Matti Matikainen arkistokuvaa
Timo Soini: Hallitus on toimintakyvytön
Jyrki Katainen muodosti hallituksen padotakseen perussuomalaisten vaikutusvallan. Pääasia oli, että Suomi on mukana EU-tukipaketeissa. Tiesin, että pieleen menee. Mikään järkipuhe ei tehonnut. Nyt koko euroalue on jäässä. Seuraavat huonot uutiset tulevat pankkien stressitesteistä. Vuorossa on Italia. Ja Katainen on nyt EU-komissiossa vahtimassa taloutta!
Joskus ottaa pannuun, kun totuus ei kelpaa. Jos perussuomalaiset olisivat lähteneet mukaan tähän kelkkaan, olisimme kahdeksan prosentin puolue.
Talousosaaminen on Suomen mediassa surkeaa. Kyseenalaistamista ei tapahdu. Viralliset selitykset menevät täydestä. Kun ei ole kasvua ja tuottavuuden lisääntymistä, eivät rahat riitä. Suomi on karussa kiturännissä. Tätä tosiasiaa ei haluta tunnustaa.
Hallitus kutsuu joka päivä johonkin palaveriin. Mitä ihmettä? Hallituksella on valta, sitä pitää käyttää. Mikäli toimintakykyä ei ole, silloin on laitettava kivet kuppiin ja mentävä uusiin vaaleihin. Perussuomalaiset eivät nurise turhasta. Suomen kansa ansaitsee toimintakykyisen hallituksen. Se saa sen vain uusien vaalien kautta.
Poliittisilla pummeilla ei ole tulevaisuutta
Perussuomalaisilla on lähes 10 000 jäsentä ja satoja tuhansia äänestäjiä. He ansaitsevat tukea ja arvostusta. Mikään järjestö ei voi sietää sitä, että pieni porukka likaa omaa pesäänsä. Siksi poliittisilla pummeilla, jotka ratsastavat yhteisellä työllä – antamatta mitään tilalle – ei ole tulevaisuutta. Olen iloinen siitä, että valheita levittäneet pummit ovat saaneet kenkää keskustelupalstoilta. Sillä lailla. Sitä saa, mitä tilaa.
Kehuja tekijöille
Meillä on hyvää ja aktiivista kenttäväkeä. Liian usein nämä arjen sankarit jäävät vaille ansaittua huomiota. He ovat poliittisen kannatuksemme perusrunkoa. Puolueen kannatus ei synny pelkillä puheilla ja eduskuntatyöllä. Se vaatii koko jäsenistön ja kannattajakunnan työtä. Kansan syvät rivit ratkaisevat.
Väitän tietäväni aika paljon siitä, miten kannatusta saadaan. Siinä ei nykimisellä pärjää. Kenkien pitää kastua ja kansaa tavata. Meistä muutamat saavat valtakunnallista julkisuutta. Hyvää tai huonoa. Se on tarpeen, mutta se ei ratkaise vaalitulosta. Viime vaaleissa saimme päälle hyvän hengen, joka toi tulosta.
Erehdymme karkeasti, jos luulemme, että kaikki äänemme ovat henkilökohtaisia ääniämme ja omaa ansiotamme. Ne ovat yhteisen työn tulosta. Tukekaa puolueen valtakunnallista vaalipäällikköä Riikka Slunga-Poutsaloa. Hän kieltäytyi eduskuntaehdokkuudesta, vaikka olisi tullut suurella todennäköisyydellä valituksi. Se on kova päätös puolueen puolesta, jolle pitää antaa arvo. Paras tuki Riikalle on yhtenäinen työ, me-henki. Se tuo tulosta.
TIMO SOINI
Kirjoitus on julkaistu kolumnina Perussuomalainen 13/2014 -lehdessä. Kirjoittaja on Perussuomalaisten puheenjohtaja.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Slunga-Poutsalo: “Olemme varoittaneet taloustilanteesta jo pitkän aikaa”
Soini: “Ovatko työttömät mielestänne rikkaruohoja?”
Perussuomalaisten ja keskustan välikysymys: Hallitus on epäonnistunut ja toimintakyvytön
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää