

LEHTIKUVA
Huhtasaari Strasbourgissa: “Eurooppa pelastuu kyllä ja eurooppalaiset pärjäävät, kunhan nykymuotoisesta EU:sta päästään eroon”
PS-meppi Laura Huhtasaari vaati tänään europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa pitämässään puheessa kansallisvaltioita ja maalaisjärjen käyttöä takaisin.
– On olemassa sellainen sanonta, että hyvät ajat luovat heikkoja miehiä ja naisia. Heikot naiset ja miehet ovat luoneet järkyttävää rikollisjengikulttuuria Ruotsiin vastuuttomalla maahanmuuttopolitiikallaan, eikä heillä ole keinoja saada Ruotsia turvalliseksi jälleen. Haluan kuitenkin onnitella ruotsidemokraatteja loistavasta vaalivoitoista. Kunpa teitä olisi kuunneltu aiemmin, eikä vasta nyt, sanoi europarlamentaarikko Laura Huhtasaari europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa.
Valitettavasti Suomen valtionyhtiöitä on irrotettu perimmäisestä tehtävästään eli Suomen kansallisen energiahuollon turvaamisesta sijoittajien ja yritysjohdon rahakoneeksi. Uniperin vuoksi suomalaisille aiheutuu lukuisten miljardien eurojen tappiot. Velkainen ja köyhä Suomi joutuu maksamaan saksalaisten sähkölaskuja. Huhtasaari ei ymmärrä, miksi Suomen pääministeri ei ollut paikan päällä Saksassa neuvottelemassa ja puolustamassa suomalaisia, vaan meni mieluummin festareille.
Euroopasta on tulossa köyhä
Huoltovarmuus tulisi Huhtasaaren mukaan pitää kansallisissa käsissä. Slovakia saattaa kansallistaa pääsähköntuottajansa ja tarjota kansalaisilleen edullista energiaa. Vakaa ja edullinen energia on vaurauden ja menestyksen tae. Edullinen energia on mahdollistanut länsimaisen sivilisaation synnyn. Eurooppa kykeni tarjoamaan kansalaisilleen ja yrityksilleen ennustettavan ja vakaan ympäristön, mutta ei kykene siihen enää.
– Vihreä teknologia ei ole vielä siinä pisteessä, että voisimme korvata sillä fossiiliset polttoaineet, ainakaan ilman rajua elintason laskua. Euroopasta on tulossa köyhä. Inflaatio laukkaa. Kiinassa inflaatiota ei juuri ole. Eurooppa ostaa Kiinalta venäläistä kallista LNG-kaasua.
– Vuonna 2024 tulee todennäköisesti suurempi lama kuin mitä nyt uskalletaan edes ennustaa. Siitä seuraa kaaos. Sen jälkeen voi tapahtua mitä vaan. Ainakin yksi muutos on jo tapahtunut Suomen mediakentässä ja poliitikoissa. Vihreä ministerimme kannattaa muurin rakentamista, ja Yleisradio ei enää toitota, että “Suomi kuuluu kaikille, ei ole olemassa suomalaisia.” Tämä muutos tapahtui sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Huhtasaari huomautti.
Meillä on edessä kovat ajat
Italian pankit ovat taas kaatumassa, ja tappiot haluttaisiin taas kerran sosialisoida elvytyspaketin kaltaisella välineellä.
– Thatcher totesi uransa lopussa EU:sta, että emmehän taistelleet kommunismia vastaan luodaksemme uuden ylikansallisen totalitarismin.
– Meillä on edessä kovat ajat. Ehkä joskus pitää mennä todella huonosti, jotta voi mennä paremmin. Maalaisjärki takaisin ja kansallisvaltiot takaisin, Huhtasaari toivoi puheensa lopuksi.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Venäjän hyökkäys energiahuolto ruotsidemkoraatit vihreä teknologia Elvytyspaketti maalaisjärki Uniper kansallisvaltiot Yleisradio Strasbourg Euroopan unioni Jengirikollisuus Maahanmuuttopolitiikka Eurooppa europarlamentti Kiina Laura Huhtasaari Inflaatio Huoltovarmuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ranne: Meidän on vaadittava Pohjoismaiden hallituksilta toimia, jotka ratkaisevat yhteisiä ongelmia

Immonen: EU pyrkii kahmimaan itselleen lisää valtaa perussopimuksia muuttamalla – “On kylmä tosiasia, että suuri osa suomalaisia koskevista päätöksistä tehdään Brysselissä”

Purra: Rajojen vastustajilta unohtuu, että demokratiaa ei voi olla olemassa kuin suljetuissa yhteisöissä

Mäkynen ihmettelee: Haluaako EU Suomen metsät koko Euroopan hiilivarastoksi?

Mäenpää: Ruotsin kansa on herännyt horroksesta – toivottavasti sama tapahtuu Suomessa

Italia äänestää sunnuntaina muutoksesta – äänestäjät haluavat pois politiikan umpikujasta

Giorgia Meloni voitti Italian parlamenttivaalit: ”Italialaiset voivat taas olla ylpeästi italialaisia”

Huhtasaari: ”Perussuomalaisuus normalisoituu, koska todellisuutta ei voi enää kiistää”

Miksi Suomi ei reagoi riittävän voimakkaasti EU:n holtittomiin hallintokuluihin?
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.