LEHTIKUVA
Halla-aho: Suomalaisista suurin osa käännyttäisi toisesta EU-maasta saapuvat turvapaikanhakijat suoraan rajalta – ”Eurooppa ei meitä suojele seuraavalta siirtolaisvyöryltä”
Helsingin Sanomat kertoi perjantaina, että enemmistö suomalaisista kannattaa turvapaikkakeskusten perustamista EU:n rajojen ulkopuolelle. Kantar TNS:llä teetetyn tutkimuksen mukaan 58 prosenttia suomalaisista puoltaa sitä, että keskuksiin sijoitettaisiin ne kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, joita ei voida palauttaa kotimaihinsa. Tällaista ovat ehdottaneet perussuomalaisten lisäksi esimerkiksi Tanska ja Itävalta.
Perussuomalaisten puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon mukaan tulos on odotettu.
– Kuten monesti on tullut ilmi, Suomen kansa on huomattavasti kriittisempää maahanmuuttoa kohtaan kuin Suomen päättäjät. Jostain syystä yleiseurooppalainen turvapaikkaturismin vastustus ei ole vielä edennyt Suomen politiikkaan, lukuun ottamatta tietysti perussuomalaisia. Kaikki maahanmuuttoa rajoittavat toimet niin Suomessa kuin EU:n tasollakin olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten, Halla-aho korostaa.
Säilöönotto Suomen rajojen ulkopuolelle
Perussuomalaisten aiemmin teettämän kyselytutkimuksen mukaan peräti 59 % suomalaisista haluaisi ottaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet heti säilöön.
– Yksinkertaisinta tietysti olisi, mikäli säilöönotto tapahtuisi Suomen rajojen ulkopuolella. Tällä olisi merkittävä vaikutus maamme vetovoimatekijöiden hiipumiseen, Halla-aho korostaa.
Ruotsista tulevat käännytettävä rajalla
EU-tason lisäksi maahanmuutto hiertää pahoin monien Euroopan valtioiden sisäpolitiikassa. Saksassa on vaadittu toisessa EU-maassa rekisteröityjen turvapaikanhakijoiden käännyttämistä suoraan rajalta.
– Sisäministeri Seehoferin vaatimusta on kuvattu radikaaliksi. Se ei missään tapauksessa ole sitä. Mikäli Euroopan unioni toimisi oman lainsäädäntönsä mukaan, paremman elintason perässä kulkevat turvapaikanhakijat eivät kulkisi koko mantereen halki, Halla-aho sanoo.
– Tässäkin asiassa suomalaiset ovat vahvasti perussuomalaisten linjalla. Selvityksemme mukaan yli 60 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että toisesta EU-maasta, esimerkiksi Ruotsista, saapuvat turvapaikanhakijat pitäisi käännyttää suoraan rajalta eikä heidän hakemuksiaan pitäisi lainkaan käsitellä täällä.
Omaa linjaa muutettava
Perussuomalaiset kysyi asiaa Kantar TNS:llä teetetyssä selvityksessä aiemmin keväällä.
– On vaikea nähdä, että EU pääsisi maahanmuuttopolitiikan kanssa mihinkään sellaiseen ratkaisuun, jonka vaikutukset olisivat konkreettisia ja tehokkaita. Siksi Suomen on aivan välttämätöntä muuttaa omaa turvapaikka- ja maahanmuuttolinjaansa ja alkaa huolehtia rajavalvonnasta. Eurooppa ei meitä suojele seuraavalta siirtolaisvyöryltä, Halla-aho varoittaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- suomalaiset Rajavalvonta Maahanmuuttopolitiikka Turvapaikkapolitiikka Tutkimus Suomi Jussi Halla-aho EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
FT: Itävalta haluaa remontoida EU:n turvapaikkajärjestelmän – hakemukset jätettävä ennen unionin alueelle saapumista
Mäkelä tyrmää ministeri Mykkäsen haaveet pakolaiskiintiön kasvattamisesta: Typeryyttä – ei estä ketään hakemasta turvapaikkaa rajalla
Eerola moittii rajavartiolaitoksen pomon lausuntoja: ”Sivistysvaltion pitää voida itse päättää, ketä tänne tulee ja ketä tänne ei tule”
Merkel murskaamassa EU:n
Tanskan demareilla eri ääni kellossa kuin suomalaisilla aateveljillään: Maahantulijoiden määrälle katot, paluumuuttoa edistettävä
Viikon suosituimmat
Lähi-idästä kotoisin olevat naiset toivovat burkakieltoa: “Ennen kun tulin Suomeen, en ollut nähnyt burkaa”
Iranin Teheranista kotoisin oleva nainen kertoo nähneensä burkan ensi kertaa Helsingissä. Hän kertoo tajunneensa tuolloin, että suomalainen feminismi tarkoittaa vain "sinisiä ja vihreitä hiuksia tai ajamattomia kainaloita".
