Hallitus puuttuu maahanmuuttopolitiikkaan vankasti – Peltokangas: “Nyt hallitus tekee ne tehtävät, jotka sen pitääkin”
Hallintovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Mauri Peltokangas (ps.) huokaisee helpotuksesta, kun hallitus puuttuu maahanmuuttopolitiikkaan vihdoin kovalla kädellä. Hän odottaa tulevan kevään maahanmuuttoon liittyviä hallituksen esityksiä saapuvaksi hallintovaliokuntaan suurella mielenkiinnolla.
– Perussuomalaiset ovat olleet aina oikeassa, mitä tulee maahanmuuttopolitiikan suuntaan, Mauri Peltokangas toteaa ja kysyy:
– Miksei meitä ole kuunneltu jo aiemmin? Nyt hallitus tekee ne tehtävät, jotka sen pitääkin.
Jatkoa kesän 2022 suurelle työvoitolle
Peltokangas muistuttaa, että kesän 2022 itärajan sulkemisen mahdollistavat kirjaukset ovat pitkälti silloisten oppositiopuolueiden, etunenässä perussuomalaisten ansiota. Hän kiittää kuitenkin myös muita hallintovaliokunnan silloisia jäseniä hyvästä yhteistyöstä. Peltokangas toimi hallintovaliokunnassa tuolloin rivijäsenenä, ja hallintovaliokuntaa johti nykyinen valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.).
– Saimme ajettua silloisen hallituksen esitykseen läpi sellaisia kirjauksia, jotka olivat silloin ja ovat yhä edelleen kansalliselle turvallisuudelle todella tärkeitä. Aiomme jatkaa samalla linjalla nyt myös hallituspuolueena, Peltokangas toteaa.
Olemme nähneet tarpeeksi
Peltokangas painottaa, että hänen mielestään maahanmuuttopolitiikan rajullekin kiristämiselle on olemassa painavat perusteet. Hän muistuttaa, että ympäri Eurooppaa ja jopa meillä Suomessa on jouduttu kärsimään huonon maahanmuuttopolitiikan seuraamuksista.
– Tapauksia on jo niin runsaasti, että kaikkien luettelemiseen menisi koko päivä. Ehkä kaikkein räikeimpinä esimerkkeinä meillä täältä Suomesta on Oulun raiskausaalto vuonna 2018 ja Turun jihadistisessa mielessä tehty terroristi-isku vuonna 2017. Tällaiset tapaukset eivät saa toistua ikinä. Nyt meillä on käsissämme uusi tilanne itärajallamme, Peltokangas sanoo ja toteaa:
– Olemme nähneet tarpeeksi, nyt on korkea aika toimia.
Kiitosta hallitukselle
Peltokangas on silminnähden onnellinen tutkiessaan Petteri Orpon hallituksen hallitusohjelmaa, joka on perussuomalaista maahanmuuttopolitiikkaa pullollaan. Hän on huojentunut siitäkin, että Suomella on toimintakykyinen hallitus, joka myös toimii.
– Pitäkää kahvoista kiinni! Keväällä sisäministeri Mari Rantanen tuo esitykset eduskunnalle. Sitten alamme myös hallintovaliokunnassa paukuttamaan nuijaa pöytään ja asioita eteenpäin kovalla tahdilla. Suomalaisten turvallisuuden edunvalvonta on siellä kunniatehtävämme, Peltokangas julistaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kansallinen turvallisuus itäraja hallintovaliokunta Turun terrori-isku Mauri Peltokangas Maahanmuuttopolitiikka Riikka Purra Hallitusohjelma Petteri Orpo Mari Rantanen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Antikainen: Itärajalla meneillään hybridioperaatio – onneksi sisäministerinä on perussuomalainen
Sisäministeri Rantanen A-studiossa: Koko itäraja voidaan tarvittaessa sulkea – ”Mikään kansainvälinen sopimus ei ole itsemurhasopimus”
Petteri Orpo ja Mari Rantanen pitävät tiedotustilaisuuden rajaturvallisuuden varmistamisesta kello 13:30 – katso suora lähetys
Koponen: Rajat kiinni laittomilta maahantulijoilta
Jussi Halla-aho MT:n vaalitentissä: Suomi on hirttäytynyt todellisuudelle vieraisiin pakolaissopimusten tulkintoihin
Antikainen vastaa paikallislehden päätoimittajalle: ”Rajoja ei pysty sulkemaan tekstarilla”
Purra itärajan tilanteesta: Suomea ei voi painostaa – ”Keinot kyllä löydetään”
Vigelius: Suomen ei tule hirttäytyä turvapaikkasopimuksiin
Kansalaisuuslain uudistus etenee: Asumisaikaedellytys pitenemässä nykyisestä viidestä vuodesta kahdeksaan vuoteen
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Näin Yle valeuutisoi pikkutyttöjen teurastuksen
Itäkeskuksen muslimiyrittäjä HS:lle: Hameen on oltava löysä lantion kohdalta, jotta muut miehet kuin minä eivät näe
Helsingin Itäkeskuksen Hansasillalla esillä ollut islamilaisia pukeutumissääntöjä esittelevä kyltti on puhututtanut mediassa ja somessa tällä viikolla. Kyltissä kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa samankaltaisia kylttejä on nähty jo pitkään. Saksassa on tuotu oikeuden eteen myös sharia-poliiseja.
Maahanmuuttopolitiikka kiristyy koko EU:ssa – PS-meppi Sebastian Tynkkynen: ”Ratkaisujen aika on tullut” – kokoomuksen meppi Aura Salla nosti äärioikeistokortin
Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikka on liikkeessä ja kääntymässä selvästi tiukempaan suuntaan. Sekä keskeisissä EU-toimielimissä että jäsenvaltioiden hallinnoissa ilmenee tahtotilaa tiukentaa maahanmuuton sääntöjä ja tehostaa laittomasti EU:ssa oleskelevien palautuksia. - Ihmisoikeuksista EU:ssa pidetään jatkossakin kiinni, mutta kenenkään ihmisoikeus ei ole oleskelu laittomasti EU-maissa, perussuomalaisten meppi Sebastian Tynkkynen sanoo.
Vihersiirtymä vastatuulessa: Saksalaisautoilijat vaihtavat sähköautonsa bensaan ja dieseliin
Autoilijoiden siirtyminen sähköisiin kulkuvälineisiin tökkii välittömästi, kun tuet loppuvat. Saksassa jopa kolmannes sähköautoaan vaihtaneista on siirtynyt takaisin bensaan tai dieseliin sen jälkeen, kun avustukset hiipuivat. Tavoite fossiilivapaasta uusien autojen kaupasta vuonna 2035 karkaa yhä kauemmaksi.
Kamala Harris on positiivisen erityiskohtelun tuotos – maailman menestynein “DEI-rekry”
Kamala Harris on uransa joka käänteessä hyötynyt siitä, että hän on nainen ja kuuluu rodulliseen vähemmistöön. Hän on malliesimerkki siitä, miten paljon positiivinen erityiskohtelu voi edistää vähemmistöjen menestystä. Varapresidenttinä hän oli Bidenin "DEI-rekry", joka lopulta syrjäytti presidentti Bidenin. Nyt hänellä on mahdollisuus nousta maailman mahtavimman maan presidentiksi.
Yle kehysti Trumpin kampanjatilaisuuden vitsin rasismiksi: ”Roskasaari” – tosiasiassa Puerto Rico hukkuu roskiin
Ylen toimittajien mieleen ei tullut tarkistaa, miksi Amerikassa on ennenkin kutsuttu Puerto Ricoa roskasaareksi. Rasismi ei liity asiaan, vaan vertaus on sangen kirjaimellinen, koska roskia Puerto Ricossa riittää. Saaren asukkaiden yksi suurimpia ongelmia onkin jäteasemien tilan puute, ja eri arvioiden mukaan kaatopaikkatila saattaa loppua kesken 2–4 vuodessa.
Mäenpää: Itäkeskuksen kyltit seurausta vihreiden maahanmuuttopolitiikasta
Yksi kuluvan viikon kuumimmista puheenaiheista on ollut Helsingin Itäkeskukseen ilmestynyt herättänyt ohjetaulu koskien musliminaisten pukeutumista. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää muistuttaa ohjeistuksesta pöyristynyttä vihreiden puheenjohtajaa Sofia Virtaa siitä, että tapahtunut on seurasta vihreidenkin tukemasta avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikasta.
PS-Nuoriso: Suomessa ei ole sijaa sharia-laille
Perussuomalainen Nuoriso on tyrmistynyt, mutta ei vähääkään yllättynyt islamilaisten pukeutumissääntöjen julistamisesta Itäkeskuksessa. Uutisoidussa julisteessa kehotettiin naisia peittämään koko vartalonsa, jotta heitä ei häirittäisi. Muualla Euroopassa julisteet ovatkin jo vuosia sitten vaihtuneet islamistisiin “sharia-poliiseihin”, jotka häiriköivät kansalaisia islamilaisten oppien rikkomisesta.
SVT nauhoitti salaa Malmössä imaamin perjantairukouksen, jossa ylistettiin Hizbollahin johtaja Nasrallahia
Ruotsin yleisradioyhtiön uutistoimitus SVT Nyheter oli tekemässä tutkivaa journalismia, kun imaami Sami Al-Tameemi ylisti Hizbollahin edesmennyttä johtajaa Hassan Nasrallahia perjantairukouksessa Libanonin kulttuuriyhdistyksessä Malmössä. Hän kutsui Nasrallahia marttyyriksi. SVT nauhoitti tilaisuuden. Tämä oli SVT:n toinen käynti yhdistyksen tiloissa.
Koko läntinen maailma velloo tunnemyrskyissä – Suomestakin tuli puberteettiyhteiskunta, jota rakennetaan fiilispohjalta
Tietokirjailija-kouluttaja Katleena Kortesuon uutuuskirja "Tunteet tapissa" kertoo havainnollisesti, kuinka olemme siirtyneet tietopohjaisesta konsensusyhteiskunnasta tunneuskovaisuuden maailmaan, jonka perustukset valettiin 1980- ja 1990-luvuilla. Monelta osin yhteiskuntamme on kuin 13-vuotias teini, joka kokee tunteita vahvasti ja viskoutuu tunnemyrskyn mukana milloin mihinkin suuntaan. Pelkkä tunne on kuitenkin surkea kumppani silloin, jos edessä on vaikea ja kauaskantoinen päätös.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää