

PS ARKISTO
Huhtasaari: Suomi on häviäjä EU-ympäristölainsäädännössä
Euroopan parlamentti hyväksyi tänään useita ns. Fit for 55 -pakettiin kuuluvia lakiehdotuksia, joilla on kaikilla iso vaikutus Suomeen. Euroopan parlamentissa ei ole missään vaiheessa riittänyt ymmärrystä Suomen tilanteelle ja viestit niin maanomistajilta kuin teollisuudeltakin ovat olleet huolten täyttämiä.
Parlamentti kuitenkin hylkäsi esityksen päästökauppauudistuksesta, hiilitulleista ja sosiaalisesta ilmastorahastosta.
– Tein useita muutosehdotuksia mm. metsien hiilinielujen laskentaa koskevaan LULUCF-asetukseen ja ehdotin sen maltillistamista, mutta järjen ääni ei voittanut. Komission pohjaesitys oli parlamentin mietintöä parempi, mutta silti liian kunnianhimoinen, kertoo europarlamentaarikko Laura Huhtasaari.
Riskiesitykset kaatuivat
Huhtasaari on kuitenkin tyytyväinen, että kolme Suomelle haitallista lakiesitystä kaatui.
– Syyt äänestää vastaan ovat erilaisia, mutta on hienoa, että Suomelle riskejä luovat esitykset kaatuivat. Nyt on pakko palata neuvottelupöytään ja tässä on myös kansallismielisellä politiikalla vaikuttamisen mahdollisuus.
Epäedullisia kompromisseja
EU:n ympäristöpolitiikkaa kiristetään jatkuvasti ja tavoitteet ovat erittäin kovia. Suomen kaltainen maa, jossa etäisyydet ovat pitkiä, lämmitys on pakollista ja joka elää metsistä, joutuu tekemään jatkuvasti itselleen epäedullisia kompromisseja ja hyväksymään itselleen haitallista säätelyä.
– Bryssel-keskeinen maailmankuva ei huomioi maiden erityispiirteitä tai tarpeita, vaan on pienen piirin idealistista puuhastelua, jolla tosiasiassa vahingoitetaan teollisuuttamme. Maatalous- ja ympäristöpolitiikan tulisi olla kansallista, ja nykytilanne ei ole Suomen edun mukainen, harmittelee Huhtasaari.
Kaikki arvovalta peliin
Seuraavaksi hyväksytyistä esityksistä neuvotellaan jäsenmaiden hallituksia edustavan neuvoston kanssa, ja edessä saattaa olla kuukausien vääntö.
– Suomen tulisi neuvostossa panna kaikki arvovaltansa peliin eikä hyväksyä mitään itselleen huonoa, sillä kyse on meille todella tärkeistä asioista. Tarvittaessa Suomen pitää uhata jumiuttaa yksimielisyyttä vaativa päätöksenteko, mikäli ympäristölainsäädäntöä ei saada kohtuullistettua, Huhtasaari sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- maatalous- ja metsäpolitiikka kansallinen päätösvalta Fit for 55 ympäristölainsäädäntö sosiaalinen ilmastorahasto hiilitullit ideologia Päästökauppa Suomi Laura Huhtasaari EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Suomen vaadittava EU:n hiilinielulaskelmahuijauksen korjaamista – ilmastokokouksestakin tuliaisina ainoastaan lisälaskuja suomalaiselle veronmaksajalle

PS ei hyväksy Suomen suhteellisesti muita EU-maita suurempia päästötavoitteita: “On mahdollista, että sitovia tavoitteita ei voida saavuttaa ilman maatalouden alasajoa”

Huhtasaari: “Kiristyvä ympäristölainsäädäntö yhdistettynä EU:n toimivallan kasvattamiseen on vaarallinen cocktail Suomen metsä- ja maataloudelle”

Hakkarainen EU:n ilmastopaketista: Näillä toimilla EU rasvaa omaa hirttoköyttään – “Missä on se vaaka, jolla hiilidioksidia mitataan?”

Perussuomalaiset: EU taas suomalaisten kukkarolla – nyt ”ilmastosolidaarisuuden” nimissä

Päästökauppauudistus kaatui europarlamentin äänestyksessä – Hakkarainen: ”Onnenpäivä!”

Sosiaalinen ilmastorahasto tekisi Suomesta toisten EU-jäsenvaltioiden sosiaaliturvan maksajan – perussuomalaiset vaativat hallitukselta täystyrmäystä rahastolle

Hollannin maajussit nousivat kapinaan vihreää siirtymää vastaan – poliisi ampui traktoria

Huhtasaari pettyi EU:n kolmikantaneuvottelujen lopputulokseen: Suomelle kallista vihreyttä
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää