

KUVAKAAPPAUS/YLE
Huhtasaari: Velaksi eläminen on lopetettava – turvapaikkaturismista, EU-maksuista ja tuulivoimatuista voidaan leikata
Valtio ottaa tänä vuonna uutta velkaa 1,4 miljardia ja kansanedustaja Laura Huhtasaarelta kysyttiin Ylen aamussa, mistä perussuomalaiset leikkaisi tuon summan.
Ylen tuoreessa puoluekannatusmittauksessa perussuomalaisten kannatus oli nousussa, ollen 13,3 prosenttia. Varapuheenjohtaja Laura Huhtasaarelta kysyttiin, millaisena ongelmana hän kokee sen, ettei (Ylen toimittajan mielestä) mikään puolue haluaisi olla perussuomalaisten kanssa samassa hallituksessa.
“Vallan ei haluta vaihtuvan”
Huhtasaaren mielestä tämä on vain vaalipuhetta.
– Tämä on tyypillinen temppu ja ilmiö myös muualla Euroopassa: sanotaan, ettei haluta olla tietyn puolueen kanssa samassa hallituksessa. Se johtuu siitä, ettei vallan haluta vaihtuvan, joten on hyvä kikka ilmoittaa, ettei tee jonkin tietyn puolueen kanssa yhteistyötä.
– Kuitenkin esimerkiksi Itävallassa kansallismieliset ovat ottaneet vallan, säilyttäneet sen ja jopa kasvattaneet valtaansa. Tällä hetkellä kansallismieliset muuttavat Itävallan politiikkaa. Perussuomalaiset pyrkii samaan, Huhtasaari totesi.
Hallitukseen pääsy ei ole itseisarvo
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on todennut, ettei hallitukseen pääsy ole itseisarvo, vaan se että muut puolueet saadaan maahanmuuttokriittisemmiksi.
Huhtasaari huomautti Ylen toimittajalle, että esimerkiksi Tanskassa kansanpuolue sanelee oppositiosta paljon asioita hallitukselle.
– Me (perussuomalaiset) haluamme muuttaa maailmaa, mutta meidän ei tarvitse itse saada siitä kirkkainta kruunua. Me tarjoamme poliittisen vaihtoehdon, haluamme tehdä Suomesta turvallisemman, Huhtasaari sanoi.
Äänestäjien tahdon kuuluttava
Huhtasaari painotti perussuomalaisten haluavan hallitukseen, mutta ei millä tahansa ehdoilla.
– Meille on tärkeintä viedä eteenpäin niitä asioita, joiden vuoksi meitä on äänestetty. Jos me pystymme viemään niitä asioita eteenpäin hallituksessa, me menemme hallitukseen.
– Jos pystymme luomaan painetta oppositiossa muutosten tekemiselle, silloin teemme näin. Mutta me haluamme pitää vaalilupauksistamme kiinni, Huhtasaari sanoi.
Leikkauksia EU-maksuihin ja tuulivoimatukiin
Hallitusyhteistyö muiden puolueiden kanssa vaatii perussuomalaisten mielestä mm. sitä, että velaksi eläminen on lopetettava ja menoja leikattava, jotta hyvinvointiyhteiskunta kyetään turvaamaan.
Valtio ottaa tänä vuonna uutta velkaa 1,4 miljardia ja Huhtasaarelta kysyttiin, mistä perussuomalaiset leikkaisi tuon summan.
– Maahanmuutto on yksi leikkauskohde. Me emme halua ylläpitää turvapaikkaturismia, mikä on suomalaisille hyvin kallista. Perussuomalaisten leikkauslistalla ovat myöskin tuulivoimatuet, nehän eivät työllistä ketään, ja lisäksi EU-maksut.
Suomalaisten päätettävä omista rahoistaan
Huhtasaari linjasi, että perussuomalaiset ei hyväksy sitä, että EU on tulonsiirtounioni, jossa suomalaiset jäävät satoja miljoonia euroja miinukselle.
– Ja sitten ne kaikki rahat mitä saamme takaisin, niin EU sitten saa päättää mihin me saamme niitä rahoja käyttää. Me olemme sitä mieltä, että EU:n pitäisi olla itsenäisten valtioiden vapaakauppa-alue.
– Suomalaiset kyllä maksavat mielellään veroja, kunhan vain saamme itse päättää, mihin ne varat käytetään. Me emme halua käyttää verovaroja esimerkiksi Romanian korruption tukemiseen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- äänestäjät turvapaikkaturismi puolueet vaihtoehto Tuulivoimatuet Itävalta Tanska leikkaukset Laura Huhtasaari perussuomalaiset hallitus Jussi Halla-aho EU maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Vanhukset heitteillä, nuoret syrjäytyvät, hallitus lappaa rahaa haittamaahanmuuttoon

Perussuomalaisten talousohjelma julki : “Keskeistä on asumisen, energian ja liikenteen verotuksen leikkaaminen – nämä verot kohdistuvat pahimmin pieni- ja keskituloisiin”

Tutkimus: Suomeen muuttava somali tai irakilainen käy kalliiksi veronmaksajalle – jopa miljoona euroa per maahanmuuttaja
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää