

LEHTIKUVA
Heikkilä: Tilakoko kasvanut, kannattavuus ei
Perussuomalaisten kansaedustaja Lauri Heikkilä korosti maatalouspoliittisessa debatissa, että maatilojen koon kasvaminen ei ole parantanut tilojen kannattavuutta. Sen sijaan maaseutu on tyhjentynyt väestä.
– EU-aikana on nähty, ettei tilakoon kasvu takaa tilojen taloudellista menestystä. Tuet laskevat. Maatalouspolitiikan suunta pitäisi muuttaa ajoissa ennen maaseudun täystuhoa, Heikkilä totesi.
Tukea tuli jopa
RKP:n riveistä
RKP:n Mats Nylund katsoi, ettei tilakoon kasvu ole ongelma, mutta kannattavuuden heikkous on. Hän kannatti perussuomalaisten vaatimusta byrokratian vähentämisestä. Yksi keino on eläinsuojelulain rajoitusten väljentäminen.
Ympäristöministeri Sanna Grahn-Laasonen (kok.) kiitti perussuomalaisia ajankohtaisesta keskustelusta. Hän korosti hallituksen nostaneen lupia vaativien eläinmäärien rajoja niin, että lähes 50 000 eläintä poistuu byrokraattisten lupa-anomusten piiristä ilman, että eläinsuojelu siitä heikkenee.
– Viranomaisten voimavarat voidaan keskittää ympäristön pilaantumisen kannalta tärkeimpiin kohteisiin, Grahn-Laasonen painotti.
Monipuoliset elinkeinot
turvaavat maaseutua
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) korosti hyvinvoinnin perustuvan kannattavaan yksityiseen elinkeinoelämään. Elinvoimainen yritystoiminta on olennaista myös maaseudun kannalta.
Vapaavuori nosti hallituksen nykyiseen tapaan esille kolme pointtia: biotalouden, kaivosteollisuuden ja matkailun.
– Ne ovat kaikki kasvavia aloja, jotka jakautuvat aika tasaisesti eri puolille Suomea ja luovat työpaikkoja, Vapaavuori sanoi.
– Biotalous menestyy lamasta huolimatta: viime vuonna hakattiin puuta enemmän kuin koskaan. Talvivaarasta huolimatta kaivosteollisuus tulee ilimeisesti kasvamaan Itä-ja Pohjois-Suomessa. Matkailu kärsii nyt Venäjän talousvaikeuksista, mutta sekin tulee kasvamaan taas tulevaisuudessa.
Turhaa vastakkainasettelua
Perussuomalaisten Kimmo Kivelä totesi maaseudun olleen kuitenkin häviäjän osassa. On rakennettu turhaa vastakkainasettelua maaseudun ja kaupungin välille. Siitä ei ole ollut kuin haittaa.
– Tarvitaan toimia elämänuskon palauttamiseksi. Maaseutu on täynnä mahdollisuuksia. Miksi laajamittainen, osa-aikainen asuminen maalla – tietokone kainalossa – ei ole nykyistä yleisempää? Kivelä kysyi.
VELI-PEKKA LESKELÄ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Pentti Oinonen: Talonpojan tappolinjan on loputtava

Orpo: EU on tuonut maaseudulle elinkeinotoimintaa
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Joka toinen somaliäiti Suomessa on yksinhuoltaja – onko yksinhuoltajuus oikeasti moniavioisuutta?
Ylen artikkeli vuodelta 2009 kertoi, että 46 prosenttia Suomessa asuvista somaliäideistä asui tuolloin yksin lastensa kanssa. Yhtenä selittävänä tekijänä jutussa pidettiin moniavioisuutta, sillä Suomessa voi kihlautua useamman henkilön kanssa.

Purra sai lapsen äidiltä tyrmistyttävän viestin – koulurauha oli jo valmiiksi mennyttä, kunnes opettaja esitti kummallisen pyynnön

Juontajamalli Sini Ariell vieraili eduskunnassa ja kertoi Australian woke-sekoilusta tavalla, joka sai jopa Juha Mäenpään hetkeksi hiljenemään (video)

Päivän pointti: Woke tuhoaa kaiken mihin se koskee, tällä kertaa Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaiden mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.
Uusimmat

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa

Latvia irtautumassa Ottawan miinakieltosopimuksesta
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää