

LEHTIKUVA
Huhtasaari: “Suomi on naisille paras maa – ei vaaranneta sitä”
Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kehui vuolaasti suomalaista yhteiskuntaa kansainvälisenä naistenpäivänä.
– Suomi on naisille kaikkein tasa-arvoisin yhteiskunta – täällä ja Pohjoismaissa on hienoa elää. Mutta sitä ei saa vaarantaa huonolla maahanmuuttopolitiikalla.
Ensi kauden edustaja puhui Järvenpään Perussuomalaisten ja Suomen Perusta -ajatuspajan yhteisessä tupaillassa ravintola Zapatassa. Teemana oli maahanmuutto ja sitä katsottiin naisten kautta.
Mitä pahaa lintukodossa?
Huhtasaari ihmetteli, miksi perussuomalaisia moititaan usein impivaaralaisuudesta ja lintukodon kaipaamisesta.
– Mitä vikaa on lintukodossa – miksi en kaipaisi sitä? Sittenhän vasta ongelmat alkoivat, kun lähdimme Impivaarasta! Mitä pahaa on turvallisuudessa?
Äitinä ja opettajana Huhtasaari on oppinut tietämään, kuinka turvallisuus on suomalaisen yhteiskunnan ja päättäjänkin ydintehtävä.
– Suomi on sellainen ollut: täällä voi hävittää lompakon ja saada sen rahoineen takaisin todennäköisimmin maailmassa. Miehelleni on käynyt niin kahdesti, se on todistettu, Huhtasaari naurahti.
Ruotsin malli huolestuttaa
Huhtasaari ihmetteli, mikä naapurimaa Ruotsiin on mennyt.
– Jo vuonna 2013 huomattiin, että he menevät kehitysmaan tasolle. Kuinka nopeasti kansankoti karahti karille? Eihän Malmössä mummo tunne enää olevansa Ruotsissa!
– Miksi meillä on rajat ja armeija, jos kuka tahansa pääsee maahan ja pääsee huoltosuhteeseen, kun sanoo ”turvapaikka”? Voi kestää vuosia, kunnes havaitaan, etteivät turvapaikan ehdot täyty. Sitten voi käydä, ettemme pääse heistä eroon. Voidaan sanoa, että ”emme halua ottaa vastaan tuollaisia rikollisia”, Huhtasaari moitti tähänastista politiikkaa.
Hallitsematon maahanmuutto ei ole kenenkään etu
Huhtasaari painotti, että maahanmuutto käy silloin, kun sen vaikutukset ovat positiivisia. Samalla hän muistutti, ettei hallitsematon maahanmuutto ole myöskään maahanmuuttajien etu.
Hän kertoi Suomessa asuvasta maahanmuuttajataustaisesta tutkijasta Alan Salehzadehista, joka on erikoistunut Afrikan ja Lähi-idän kehityskysymyksiin.
– Hänen mielestään olisi paljon parempi, jos ihmiset pidettäisiin leirillä turvassa ja valittaisiin poliittisella päätöksellä määrä, joka otetaan vastaan pakolaisstatuksella.
Uhkana kovat kulut
Huhtasaari muistutti valtiovarainministeriön laskelmasta, jonka mukaan 15 000 maahanmuuttajaa tuo peräti miljardin euron kulut, jos kukin muuttaja tuo maahan kolme lasta.
Hän painotti vankasti sitä, ettei hän voi kansanedustaja olla maailman edustaja, vaan ensin täytyy laittaa oman maan asiat kuntoon.
– En halua ottaa näitä rahoja suomalaisilta köyhiltä! Olisin tällöin vastuussa suomalaisen yhteiskunnan, lastensuojelun ja vanhusten asioiden heikentämisestä. Olen Suomen kansanedustaja, en kansainvälinen edustaja. Jos haluat parantaa maailmaa, aloita omasta maasta.
Auttaa voi tehokkaamminkin
Huhtasaari ei vastusta kehitysapuakaan: sitä voi tehdä tehokkaasti ja saada vähällä rahalla paljon aikaan. Hän on itsekin viettänyt vuoden vapaaehtoistyössä ulkomailla, opettanut lapsia ja maksanut lentoliput itse.
– Nepalilaisen lapsen koulu maksaa 12 euroa vuodessa. 120 miljoonalla eurolla voisimme opettaa koko maan lapset, vaikka vapaaehtoisesti annetuilla rahoilla. Mutta ensin laitetaan oman maan asiat kuntoon – ja jos jotain jää, huomioidaan muu maailma, Huhtasaari korosti.
Sopimuksia voi tulkita ja muuttaa
Huhtasaari pahoitteli, kuinka hän sai “lunta tupaan” tekemistään aloitteista maahantulon rajoittamiseksi viime syksynä ja turvapaikkaoikeuden rajoittamisesta sen jälkeen.
– Jos Dublinin sopimusta olisi noudatettu, Ruotsista ei olisi tullut yhtään turvapaikanhakijaa. Olisimme voineet tulkita sääntöjä niin, että tulo olisi loppunut. Mutta hallituskumppanit päättivät toisin äänin 2-1, Huhtasaari moitti.
Toinen ehdotus oli turvapaikkaoikeuden poistaminen.
– Niitä sopimuksia voi muuttaa, sopimuksen voi ottaa pois ja säätää vaikka poikkeuslain. Kun jotakin päätetään ja halutaan tehdä, keinotkin löytyvät.
– EU voi tietenkin kohottaa kulmakarvojaan, kuten nyt Itävallalle, joka ottaa 80 turvapaikanhakijaa vastaan. Suomikin voisi tehdä samoin ja ottaa vain 10 päivässä – mutta siitäkin kertyisi vuodessa 3 600, eli yhtä paljon kuin viime vuosina on tullut. Tämä ei ole ollut hyvää politiikkaa. En tahdo Suomen taantuvan, Huhtasaari painotti.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää