

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä yhdenvertaisuuslaki ei toimi
Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli 26.3. kokouksessaan valtuutetun aloitetta, jossa vaadittiin yli 65-vuotiaiden vammaisten palveluiden järjestämistä vammaispalveluna eikä vanhuspalveluina, silloin kun vammaisuus on ollut ihmisellä jo ennen 65 ikävuotta.
Lautakunnan mukaan yhdenvertaisuuslaki estää sen, että yli 65-vuotiaat vammaiset voisivat saada vammaispalveluna päivätoimintaa. Se olisi lautakunnan näkemyksen mukaan syrjivää muita yli 65-vuotiaita ei-vammattomia kohtaan.
Vammaisuus ei ole etuus
Päivätoiminta vammaispalveluna on asiakkaalle subjektiivinen oikeus ja maksutonta, samoin kuin matkat sinne. Kun päivätoimintaa järjestetään vanhuspalveluina, on palvelu harkinnanvaraista ja maksullista.
Perussuomalaisen valtuustoryhmän mielestä vammaisuus ei ole etuus eikä se poistu vuosien myötä. Valtuustoryhmä haluaa myös muistuttaa, että usein vammaiset ovat hyvin pienituloisia eläkeläisiä ja näin ollen palveluiden maksullisuus on vammaisten elämään merkittävä asia.
– Mikään laki ei estäisi kuntaa tekemästä asukkailleen parempia palveluja kuin laki alimmillaan vaatii, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Raatikainen.
– Mikäli yhdenvertaisuuslaki estää suomalaisille paremmat palvelut takaavan järkevän toiminnan, on lakia muutettava.
Yhdenvertaisuusshoppailua
Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Mari Rantanen ihmettelee, että sama laki yhdenvertaisuudesta ei estänyt esimerkiksi laittomasti maassa olevien lain yli menevät palveluja.
– On suorastaan absurdia, että laittomasti maassa oleville tarjotaan lain ylittävät palvelut maksuttomana, samoin kuin HSL:n matkakortit, mutta laki yhdenvertaisuudesta ei takaa samaa kaupungin asukkaille ylipäänsä, Rantanen ihmettelee.
Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä yhdenvertaisuuslakia olisi tulkittava siten, että se ei mahdollista yhdenvertaisuusshoppailua poliittisissa kysymyksissä. Muussa tapauksessa laki tulisi päivittää.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yhdenvertaisuuslaki valtuustoryhmä vammaiset palvelut laittomasti maassa olevat Mari Rantanen Mika Raatikainen perussuomalaiset Helsinki
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Juvonen: Vanhuksiin ja vammaisiin kohdistuvat seksuaalirikokset törkeyden huippu – kirjattava erikseen rikoslakiin

Helsingin PS-valtuustoryhmä vaatii toimia heikentyneen turvallisuustilanteen takia: “Päätös laittomasti kaupungissa olevien turvapaikanhakijoiden laajennetuista terveys- ja sosiaalipalveluista purettava”

PS ei hyväksynyt Helsingin budjetin sulle-mulle-sosialismia, Vapaavuori sähähti – “Meillä on sopimisen kulttuuri, olen pettynyt”

Tynkkynen: Millä konkreettisilla toimilla hallitus aikoo parantaa vammaisten työllistymismahdollisuuksia?
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää