

Matti Matikainen arkistokuvaa
Timo Soini: Hallitus on toimintakyvytön
Jyrki Katainen muodosti hallituksen padotakseen perussuomalaisten vaikutusvallan. Pääasia oli, että Suomi on mukana EU-tukipaketeissa. Tiesin, että pieleen menee. Mikään järkipuhe ei tehonnut. Nyt koko euroalue on jäässä. Seuraavat huonot uutiset tulevat pankkien stressitesteistä. Vuorossa on Italia. Ja Katainen on nyt EU-komissiossa vahtimassa taloutta!
Joskus ottaa pannuun, kun totuus ei kelpaa. Jos perussuomalaiset olisivat lähteneet mukaan tähän kelkkaan, olisimme kahdeksan prosentin puolue.
Talousosaaminen on Suomen mediassa surkeaa. Kyseenalaistamista ei tapahdu. Viralliset selitykset menevät täydestä. Kun ei ole kasvua ja tuottavuuden lisääntymistä, eivät rahat riitä. Suomi on karussa kiturännissä. Tätä tosiasiaa ei haluta tunnustaa.
Hallitus kutsuu joka päivä johonkin palaveriin. Mitä ihmettä? Hallituksella on valta, sitä pitää käyttää. Mikäli toimintakykyä ei ole, silloin on laitettava kivet kuppiin ja mentävä uusiin vaaleihin. Perussuomalaiset eivät nurise turhasta. Suomen kansa ansaitsee toimintakykyisen hallituksen. Se saa sen vain uusien vaalien kautta.
Poliittisilla pummeilla ei ole tulevaisuutta
Perussuomalaisilla on lähes 10 000 jäsentä ja satoja tuhansia äänestäjiä. He ansaitsevat tukea ja arvostusta. Mikään järjestö ei voi sietää sitä, että pieni porukka likaa omaa pesäänsä. Siksi poliittisilla pummeilla, jotka ratsastavat yhteisellä työllä – antamatta mitään tilalle – ei ole tulevaisuutta. Olen iloinen siitä, että valheita levittäneet pummit ovat saaneet kenkää keskustelupalstoilta. Sillä lailla. Sitä saa, mitä tilaa.
Kehuja tekijöille
Meillä on hyvää ja aktiivista kenttäväkeä. Liian usein nämä arjen sankarit jäävät vaille ansaittua huomiota. He ovat poliittisen kannatuksemme perusrunkoa. Puolueen kannatus ei synny pelkillä puheilla ja eduskuntatyöllä. Se vaatii koko jäsenistön ja kannattajakunnan työtä. Kansan syvät rivit ratkaisevat.
Väitän tietäväni aika paljon siitä, miten kannatusta saadaan. Siinä ei nykimisellä pärjää. Kenkien pitää kastua ja kansaa tavata. Meistä muutamat saavat valtakunnallista julkisuutta. Hyvää tai huonoa. Se on tarpeen, mutta se ei ratkaise vaalitulosta. Viime vaaleissa saimme päälle hyvän hengen, joka toi tulosta.
Erehdymme karkeasti, jos luulemme, että kaikki äänemme ovat henkilökohtaisia ääniämme ja omaa ansiotamme. Ne ovat yhteisen työn tulosta. Tukekaa puolueen valtakunnallista vaalipäällikköä Riikka Slunga-Poutsaloa. Hän kieltäytyi eduskuntaehdokkuudesta, vaikka olisi tullut suurella todennäköisyydellä valituksi. Se on kova päätös puolueen puolesta, jolle pitää antaa arvo. Paras tuki Riikalle on yhtenäinen työ, me-henki. Se tuo tulosta.
TIMO SOINI
Kirjoitus on julkaistu kolumnina Perussuomalainen 13/2014 -lehdessä. Kirjoittaja on Perussuomalaisten puheenjohtaja.
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Slunga-Poutsalo: “Olemme varoittaneet taloustilanteesta jo pitkän aikaa”

Soini: “Ovatko työttömät mielestänne rikkaruohoja?”

Perussuomalaisten ja keskustan välikysymys: Hallitus on epäonnistunut ja toimintakyvytön
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää