

MATTI MATIKAINEN
Halla-ahon päätös luopua puheenjohtajuudesta kypsyi pitkän harkinnan kautta: “Tämä on oikein ratkaisu, jonka osaan tehdä”
Perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävät jättävä Jussi Halla-aho kuvasi äskettäin, että päätöksen julkistamisen hetki oli merkityksellinen ja tunteikas, mutta ratkaisu väistyä puoluejohdosta ei silti syntynyt kevyin perustein vaan huolellisen harkinnan tuloksena.
Jussi Halla-aho sanoo, että hän ei voi osoittaa tarkkaa aikaa ja paikkaa, milloin päätös kypsyi valmiiksi. Lähipiirilleen hän kuitenkin ilmoitti päätöksestään jo vuosi sitten.
Kaikki eivät pitä ratkaisusta – ainakaan heti
Puolueen puheenjohtajistolle Halla-aho kertoi ratkaisustaan tammikuussa ja perussuomalaisten eduskuntaryhmälle välittömästi kuntavaalien jälkeen.
– Kaikki eivät pidä tästä ratkaisusta, ainakaan nyt heti. Heille totean, että en tee tätä, kuten en mitään muutakaan, ratkaisua kevein perustein enkä mielijohteesta vaan pitkän ja perusteellisen harkinnan tuloksena. Tämä on oikein ratkaisu, jonka osaan tehdä. Velvollisuuteni puolueen edun valvojana on tehdä oikeita ratkaisuja, ei helppoja tai miellyttäviä ratkaisuja, Halla-aho sanoi tänään tuumaustunnilla.
Päätöksen taustalla useita näkökohtia
Halla-ahon päätökseen vaikutti useita erilaisia näkökohtia, joita hän punnitsi keskenään, samalla tavalla kuin jo aikoinaan lähtiessään ensimmäistä kertaa hakemaan perussuomalaisten puheenjohtajuutta.
– Meillä on kahden vuoden välein puoluekokous, jossa puheenjohtajuuskysymykset tulevat ajankohtaisiksi. Kaikki näkökohdat huomioiden katsoin, että nyt on oikea hetki tehdä tämä ratkaisu. Perussuomalaiset jatkavat uuden puheenjohtajiston johdolla kohti seuraavia eduskuntavaaleja, Halla-aho sanoo.
Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen sai kuulla asiasta jo viime vuoden heinäkuussa.
– Jussi kertoi tuolloin, että hän on päätöksensä tehnyt. Siitä lähtien olen joutunut elämään asian kanssa. Tästä mennään silti eteenpäin ja elämä jatkuu.
Halla-ahon johdolla useita vaalivoittoja
Puoluejohtajana Halla-aho johdatti perussuomalaiset presidentinvaaleihin 2018, eduskunta- ja eurovaaleihin 2019 ja vielä tänä vuonna kuntavaaleihin. Kaikissa vaaleissa perussuomalaiset menestyi erinomaisesti, ja nyt viimeksi kuntavaaleissa tulos oli puolueen historian kaikkien aikojen paras.
Putkonen jakoi kiitoksia väistyvälle puheenjohtajalle.
– Jussin työ on ollut mahtavaa. Ennen kaikkea siinä, miten porukka on saatu kerättyä mukaan. Kiitos siitä, että olit valmis muuttamaan kansanliikkeemme toimintakulttuurin jäsenistöä kuulevaksi ja mukaan ottavaksi, Putkonen sanoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho luopuu perussuomalaisten puheenjohtajuudesta: “En pyri jatkokaudelle Seinäjoen puoluekokouksessa”
Viikon suosituimmat

Käsittämätön kahakka vaaliteltalla – Sofia Virta usutti avustajiaan häiriköimään työtään tekevää toimittajaa – kameraa revittiin kädestä, naamaan läpsittiin vaaliesitteillä
”En ole 20 toimittajavuoden aikana nähnyt poliitikkoa, joka hoitaisi mediasuhteitaan yhtä ala-arvoisesti.”

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Vaalivalvojaiset – suora lähetys

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Wille Rydman: Helsingin poliittisesta ilmapiiristä tulossa punavihreä – ”Ihmiset tulevat ainakin näkemään, mihin suuntaan Helsinkiä ei pidä viedä”
Perussuomalaiset saa Helsinkiin pienen valtuustoryhmän. - Teemme valtuustossa kaiken sen minkä voimme. Edustamme tervehenkistä sinivalkoista politiikkaa, ja pidämme ääntä senkin edestä, minkä vaalituloksessa menetimme, Wille Rydman sanoo ja kehottaa ammentamaan valituloksesta sisua.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Samuli Salminen ja Simo Grönroos avaavat karuja tutkimustuloksia: Maahanmuutto ei ole ratkaisu väestön ikääntymiseen vaan Ponzi-pyramidihuijaus, joka pahentaa tilannetta

Puoluesihteeri Vuorenpää vaalituloksesta: Tämä on opetus
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää