Yle Areena
Halla-aho YLE:llä: media on luopunut perinteisestä tehtävästään – perussuomalaiset on vallan vahtikoira
Suomalainen puoluejärjestelmä on pikkuhiljaa sopeutumassa siihen, että vanhat poliittiset jakolinjat vasemmiston ja oikeiston välillä menettävät merkitystään ja niiden tilalle tulee uusia, jotka pohjautuvat tämän ajan suuriin kysymyksiin. Näin asemoi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puolueensa poliittidselle kartalle TV 1:n Ykkösaamussa. Tuttujen kysymysten ja vastausten lisäksi puheenjohtaja otti kantaa sananvapauteen ja sanoi perussuomalaisten olevan se, jonka tehtäväksi on tullut sananvapauden puolustaminen ja epäkohtien nostaminen esille yleisen keskustelun pohjaksi.
Ykkösaamu lähti liikkeelle tutuissa merkeissä ja heti kättelyssä teemaksi nousi maahanmuutto.
– Julkisen talouden ongelmat johtuvat vastuuttomasta talouspolitiikasta ja meidän väestökehityksestämme, joka itse asiassa ei liity maahanmuuttoon millään tavalla. Mutta huono maahanmuuttopolitiikka pahentaa kaikkia julkisen talouden ongelmia, Halla-aho sanoi.
Maahanmuutosta puhumiseen on syynsä
– On aika mielenkiintoista, että vaikka vasemmisto hyvin tyypillisesti ottaa ilmastoargumentin esille kaikissa mahdollisissa puheenaiheissa, niin toimittajat eivät koskaan arvostele vasemmistoa siitä, että he puhuvat koko ajan ilmastosta. Me puhumme maahanmuuttopolitiikasta kaikissa niissä yhteyksissä, joihin maahanmuuttopolitiikka vaikuttaa. Se liittyy erittäin kiinteästi valtiontalouden kestävyyteen, sosiaaliturvamenojen kasvuun ja palkkatasoon nimenomaan matalapalkkasektoreilla, Halla-aho perusteli.
Halla-aho sanoi tervehtivänsä ilolla sitä, jos ”turvapaikkashoppailu ja turvapaikkaturismi Suomeen loppuisi kokonaan”. Niin ei hänen mukaansa kuitenkaan ole käymässä ja se johtuu vain siitä, että reitti Välimereltä on toistaiseksi tukossa. Väkeä kuitenkin tulee koko ajan.
– Jos joka vuosi meille tulee 1700 turvapaikanhakijaa, joista käytännössä kaikki jäävät Suomeen, niin se on pienen kunnan verran ihmisiä, Halla-aho vertasi.
Saatavuusharkinta ei kosketa osaajia
Kysymys työvoiman saatavuudesta ja tarkemmin saatavuusharkinnan poistamisesta nousi haastattelussa jälleen esiin. Halla-aho sanoi ihmettelevänsä sitä, miksei 500 miljoonan asukkaan Euroopan unionista löydy työantajille kelvollista työvoimaa, vaan sitä pitää etsiä kauempaa. Liekö kyse työvoiman hinnasta ja palkkojen polkemisesta.
– Osaajienhan tulemiseen saatavuusharkinnan poisto ei vaikuta millään tavalla, koska saatavuusharkinta ei tällä hetkelläkään kosketa osaajia, vaan se koskettaa heikosti koulutettua tai kouluttamatonta halpatyövoimaa, Halla-aho kuittasi.
Media on valtaapitävien puudeli
Puheenjohtaja Halla-ahootti esille Yleisradion aseman ja rahoituksen sanavapaudesta puhuttaessa. Hän kummasteli sitä, että ”sanavapaudella nykyään tunnutaan tarkoittavan lähinnä toimittajien oikeutta ja lehtien oikeutta sanoa mitä huvittaa”.
– Vanhoina aikoina median tehtävä oli ravistella vallitsevia totuuksia ja nostaa esiin ongelmakohtia. Media on pitkälti luopunut tästä tehtävästään ja ryhtynyt tällaiseksi vallassa olijoiden puudeliksi, jolloin on tietysti oppositiopuolueen tehtävä nostaa epäkohtia esiin ja käydä niistä keskustelua, Halla-aho totesi ja jatkoi:
– Kehitys yhteiskunnassa muuttuu mahdottomaksi, jos epäkohdilta suljetaan silmät ja teeskennellään, että niitä ei ole.
Venäjä-kortti heilui
Halla-ahon nenän edessä heilutettiin vielä Venäjä-korttia. Tähän puheenjohtaja totesi, että perussuomalaiset on ainoa Venäjään ja Venäjän kehitykseen johdonmukaisen kriittisesti suhtautunut puolue Suomessa. Samassa yhteydessä hän muistutti jokaisen maan oman energiantuotannon tärkeydestä.
– Euroopan energiariippuvuus Venäjästä kasvaa kaiken aikaa. Tämä on minun mielestäni strategisella tasolla merkittävä uhka, totesi puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
Ykkösaamu on katsottavissa kokonaisuudessaan Ylen Areenasta.
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Muslimiyhteisö kritisoi, MTV:n uutistoimitus taipui – rikosuutinen sensuroitiin
Tasapuolisuus taustalla – ruotsidemokraatit ja kokoomus vaativat Ruotsin yleisradiota tiukempaan kontrolliin
Viikon suosituimmat
Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Huuhaa-kyselytutkimukset hakkaavat viattomia äijiä
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Päivän pointti: Trump valitsi ministeriksi huippuyliopistosta valmistuneen sotaveteraanin – valtamedia ja vasemmistomeppi veivasivat tittelin tv-juontajaksi
Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin tuoreet henkilövalinnat tulevaan hallintoonsa aiheuttavat ahdistusta mediassa ja Trumpin politiikan vastustajissa. Reaktiot ovat samankaltaisia Atlantin valtameren molemmilla puolilla.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Uusimmat
Antikainen: Suomi irti Ottawan sopimuksesta ja maamiinat takaisin
Jaana Strandman: Hallitus vahvistaa lasten oikeuksia
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 1/2024
Lue lisää