

LEHTIKUVA
Halla-aho suhtautuu huumeisiin hyvin kielteisesti: ”Ei pidä madaltaa kynnystä ryhtyä käyttämään päihdyttäviä aineita”
Jussi Halla-aho poistaisi huumebisneksen pyörittäjät maasta sekä kiristäisi seksuaali- ja väkivaltarikoksista langetettavien rangaistusten minimitasoa. – Oikeuslaitoksen pitäisi puolustaa voimakkaammin ihmisen fyysistä koskemattomuutta, Halla-aho sanoo.
Jussi Halla-aho sai vastata puheenjohtajan kyselytunnilla myös huumausaineita ja kriminaalipolitiikkaa koskeviin kysymyksiin.
Huumeiden käyttö nuorten keskuudessa on lisääntynyt ympäri Suomea, erityisesti ehkä pääkaupunkiseudulla. Tietynlainen huumemyönteisyys on myös lisääntynyt koko yhteiskunnassa, esimerkiksi mediassa. Monet tahot ovat esittäneet, että miedoimmat huumeet pitäisi jopa laillistaa. Mitä itse ajattelet tästä ja mitä leviävän huumeongelman eteen voisi tehdä?
– Huumebisnes näyttää pääkaupunkiseudulla olevan suurelta osin maahanmuuttajien harrastamaa bisnestä, johon sitten vedetään mukaan suomalaisia teinejä. Kyse lienee siis melko kansainvälisestä toiminnasta.
– Tilannetta voidaan auttaa normaaleilla maahanmuuttopoliittisilla toimenpiteillä esimerkiksi siten, että huumebisnestä pyörittäviä ihmisiä pyritään poistamaan maasta mahdollisimman tehokkaasti.
Hän suhtautuu kaikkiin huumeisiin hyvin kielteisesti.
– Itse näen, että alkoholikin on melkoinen ongelma. Alkoholilla on ollut merkittävä rooli kulttuurissamme, joten mitään uutta kieltolakia ei kannata pyrkiä rakentamaan, mutta se, että meillä jo on alkoholin kaltainen ongelma, ei ole mikään peruste madaltaa kynnystä ryhtyä käyttämään muitakin päihdyttäviä aineita.
Rangaistukset seksuaalirikoksista eivät ole kohtuullisia
Kansalaisia on viime aikoina puhuttanut se, kuinka oikeudessa langetetaan usein hyvin lieviä tuomioita erityisesti seksuaali- ja väkivaltarikoksista.
Useiden kyselyjen mukaan lähes kaikki suomalaiset ovat sitä mieltä, että erityisesti seksuaalirikoksissa rangaistusten pitäisi olla kovempia. Miksi tuomioita ei onnistuta koventamaan, ja miten poliitikot voisivat vaikuttaa tähän asiaan?
– On omituista, että Suomessa ainoastaan verottajan oikeusturva on täysin kunnossa, koska verottajaa ei saa huijata. Verottajan huijaamisesta – ja vaikka nuuskan salakuljettamisesta – saa kovemman tuomion kuin ihmisen fyysisestä vahingoittamisesta.
– Suomessa ei taida juuri olla ihmisiä, joiden mielestä rangaistukset raiskauksesta tai seksuaalisesta hyväksikäytöstä olisivat kohtuullisia. Poliitikoilla näyttää kuitenkin olevan yrityksenä olla tekemättä asialle mitään, millä olisi vaikutusta. Oikeusministeri on aiemmin esittänyt toimenpiteenä sitä, että korotetaan rikoksista annettavia maksimirangaistuksia, mikä on täysin hyödytöntä, koska tuomioistuimet eivät tällä hetkelläkään langeta maksimirangaistuksia kenellekään. Tämän vuoksi minimirangaistuksia pitäisi korottaa.
Lapset tarvitsevat erityistä suojelua
Halla-ahon mielestä erityisesti lapsia pitäisi pystyä suojelemaan nykyistä paremmin.
– Lapsia pitäisi pyrkiä suojelemaan siten, että laissa määriteltäisiin tiettyä ikää nuorempaan henkilöön kohdistuvat seksuaaliset teot aina raiskauksiksi, jolloin ei tarvitsisi pohtia sitä, onko esimerkiksi 10-vuotias uhri tehnyt vastarintaa riittävän äänekkäästi tai voimallisesti. Perussuomalaisilla on tässä asiassa täysin selkeä kanta ja tahtotila tehdä tälle asialle jotain. Pystymme koska tahansa laatimaan hyvin yksityiskohtaisen lainsäädäntöohjelman, jolla tätä tilannetta pyritään parantamaan.
– Suomessa fyysiseen koskemattomuuteen kohdistuvia loukkauksia on katseltu läpi sormien. Niistä on tuomittu melko lieviä rangaistuksia. Mielestäni ihmisen fyysisen koskemattomuuden, oli sitten kyse naisesta tai miehestä tai varsinkin lapsesta, pitäisi olla kaikkein pyhin oikeus, jota oikeuslaitoksen pitäisi kaikkein voimallisimmin puolustaa. Tänä päivänä asia ei valitettavasti ole näin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- huumeet puheenjohtajan kyselytunti seksuaalirikokset Lasten hyväksikäyttö Jussi Halla-aho Rikollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Helsingin PS-Nuoret: Itäkeskuksesta on tullut Lähi-itäkeskus, Puhos vastenmielinen paikka – “Rappiota ei voi enää katsoa sivusta”

Halla-aho kyselytunti nyt katsottavissa – “Minkälaista on olla puheenjohtaja? Kuinka ympäristötietoinen olet? Mitä mieltä huumemyönteisyydestä?”

Ylellä keskustellaan tänään vihreiden valtuustoaloitteesta: Pitäisikö Helsingin perustaa narkomaaneille oma tila, jossa voi piikittää huumeita? Perussuomalaisten mielestä ei pidä

Rantanen Ylen keskusteluohjelmassa: Vihreillä humaania päihdepolitiikkaa – “Nyt tuodaan pistotilat, seuraavaksi esitetään mietojen huumeiden laillistamista”

Sisäministeri Ohisalon mukaan kovien huumeiden käyttö ja hallussapito pitäisi sallia – ”Vihreät tekemässä Suomesta huumeidenkäyttäjien paratiisia”

Tor-verkon palvelin takavarikoitiin – 6 000 suomalaista sai anonymiteetin sijasta syytteen

Antikainen: Nuorten huumekuolemien yleistymistä ei voi jäädä seuraamaan sivusta

STEA-avustuksia vastaanottava järjestö opastaa Facebookissa nuoria huumeiden käyttöön: ”Hyvä mielentila ja rauhallinen ympäristö edesauttaa sitä, että sä et lähde pahalle tripille”

Reijonen: Onko huumemyönteinen sisäministeri tehtäviensä tasalla?
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Miko Bergbom: Perussuomalaiset on politiikan hammaslääkäri, SDP karkkipussi
Kansanedustaja Miko Bergbom vertaa perussuomalaisten toimivan politiikassa kuin hammaslääkäri, joka tekee oikeita asioita, mutta jonka tuoliin ei ehkä aina ole niin kiva istahtaa. Vastaavasti SDP toimii politiikassa tarjoten äänestäjilleen pulleaa karkkipussia. - Surullisena olen seurannut SDP:n ”kaikki voi tehdä velaksi” -kampanjaa. Rahaa on helppo luvata lisää, mutta pelkään sitä, että SDP:n lupaukset tulevat johtamaan ympäri Suomea kuntaveron korotuksiin, Bergbom sanoo.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää