Matti Matikainen
Slunga-Poutsalo: Haluatko sinä rakentaa vai rikkoa?
Yhteinen puolueemme on kasvanut hurjasti viimeisen parin vuoden aikana. Olemme vakiinnuttaneet asemamme poliittisella kartalla neljän suuren puolueen joukossa. Kannatuksemme ei ole kadonnut eduskuntavaalien 2011 jälkeen, niin kuin monet ennustivat. Nytkähdyksiä suuntaansa tapahtuu, mutta asemamme ei ole horjunut. Todellinen kannatuksemme mitataan kuitenkin aina vaaliuurnilla. Gallupit eivät sitä kerro, onhan mm. puoluekantansa piilossa pitävien määrä noussut merkittävän suureksi.
Galluppien nytkähdyksiin löytyy aina syyt. Usein ne ovat etukäteen luettavissa räikeinä lööppeinä iltapäivälehtien etusivuilta. Joskus poliittinen sanomamme ei ole ollut tarpeeksi selkeä tai se on hukkunut mediassa kohu-uutisten jalkoihin. Näihin asioihin voimme helposti yhdessä vaikuttaa.
Vanhat puolueet ovat kouliutuneet vuosien varrella hoitamaan sisäiset erimielisyytensä omassa pesässä, poissa julkisuudesta, mielipidepalstoilta tai käräjäsaleista. Tässä meillä on opittavaa. Liian usein oma paha olo puoluetoveria kohtaan puretaan mediassa eikä siinä piirissä, missä se kuuluisi käsitellä. Pahaa oloa tulee, sehän on itsestään selvää. Iso ryhmä tekee rankkaa poliittista arkityötä, ei voi edes olettaa, että kaikki ovat aina samaa mieltä. Oma asia ei ehkä etene sillä tavoin kuin itse toivoisi.
Politiikka on kuitenkin yhteistyötä. On väärin kuvitella, että yksittäisen ihmisen tai yhdistyksen asiat olisivat vain sen tahon omia. Siinä vaiheessa kun erimielisyydet tulostuvat printtinä paperilehden sivuille tai ääniaaltoina eetteriin, haasteista tulee koko puoluekentän haasteita. Toilailuja, töppäyksiä ja eripuraa joudutaan selittelemään vaalitoreilla ympäri Suomea, vaikka asiat olisivatkin kovin paikallisia. Jokaisella meillä on merkitys puolueemme tulevaisuuden suhteen. Haluatko Sinä rakentaa vai rikkoa?
Kunnallisvaaleissa valtuustosaleihin nousi suuri joukko uusia perussuomalaisia. Monella paikkakunnalla nämä uudet olivat ehkä niin uusia, että eivät olleet vielä ennättäneet tehdä sitä poliittisen toiminnan arkipuurtamista; seisoskella toreilla jakamassa aatetta, pyörittämässä pientä yhdistystä muiden puolueiden paineessa tai liimaamassa vaalijulisteita yön pimeinä tunteina. Toivottavasti tämä uusien valtuutettujen joukko ei sorru ylemmyydentunteeseen, vaan arvostaa ja osallistuu peruspuurtajien töihin myös valtuustosalien ulkopuolella.
Yritimme etsiä näitä peruspuurtajia ympäri Suomen. Osan löysimme ja kutsuimme Finlandia-talolle ensimäistä kertaa järjestettyyn kevätjuhlaan. Toivottavasti seuraavalla kerralla löydämme teidät kaikki ajoissa, kutsumatta jättäminen ei ollut epäluottamuslause, vaan pelkkä tiedonkulun puute. Onneksi näemme suurella joukolla seuraavan kerran Oulussa, puolueneuvoston kokouksessa toukokuussa. Muistathan, että olet tervetullut kokoukseen, vaikket kunnanvaltuutettu olisikaan.
Kolmas europarlamenttipaikkamme on niin lähellä, ei tärvätä sitä omalla käytöksellämme, vaan tehdään tämä työ yhdessä, perussuomalaisemman Euroopan puolesta.
Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 4/2014 -lehdessä.
Riikka Slunga-Poutsalo
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää