavat kun tulee uutta tietoa, Huhtasaari vastasi.
”Miten sä Laura jakselet siellä EU:ssa?”
Keskustelu luisui taas sivuraiteelle, kun Ricks ryhtyi kyselemään miten Huhtasaari kykenee tulemaan toimeen muiden euroedustajien kanssa ja puhumaan heidän kanssaan englantia Euroopan parlamentissa.
– Mä haluan tietää Laura, kuinka sä jakselet siellä, Ricks heitti.
Kysymys nauratti Huhtasaarta. Hän huomautti juontajalle, että on ollut aiemmin vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa, jossa myös suoritti paikallisen ylioppilastutkinnon.
– Yhdysvalloissakin puhuin joka päivä englantia, oikein hyvin siis jakselen myös EU:ssa. Minähän kuulun EU-kriittiseen ryhmään. Meitä on siellä 73 meppiä. Eri maiden kansalaisissa on erilaisia persoonia. Minun mielestäni se on rikkautta ja se on ihan kiva juttu.
– Etkö sä ole kuullut, että etninen profilointi on väärin? juontaja yritti.
– Miksi se on väärin, onko se väärin jos huomaa eroja? Huhtasaari vastasi.
Nationalistiset tunteet ovat rikkaus
Huhtasaari kuitenkin totesi, että kansallismielisyys, nationalismi ei ole aatteena vaarallinen.
– Imperialismi, natsismi ja kommunismi sen sijaan ovat vaarallisia.
– Itse asiassa nationalistiset tunteet ovat rikkaus ihmiselle. Se tarkoittaa, että olet kiintynyt omaan paikkaasi ja haluat saavuttaa oikeudellisen, taloudellisen ja hallinnollisen itsemääräämisoikeuden. Ne ovat ihmisille luonnollisia oikeuksia siinä ryhmässä, mihin he kokevat kuuluvansa.
Soihtukulkue hiertää Ylen juontajaa
Juontaja Ricks otti puheeksi itsenäisyyspäivän 612-soihtukulkueen.
– Sä mainitsit natsismin. Mitä sä ajattelet siitä, että kulkueessa on ihmisiä, jotka ovat avoimesti natseja? Eiks se oo niinku nimenomaan kansallismielisyyden vastakohta? Ricks heitti.
Huhtasaari sanoi, ettei suomalaiseen kansallismielisyyteen eikä 612-soihtukulkueeseen kuulu natsismi.
– Mut voisitsä kulkea ikinä kulkueessa, jossa on mukana avoimesti natseja? Ricks kysyi.
Huhtasaari vastasi, ettei kukaan voi etukäteen tietää, ketä kaikkia on mukana avoimessa yleisötapahtumassa.
– Voihan sinne mukaan tulla myös kommunisteja. Meillä on jopa eduskunnassa lainsäätäjänä vasemmistoliiton riveissä kommunisti, Huhtasaari sanoi.
EU haluaa avoimia rajoja
Huhtasaari on aiemmin todennut, että EU:sta ollaan rakentamassa ”uutta Neuvostoliittoa”. Ricks kysyi, onko vertaus liioittelua.
Huhtasaari vastasi, että EU on suurvaltaprojekti, joka haluaa lakkauttaa kansallisvaltiot.
– EU haluaa avoimia rajoja. Jokaisen kriisin avulla, olipa kyse sitten maahanmuutosta, eurosta tai ilmastosta, niin lopputulos on aina se, että toimivaltaa pitää siirtää keskusvallan alle. EU myös pyrkii rajoittamaan sananvapautta, Huhtasaari sanoi.
Hän sanoi myös ajattelevansa kansallisvaltiota ylisukupolvisena asiana
– Omat isovanhempani ovat puolustaneet vapaata maata ja suomalaisten itsemääräämisoikeutta, myös omat vanhempani ovat olleet tekemässä töitä ja tuoneet tänne vaurautta. Nyt saan itse nauttia siitä, että Suomessa on hyvä olla: tämä on tasa-arvoinen yhteiskunta, jossa naisilla on hyvä olla. Meidän pitää puolustaa Suomea ja suomalaisuutta. On surullista, että EU ei kunnioita kansallisvaltioita.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- usko Raamattu kansallisvaltiot avoimet rajat suomalaiset Kansallismielisyys Ilmasto Neuvostoliitto Sananvapaus Suomi Yle Laura Huhtasaari EU maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Unohtuiko jotain, Ylen A-studio?
Yle vaikeni kiusallisesta ilmastotutkimuksesta – suomalaismiesten enemmistö pitää ilmastokeskustelua tarpeettomana vouhotuksena
Yle esitti merkillisen kysymyksen Halla-aholle: ”Miltä tuntuu, kun jäitte pienten puolelle?”
PS-kansanedustajat Ronkainen ja Immonen: Ylen Isis-uutisointi räikeää mielipidemuokkausta
Rasistiksi ja natsipelleksi nimittäminen oli rikos – käräjäoikeus tuomitsi Ylen faktantarkistajan sakkoihin kaupunginvaltuutettu Junes Lokan kunnian loukkaamisesta
Perussuomalaiset valmiita leikkaamaan Ylen jättibudjettia: ”Suomalaisten hyvinvoinnin kannalta toissijainen rahareikä”
Tasapuolisuus taustalla – ruotsidemokraatit ja kokoomus vaativat Ruotsin yleisradiota tiukempaan kontrolliin
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää