

MATTI MATIKAINEN
Huhtasaari: Siivoojille kohtuuton lasku kivihiilen kieltolaista – “Keskusta kuppaa veronmaksajien rahat”
Siivoojan bruttopalkasta melkein puolet nielevät korkeat asumiskulut pääkaupunkiseudulla, asia ilmenee PAMin vertailusta. – Asumiskulujen osuus on jo nyt posketon. Asia on erityisen akuutti pieni- ja keskituloisille, puhumattakaan työttömistä sekä nuorista lapsiperheistä, sanoo perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari.
– Hallituksen kaavailema hiilen käyttökieltolaki tulee toteutuessaan nostamaan pääkaupunkiseudun vuokria 10-20 prosenttia. Tämä johtuu siitä, että sähkön ja kaukolämmön hinta nousee tutkimuslaitosten laskelmien mukaan 20-30 %. Vastaavat asumisen isot lisälaskut odottavat suurta osaa suomalaisista. “Kivihiilikaupunkien” kaukolämmöllä lämpiävissä taloissa asuu yhteensä noin 1,2 miljoonaa suomalaista.
Härski ja vastuuton esitys
Kivihiilen käytön lopettaminen lailla on Huhtasaaren mielestä “käsittämättömän härski ja vastuuton esitys”, jonka kohtuuttoman suurta hintalappua ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) ei ole uskaltanut julkisesti esitellä. Suomessa, eikä muuallakaan, ole suljettu energialähteitä tai tuotantotapoja markkinoilta kieltolakien keinoin.
– Kepulaisen ympäristöministeri Tiilikaisen esityksestä hiilenkäytön kieltolaki on tulossa eduskuntaan syksyllä. Silloin punnitaan, ketkä pelkästään puhuvat vähävaraisten asiasta ja ketkä oikeasti tekojen tasolla uskaltavat puolustaa vähävaraisia. Toivottavasti sitä ennen eduskunnan enemmistölle kirkastuisi se tosiasia, että kepulaisten tavoitteena on kivihiilen käyttökiellolla varmistaa rahastusmahdollisuus tuulivoiman ja puuhakkeen tuotantotuilla.
Sadat miljoonat keskustan taskuun
Huhtasaaren mukaan kyse on vuositasolla useamman sadan miljoonan euron “häikäilemättömästä kuppaamisesta” veronmaksajilta keskustan etupiirille.
– Vetoankin kansanedustajien enemmistöön estääksemme järjettömän kivihiilen kieltolain, joka asumuskustannusten rajun nousun lisäksi tuhoaisi huoltovarmuutemme. Suomalaisilla ei ole yksinkertaisesti varaa luopua kivihiilen käytöstä, eikä siihen ole ilmastopoliittista tarvetta.
– Suomessa kivihiilen osuus sähköntuotannossa on 6,7 prosenttia. Nekin laitokset ovat sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitoksia. Suomalaisten sähkö- ja lämpölaitosten ominaispäätöt ovat vain 220 g CO2/kWh suhteessa tuotettuihin kilowattitunteihin. Puolan sähköntuotanto tuottaa kolme kertaa enemmän hiilidioksidipäästöjä. Saksassa 46 % ja tuulivoimamaa Tanskassa yli 40 % sähköstä tuotetaan kivihiilellä. Nekään eivät ole luopumassa kivihiilestä, koska haluavat turvata teollisuutensa kilpailukyvyn.
Rosvoaminen lopetettava
Huhtasaari painottaa, että perussuomalaiset jatkavat kampailua kivihiilen kieltolakiesityksen kumoamiseksi sekä sähköveron alentamiseksi EU:n minitasoille ja sähkönsiirtohinnoilla kotitalouksien rosvoamisen lopettamiseksi.
– Haluamme varmistaa suomalaisten teollisuustyöpaikkojen säilymisen sekä lisääntymisen ja taistelemme oikeasti teoilla kohtuullisten asumiskustannusten puolesta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Sähkövero puolitettava – “Tuet pois tuulivoimalta ja haittamaahanmuutosta”

Putkonen: Epäpyhä allianssi kylvää veroeuroja varakkaimmille ilmastopolitiikan varjolla – “Viimeisimpänä hullutuksena 400 euron sähköpyörätuki”

Leena Meri: Ilmastosopimuksen taakanjako on epäoikeudenmukainen Suomelle – EU rankaisee niitä, jotka ovat jo hoitaneet tonttinsa hyvin

Perussuomalaiset edustajat: Emme hyväksy tuulivoiman tukemista – “Ulkomaiset yhtiöt odottavat uutta tukea vesi kielellä”

Jani Mäkelä: Suomalainen omakotiasuja maksaa maailmoja syleilevän ilmastopolitiikan kustannukset

Halla-aho: “Toivoisin, että ympäristöasioissa ihmiset poseeraisivat ja julistaisivat vähemmän ja sen sijaan omalla toiminnallaan tekisivät oman osuutensa”

Vieläkö loikkarit voisivat palata perussuomalaisiin? – Puoluesihteeri vastaa: ”Takaisin pääsyä puolueeseen ei ole”

Putkonen: Demarit vihreämpiä kuin vihreät itse – “Kivihiilen käytön kieltävä pakkolaki nostaa pääkaupunkiseudun vuokria 10-20 prosenttia”

Perussuomalaiset: Kivihiilen täyskielto erittäin ongelmallista huoltovarmuuden näkökulmasta
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää