

LEHTIKUVA
Halla-aho: Puolueet ovat kuin mafiaperheitä, jotka keskenään taistelevat hillotolpista – ”Vaalien voittaja pääsee neljäksi vuodeksi jakamaan kavereilleen suojatyöpaikkoja tai julkista rahaa”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, että suomalainen, vakiintunut puoluejärjestelmä pyrkii toiminnassaan lähinnä oman ja lähipiirin edun edistämiseen. – Varsinkin keskusta on syvällä näissä rakenteissa, mutta ei mikään perinteinen puolue ole jäänyt osattomaksi tästä kehityksestä.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vertaa suomalaisia puolueita mafian toimintaan.
– Puolueet ovat alkaneet muistuttaa mafiaperheitä, jotka taistelevat keskenään samoista hillotolpista. Ja se, joka voittaa vaalit pienellä marginaalilla, pääsee taas seuravaksi neljäksi vuodeksi jakamaan kavereilleen suojatyöpaikkoja tai julkista rahaa. Kaikki tämä tapahtuu näennäisen laillisesti.
Keskusta syvällä
Halla-aho sanoo, että Suomen politiikassa hänelle on paljastunut karmeana yllätyksenä se todellisuus, miten tämä maa toimii. Mafiamaisuudella Halla-aho viittaa erityisesti keskustaan.
– Keskusta on hyvin syvällä näissä rakenteissa, koska se on ollut koko Suomen itsenäisyyden ajan keskeisin valtionhoitajapuolue. Mutta toisaalta, ei mikään perinteinen puolue ole jäänyt osattomaksi tästä kehityksestä.
Näennäisesti asiat ovat hyvin
Näennäisesti asiat ovat toisin. Halla-aho toteaa, että Suomi on Transparencyn (väärinkäytöksiä ja korruptiota tarkkaileva kansalaisjärjestö) raporteissa yleensä maailman vähiten korruptoituneiden maiden joukossa tai ainakin hyvin lähellä kärkeä.
– Tämä varmaan johtuu pitkälle siitä, että suomalainen korruptio – hyvävelijärjestelmät – on pitkälti sen kaltaista korruptiota, että se ei tartu Transparencyn käyttämiin, perinteisiin filttereihin, joissa enemmänkin seurataan ruskeiden kirjekuorien siirtymistä ikään kuin matalan tason virkamiehille vastineeksi erilaisista palveluista.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hillotolppa Mafia hyväveliverkosto puolueet Puoluevaltuusto Suomi perussuomalaiset Jussi Halla-aho korruptio
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Perussuomalaiset valmiita hallitukseen tietyillä edellytyksillä – ”On voitava edistää puolueelle ja äänestäjille tärkeitä tavoitteita”

Halla-aho tyrmää komission esittämän 750 miljardin elvytysrahaston: ”Ei voi olla niin, että kourallinen EU-nettomaksajamaita elvyttää eteläisen Euroopan”

Purra: Monilla taiteenaloilla haiskahtaa tunkkainen taistolainen haju – “Rahaa jaetaan tiettyä poliittista suuntausta edistäville taiteilijoille”

Ongelmana liialliset poliittiset kytkökset ja hyvävelikapitalismi – korporaatiososialismi sotkee yritysmaailman ja politiikan

Ronkainen valtion koronatuesta: ”Rahaa kipattu Kankkulan kaivoon”

Putkonen läksyttää hallitusta: Anteliaat julkiset tuet yhdistettynä löysään valvontaan johtaa korruptioon – ”Siellä missä on valtion tukia, siellä tukia valuu vääriin taskuihin”

Halla-aho: Kulmuni syyllistyi kepulaiseen perisyntiin – ”Sekoitti omat ja veronmaksajan rahat”

Tavio: EU-elvytyspaketti keskustan käsissä

Hyvä veli -verkostot ja poliittiset palkkiovirat heikentävät taloutta ja demokratiaa
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Eduskuntaryhmän pääsihteeri: Vihervasemmisto voitti vaalit – tätä se tarkoittaa kunnissa ja hyvinvointialueilla
Suomen yli puhalsi alue- ja kuntavaaleissa vihervasemmistolainen puhuri, mikä tarkoittaa kuntiin ja hyvinvointialueille kylmää kyytiä, kirjoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän pääsihteeri Olli Immonen.

Kansanedustaja Antikainen: Tekoäly analysoi Luonnonvarakeskuksen vastaukset ja ehdotti sitten kantelun tekemistä
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen esitti Luonnonvarakeskukselle (Luke) joukon suoria kysymyksiä susikannan kehityksestä, kanta-arvion menetelmistä, laittoman tappamisen arvioinnista ja kansainvälisestä raportoinnista. Hän antoi Lukelle kaksi viikkoa aikaa vastata viralliseen tietopyyntöönsä. Määräaika kului kuitenkin umpeen ilman vastauksia. Vastaukset saapuivat vasta sen jälkeen, kun Antikainen oli 8.4. lähettänyt medialle tiedotteen vastaamattomasta tietopyynnöstä, ja tiedote oli julkaistu Suomen Uutisissa. Luke toimitti vastaukset sähköpostitse samana iltana klo 20.27.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

SDP vaatii lähivaalien jälkeen ”reilumpaa” politiikkaa, eli löyhempää talouskuria sotealueille – Miko Bergbom muistuttaa karuista tosiasioista
SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen mukaan alue- ja kuntavaalien tulos kertoo halusta inhimilliseen politiikkaan, mikä demarien kielellä käytännössä tarkoittaisi taloudellisista tavoitteista joustamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom muistutti eilisessä A-studiossa edustajakollegaansa, että hyvinvointiyhteiskunnan pystyssä pysyminen on ensisijainen tavoite - ja samalla paras tukiverkko pienituloiselle ihmiselle.

Sahateollisuus varoittaa ilmastokilvoittelun valtavista kustannuksista – Lulu Ranne: Suomen ei pidä valita näivettävää skenaariota, jossa metsäsektoriamme ajetaan alas
Uusimmat

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla

Suomen antama kehitysapu väheni 165 miljoonaa euroa yhdessä vuodessa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää