

Huhtasaari: Vapaakauppa täysremonttiin – työntekijöiden oikeuksia polkevat WTO:n ulkokehälle
Maailman kauppajärjestö WTO on paperitiikeri, koska se ei ole pystynyt valvomaan vapaakaupan pelisääntöjä. Presidenttinä esittäisin Yhdysvaltain presidentille diiliä: muodostetaan WTO:n säännöksiä noudattavien maiden (EU, Yhdysvallat, Australia, Kanada) kanssa oma vapaakauppa-alue, vaatii perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari.
– Suomi ensin -politiikka tarkoittaa myös sitä, että presidentin on pidettävä huolta suomalaisista työntekijöistä ja Suomen intresseistä, kuten jokaisen maan päämiehen on tehtävä. Suomen on rohkeasti puolustettava suomalaisia teollisuustyöpaikkoja.
“Presidenttinä lopettaisin hyssyttelyn”
Huhtasaaren mielestä vapaamatkustajat, jotka polkevat törkeästi työntekijöiden oikeuksia ja saastuttavat surutta ilmastoa ja muuta ympäristöä, kuten Kiina, Venäjä, Brasilia, Intia ja monet muut ns. kehittyvät maat, pitää laittaa WTO:n ulkokehälle.
– Uuteen vapaakauppa-alueeseen liittyvät maat sopivat yhtenäiset tullit ja maksut, joilla estetään niiden mahdollisuus polkumyyntiin uudella vapaakauppa-alueella. WTO:n ulkokehällä olevat maat pääsevät vapaakauppadiiliin mukaan, kun todistettavasti alkavat noudattaa WTO:n säännöksiä.
– Nyt ei ole enää aikaa pitää illallispuheita ihmis- tai työntekijöiden oikeuksista Kiinan tai muiden vastaavien maiden päämiehille. Presidenttinä lopettaisin tällaisen hyssyttelyn. Aloittaisin neuvottelukierroksen uudesta kansainvälisestä diilistä, joilla varmistetaan teollisuustyöpaikkojen säilyminen ja lisääntyminen Suomessa, Huhtasaari sanoo.
Investoinnit suunnattava Suomeen
Huhtasaari toteaa, että suomalaiset teollisuuskonsernit pärjäävät hyvin kansainvälisessä kilpailussa ja tulevat investoimaan uusiin tuotantolaitoksiin.
– Meidän on varmistettava, että investoinnit suuntautuvat kotimaahamme. Suomalaisten tuotteiden kysyntä kasvaa maailmalla. Me emme pysty kohta vastaamaan kysyntään, koska vuoden 2008 jälkeen on teollisuuden tuotantokapasiteetista hävinnyt noin 20 prosenttia, Huhtasaari huomauttaa.
– Suomi saadaan konkreettisesti takaisin myös palauttamalla teollisuustuotannon tuotantokapasiteetti vähintään vuoden 2008 tasolle.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Huhtasaari: Suomen suurin uhka on itsenäisyyden menettäminen

Laura Huhtasaari MTV:n arvokeskustelussa: Kehitysapu ei ole ratkaissut väestökriisiä

Laura Huhtasaari nosti suomalaisten hyvinvoinnin etusijalle – lue puhe kokonaisuudessaan täältä

Puoluesihteeri ylpeä Huhtasaaren tiukasta linjasta: “Se, että käy vetämässä nimet alle kaikkiin mahdollisiin vekseleihin, ei ole taidokasta ulkopolitiikan hoitamista”

Huhtasaari: Jos liputamme teollisuutta saastuttaviin maihin, meiltä siirtyvät työpaikat pois

Donald Trump ajaa kauppasodassa Yhdysvaltain etua – mutta onko EU:lla kanttia puolustaa omiaan, kysyy Huhtasaari
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.