PS ARKISTO
Huhtasaari: Hiilitullimietintö väärille urille – ”Ei ole Suomen teollisuuden etu”
Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi perjantaina oma-aloitemietinnön hiilitulleista. Oma-aloitemietintö ei ole laillisesti sitova, mutta kuvaa parlamentin kantaa asiaan.
– Vaikka hiilitullit itsessään ovat kannatettava ajatus, meni koko mietintö väärille urille. Siinä ehdotetaan hiilitullien ulottamista käytännössä kaikkeen tuontiin ja samalla nykyisten päästökauppajärjestelyjen alasajoa, mukaan lukien vapaat päästöoikeudet. Tällainen etenemistapa ei ole Suomen teollisuuden etu, sanoo perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari.
Lisäksi mietinnössä ehdotetaan, että hiilitulleista käytettäviä varoja käytettäisiin kehitysmaiden ilmastohankkeisiin ainakin osittain.
Kehitysapua ei tarvita yhtään lisää
Huhtasaaren näkemys on, että kehitysapua ei tarvita yhtään lisää missään muodossa ja tällaista ideaa ei voi kannattaa, varsinkin kun EU on jo maailman suurin kehitysavun antaja.
– Olisin halunnut, että edes osa hiilitulleista jää kantopalkkiona jäsenmaille, mutta valitettavasti maailmanparannusideologia voitti taas, harmittelee Huhtasaari.
Saksa hyötyy eniten investointisopimuksesta
EU:n ja Kiinan välistä investointisopimusta on ehditty ylistää monella taholla. Sen vaikutukset nähdään kuitenkin vasta tulevaisuudessa esimerkiksi siinä, miten Kiina sopimusta soveltaa.
– Investointisopimuksen potentiaalinen suurin hyötyjä on Saksa. Saksa sai investointisopimuksen ja Ranska sai elvytysrahaston, Suomi ei saanut mitään, harmittelee Huhtasaari.
Euroopan komissio antanee kevät-kesällä varsinaisen lakia säätävän esityksen hiilitulleista. Huhtasaari toivoo, että esitys olisi realistisempi ja enemmän Suomen teollisuuden etujen mukainen kuin parlamentin oma-aloitemietintö.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset on ainoa realistinen vaihtoehto myös ilmastopolitiikassa – Purra: Päättäjien on pakko alkaa puhua rahasta, jolla ilmastoutopiat rahoitetaan
Halla-aho ottaisi käyttöön hiilitullit EU:n ulkorajoilla: Tullit suojelevat eurooppalaista työtä halpatuonnilta ja ohjaavat samalla kiinalaista teollisuutta ympäristöystävällisempään tuotantoon
Hiilivoimaa ahkerasti rakentavan Kiinan mielestä kehittyneet maat eivät tee tarpeeksi ilmastonsuojelun eteen
Perussuomalaiset ympäristövaliokunnassa: EU:n elvytyspaketti ja ”vihreä siirtymä” sammuttavat Suomesta viimeisetkin valot
“Gretan” käsikirjoitus paljastui – aikuiset aktivistit käyttivät Thunbergia kyynisen politiikanteon välikappaleena
Huhtasaari: “AfD:n valvonta voi rikkoa EU:n perussopimusta”
Euroopan parlamentin hiilitullimietintö lähti väärille urille – Huhtasaari: “Voi tarkoittaa, että halkojen poltto ja puunkaato pannaan verolle”
Nyt kallistuvat tuontitavarat – korona on nostanut merikuljetusten hinnat viisinkertaisiksi
Politico: Kiina ärähti Saksalle – Saksan pitäisi keskittyä kauppaan, eikä ihmisoikeuskysymyksiin
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Mitä ihmettä? Britanniassa poliisi ilmestyi palkitun toimittajan ovelle, ilmoitti tutkivansa “ei-rikollista viharikostapausta”, muttei suostunut kertomaan, mistä oli kyse
Johtavat brittiläiset poliitikot ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä poliisille, joka tutkii Telegraph-lehden toimittajan sosiaalisen median julkaisua. Essexin poliisi ilmestyi viime sunnuntaina palkitun toimittaja Allison Pearsonin ovelle ja kertoi tutkivansa tämän vuoden takaista sosiaalisen median päivitystä ”ei-rikollisena viharikostapauksena”. Poliisi kieltäytyi kertomasta tarkemmin edes tutkinnan alaiselle Pearsonille, mitä sisältöä tutkinta koskee. Tapaus on herättänyt kansainvälistä huomiota, ja sitä on verrattu orwellilaiseen fiktioon.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää