

PS ARKISTO
Hallitusneuvottelujen neljäs viikko käynnistyi – Purra: Maahanmuutto- ja ilmastopolitiikan tulee edistyä tällä viikolla
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi hetki sitten hallitusneuvottelujen tilannetta saapuessaan aamupäivällä Säätytaloon jatkamaan neuvotteluja. Hallitusta on nyt rakennettu jo kolme viikkoa, mutta neuvottelupöydissä vaikeimmat kysymykset ovat edelleen auki. Purra myös muistutti, että perussuomalaiset osallistuu hallitukseen vain, jos maahanmuuttoa kiristetään selkeästi.
Riikka Purra toivoo konkreettista etenemistä maahanmuutto- ja ilmastopolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä jo tämän viikon aikana.
– Monissa asioissa ollaankin edistytty varsin hyvin, mutta eräissä asioissa ei olla edistytty lainkaan. Ehdottomasti maahanmuutto ja ilmastopolitiikka ovat ne tärkeimmät, joissa nyt alkuviikon aikana on tultava edistystä.
Purra totesi, että monissa muissa ryhmissä on tullut jo pitkälle valmista ja on saatu aikaan hallitusohjelmakirjauksia.
– Me haluamme, että myös jäljessä olevat neuvottelupöydät pääsevät suunnilleen samalle asteelle, saadaan siis selkeitä kirjauksia. Maahanmuuttopolitiikka etenkin on iso kokonaisuus.
Vaikeisiin kysymyksiin täytyy uskaltaa jo mennä
Purra korosti, että vastaavasti myös ilmastopolitiikan hallitusohjelmakirjauksissa on tapahduttava edistystä. Purra muistutti, että perussuomalaiset osallistuu hallitukseen vain, jos maahanmuuttoa kiristetään selkeästi.
– Se, että kierretään kuin kissa kuumaa puuroa, niin se ei vaan toimi. Neuvotteluissa on neljäs viikko alkanut jo, ja nyt täytyy uskaltaa mennä myös vaikeisiin kysymyksiin.
Veropolitiikasta kaikilla neuvottelijoilla on paljon yhteisiä näkemyksiä, vaikka myös yhteensovitettavaa vielä on.
– Kaikki hallitusneuvottelijat ovat yhtä mieltä siitä, että työn ja yrittämisen verotusta ei saa kiristää, vaan päinvastoin sitä tulisi madaltaa. Talouden valtava sopeuttamistarve kuitenkin luo haasteita myös veropolitiikkaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sopeuttamistarve veropolitiikka Riikka Purra Hallitusneuvottelut ilmastopolitiikka perussuomalaiset talous maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Björn Wahlroos kritisoi Ylen ykkösaamussa ilmastopolitiikkaa: Suomessa ei ole enää raaka-ainetta metsäteollisuudelle

Euroopan turvapaikkapolitiikka tappaa ihmishenkiä enemmän kuin pelastaa – yhteiskuntatieteilijä Ruud Koopmansin “Turvapaikkalotto” esittää vakavaa kritiikkiä nykyistä turvapaikkajärjestelmää kohtaan

Hallitusohjelman kasaaminen etenee – Purra: Lisää työtä ja yrittämistä Suomeen – ”Jotta työ kannattaa ja myös palkitsee”

Koskenkylä: Yrittäjyyden ja yritysten kasvun edistäminen tulisi ottaa keskeiseen asemaan – “Työllisyyden tulisi kasvaa jatkossa vain yrityssektorilla”

Pakolais- ja turvapaikanhakijatulvan miljardimenot suivaannuttavat Saksassa – kustannukset leikkuriin ja palautuksiin vauhtia

Maahanmuutto- ja ilmastopolitiikan päälinjauksista odotetaan valmista huomiseen mennessä – Purra: ”Vaatimukset lyöty pöytään”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Kansainvälinen kehitysrahoitus kääntyi selvään laskuun vuonna 2024 niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tuoreen laskelman mukaan Suomen antama kehitysapu pieneni 12,9 prosenttia vuodesta 2023 vuoteen 2024 - siis yhdessä vuodessa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää