

LEHTIKUVA
Huhtasaari: Kuka ottaa vastuun toistuvista terrori-iskuista?
Perussuomalaiset vaativat sanojen sijaan tekoja Barcelonan kaltaisten terrori-iskujen estämiseksi.
– Kuinkahan monta toistuvaa terrori-iskua ja menetettyä ihmishenkeä tarvitaan, ennen kuin lännessä alkaa järki kulkea ja aletaan tekemään jotain muutakin asialle kuin hokemaan “ei liity mihinkään”, “olemme järkyttyneitä”, “ei saa antaa pelolle valtaa”, kansanedustaja Jani Mäkelä kysyy Facebookissa.
Sipilän twiitit eivät vakuuta
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) perinteinen twiitti “kaikenlaisen terrorin tuomitsemisesta” ei vakuuta myöskään perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajaa, presidenttiehdokkaaksi pyrkivää Laura Huhtasaarta.
– Kuka ottaa vastuun siitä, että Euroopassa joudumme elämään toistuvien iskujen kanssa? Osanottoni #Barcelona, Huhtasaari twiittaa.
Barcelonan eilisessä terrori-iskussa kuoli ainakin 13 ja loukkaantui yli 100 ihmistä. Terroristit iskivät myös Cambrilsin rannikkokaupungissa, missä tekijät ajoivat pakettiautolla ihmisten joukkoon, vahingoittaen seitsemää henkilöä. Iskun viisi tekijää kuolivat poliisin laukauksiin.
Olisiko aika puhua yleisesti väkivallasta?
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho osoittaa Facebookissa kaksoisstandardin olemassaolon.
– Yhdysvalloissa on nyt meuhkattu hyvin huolellisesti siitä, että presidentti tuomitsi väkivallan yleisesti eikä ainoastaan äärioikeiston väkivaltaa.
– Tätä taustaa vasten on kiintoisaa nähdä, onko paremman väen mielestä syytä tuomita nimenomaan sen viiteryhmän väkivalta, joka Barcelonan iskun takana on. Vai olisiko nyt taas aika puhua yleisesti väkivallasta, Halla-aho kirjoittaa.
Paremman väen bileet loppuivat
Osa Halla-ahon viittaaman “paremman väen” edustajista ehti jo tuomita helsinkiläisen monikulttuurikeskuksen eilisaamuiset tapahtumat rasistisin motiivein tehdyksi viharikokseksi.
– Meillä Suomessa paremmalla väellä lähti jo aamulla keulimaan, kun näytti ainakin – etäisesti mahdolliselta, että monikulttuurikeskukseen olisi tehty kaasuisku.
– Bileet loppuivat tietoon, että keskuksen asiakkaat olivat käräyttäneet muovipakkauksen mikrossa, ja siitä oli levinnyt pahaa hajua, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PerusNaiset Helsinki: Silmittömän väkivallan on loputtava – länsimaisista arvoista ja vapaudesta pidettävä entistä tiukemmin kiinni

Savio: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava palautuskeskuksiin

Tavio: “Eletäänkö loppuun asti hölmölässä?”

Wienin hyökkääjä huusi silminnäkijöiden mukaan Allahia – neljä loukkaantui vakavasti puukkoiskussa

Vieläkö uskallat lähteä risteilylle? – Ruotsinlaivan sisään voi ajaa vaikka räjähteillä lastatun auton
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.