Emmi Nuorgam: “Vihaan mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä”
Tänään vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Nyky-yhteiskunnassa nainen voi avoimesti kertoa miesvihastaan, mutta toksisesta radikaalifeminismistä ei juurikaan puhuta. Somevaikuttaja Emmi Nuorgam sanoo vihaavansa "mieheyttä sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä". Kansanedustaja Joakim Vigelius vastaa kysymällä, miksei mediassa koskaan kirjoiteta avoimesti naisten radikalisoimiseen pyrkivistä vihaisista feministinaisista.
Tappelut ”mustien ja valkoisten” oppilaiden välillä jatkuneet koko syksyn ruotsalaiskoulussa – ”Traagista”, valittaa paikallispoliisi
Pohjoismaisen yhteiskunnan polarisaatio kuplii kunnolla nyt jo koululaitoksessa. Ruotsalaisessa pikkukunnassa ”mustat ja valkoiset” ovat pitkin syksyä ottaneet yhteen nyrkein ja iskulausein. Useimmat tappeluihin ja levottomuuksiin osallistuneista ovat 10-vuotiaita.
Rydman: Helsingistä tehtävä jälleen turvallinen – ”On luovuttava politiikasta, joka karkottaa pääkaupungista hyvät veronmaksajat ja täyttää sen väkivaltaisilla jengeillä ja islamistisaarnaajilla”
Helsingin pormestariksi pyrkivä elinkeinoministeri Wille Rydman haluaa palauttaa pääkaupunkimme takaisin tunnollisille työssäkäyville ihmisille ja uutterille yrittäjille. - Helsinki kuuluu niihin alueisiin maassamme, jotka eniten kärsivät vääränlaisesta maahanmuuttopolitiikasta, Rydman sanoo.
Halla-aho: “Tällä tavoin venäläisille voitaisiin osoittaa, että vaikka kello käy, niin kello ei käy heidän hyväkseen”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi tuhat päivää jatkunutta Ukrainan sotaa Suomen Uutisille.
Analyysi: Yhdysvalloissa vasemmisto radikalisoitui pienessä ajassa ja vieraantui hyvin kauas keskivertoäänestäjistä, ilmiö aiheuttaa vasemmistolle näköharhan
Viime vuosina media on korostanut kerronnassaan "laitaoikeistoa" ja välittänyt mielellään kuvaa oikeiston radikalisoitumisesta länsimaisena ilmiönä. Yhdysvalloista kerätyn datan valossa näyttää kuitenkin siltä, että pikemminkin vasemmiston näkemykset ovat muuttuneet radikaalimmiksi, kun taas oikeisto on pysynyt lähes paikallaan.
Suomen ja Somalian välinen maaohjelman kautta tapahtuva kehitysyhteistyö keskeytetään – ministeri Tavio: Suomi ei voi jatkaa kehitysyhteistyötä maan kanssa, joka ei ota takaisin omia kansalaisiaan
Suomi keskeyttää maaohjelman kautta tehtävän kahdenvälisen kehitysyhteistyön Somalian kanssa, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio kertoo. Päätös palautuu hallitusohjelmaan, jossa linjataan, että Suomen kehitysyhteistyö on ehdollistettu omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle.
Pakolaispolitiikka kiristyy: Turvapaikkaa ei jatkossa myönnetä tai se lakkautetaan, jos henkilön katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle
Suomen maahanmuuttopolitiikkaa tiukennetaan ulkomaalaislain muutoksilla. Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja lupien kestoa lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin. Jatkossa rikoksiin syyllistyminen ja kansallisen turvallisuuden vaarantaminen johtavat suojeluaseman myöntämättä jättämiseen tai lakkauttamiseen.
Hälyttävä tutkimustulos: kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia
Tanskassa äskettäin suoritetun kyselytutkimuksen mukaan peräti kolmasosa Tanskan muslimeista sympatisoi terroristijärjestö Hamasia. Yhtä suuri osuus pitää Hamasin vuosi sitten Israeliin tekemää hyökkäystä oikeutettuna siviiliuhreista huolimatta. Tanskan muslimeista 44 prosenttia sanoo, että Israelin valtiolla ei ole oikeutta olemassaoloon.
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä hengellistä musiikkia kuulleelle oppilaalle – ”Menee hyvin vaikeaksi, jos jatkossa joudutaan maksamaan korvauksia tällaisista asioista”
Hämeenlinna ei maksakaan 1 500 euron hyvitystä alakoululaiselle, jonka yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta katsoi joutuneen syrjityksi uskonnon tai vakaumuksen perusteella tämän kuultua hengellistä musiikkia koulussa lokakuussa järjestetyssä uskonnollisessa konsertissa.