LEHTIKUVA
Huhtasaari: “Suomi on naisille paras maa – ei vaaranneta sitä”
Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kehui vuolaasti suomalaista yhteiskuntaa kansainvälisenä naistenpäivänä.
– Suomi on naisille kaikkein tasa-arvoisin yhteiskunta – täällä ja Pohjoismaissa on hienoa elää. Mutta sitä ei saa vaarantaa huonolla maahanmuuttopolitiikalla.
Ensi kauden edustaja puhui Järvenpään Perussuomalaisten ja Suomen Perusta -ajatuspajan yhteisessä tupaillassa ravintola Zapatassa. Teemana oli maahanmuutto ja sitä katsottiin naisten kautta.
Mitä pahaa lintukodossa?
Huhtasaari ihmetteli, miksi perussuomalaisia moititaan usein impivaaralaisuudesta ja lintukodon kaipaamisesta.
– Mitä vikaa on lintukodossa – miksi en kaipaisi sitä? Sittenhän vasta ongelmat alkoivat, kun lähdimme Impivaarasta! Mitä pahaa on turvallisuudessa?
Äitinä ja opettajana Huhtasaari on oppinut tietämään, kuinka turvallisuus on suomalaisen yhteiskunnan ja päättäjänkin ydintehtävä.
– Suomi on sellainen ollut: täällä voi hävittää lompakon ja saada sen rahoineen takaisin todennäköisimmin maailmassa. Miehelleni on käynyt niin kahdesti, se on todistettu, Huhtasaari naurahti.
Ruotsin malli huolestuttaa
Huhtasaari ihmetteli, mikä naapurimaa Ruotsiin on mennyt.
– Jo vuonna 2013 huomattiin, että he menevät kehitysmaan tasolle. Kuinka nopeasti kansankoti karahti karille? Eihän Malmössä mummo tunne enää olevansa Ruotsissa!
– Miksi meillä on rajat ja armeija, jos kuka tahansa pääsee maahan ja pääsee huoltosuhteeseen, kun sanoo ”turvapaikka”? Voi kestää vuosia, kunnes havaitaan, etteivät turvapaikan ehdot täyty. Sitten voi käydä, ettemme pääse heistä eroon. Voidaan sanoa, että ”emme halua ottaa vastaan tuollaisia rikollisia”, Huhtasaari moitti tähänastista politiikkaa.
Hallitsematon maahanmuutto ei ole kenenkään etu
Huhtasaari painotti, että maahanmuutto käy silloin, kun sen vaikutukset ovat positiivisia. Samalla hän muistutti, ettei hallitsematon maahanmuutto ole myöskään maahanmuuttajien etu.
Hän kertoi Suomessa asuvasta maahanmuuttajataustaisesta tutkijasta Alan Salehzadehista, joka on erikoistunut Afrikan ja Lähi-idän kehityskysymyksiin.
– Hänen mielestään olisi paljon parempi, jos ihmiset pidettäisiin leirillä turvassa ja valittaisiin poliittisella päätöksellä määrä, joka otetaan vastaan pakolaisstatuksella.
Uhkana kovat kulut
Huhtasaari muistutti valtiovarainministeriön laskelmasta, jonka mukaan 15 000 maahanmuuttajaa tuo peräti miljardin euron kulut, jos kukin muuttaja tuo maahan kolme lasta.
Hän painotti vankasti sitä, ettei hän voi kansanedustaja olla maailman edustaja, vaan ensin täytyy laittaa oman maan asiat kuntoon.
– En halua ottaa näitä rahoja suomalaisilta köyhiltä! Olisin tällöin vastuussa suomalaisen yhteiskunnan, lastensuojelun ja vanhusten asioiden heikentämisestä. Olen Suomen kansanedustaja, en kansainvälinen edustaja. Jos haluat parantaa maailmaa, aloita omasta maasta.
Auttaa voi tehokkaamminkin
Huhtasaari ei vastusta kehitysapuakaan: sitä voi tehdä tehokkaasti ja saada vähällä rahalla paljon aikaan. Hän on itsekin viettänyt vuoden vapaaehtoistyössä ulkomailla, opettanut lapsia ja maksanut lentoliput itse.
– Nepalilaisen lapsen koulu maksaa 12 euroa vuodessa. 120 miljoonalla eurolla voisimme opettaa koko maan lapset, vaikka vapaaehtoisesti annetuilla rahoilla. Mutta ensin laitetaan oman maan asiat kuntoon – ja jos jotain jää, huomioidaan muu maailma, Huhtasaari korosti.
Sopimuksia voi tulkita ja muuttaa
Huhtasaari pahoitteli, kuinka hän sai “lunta tupaan” tekemistään aloitteista maahantulon rajoittamiseksi viime syksynä ja turvapaikkaoikeuden rajoittamisesta sen jälkeen.
– Jos Dublinin sopimusta olisi noudatettu, Ruotsista ei olisi tullut yhtään turvapaikanhakijaa. Olisimme voineet tulkita sääntöjä niin, että tulo olisi loppunut. Mutta hallituskumppanit päättivät toisin äänin 2-1, Huhtasaari moitti.
Toinen ehdotus oli turvapaikkaoikeuden poistaminen.
– Niitä sopimuksia voi muuttaa, sopimuksen voi ottaa pois ja säätää vaikka poikkeuslain. Kun jotakin päätetään ja halutaan tehdä, keinotkin löytyvät.
– EU voi tietenkin kohottaa kulmakarvojaan, kuten nyt Itävallalle, joka ottaa 80 turvapaikanhakijaa vastaan. Suomikin voisi tehdä samoin ja ottaa vain 10 päivässä – mutta siitäkin kertyisi vuodessa 3 600, eli yhtä paljon kuin viime vuosina on tullut. Tämä ei ole ollut hyvää politiikkaa. En tahdo Suomen taantuvan, Huhtasaari painotti.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.